A liberálisok halálos ölelése, az MSZP felelőssége

A liberális párti Bősz Anett kilépése a Párbeszéd frakcióból reflektorfénybe állította a Szabó Tímea által politikai élősködőnek nevezett Fodor Gábor-féle társaság viszonyát saját táborához, különösen a szocialistákhoz. Azt már tudtuk, hogy a liberálisok talán sosem voltak képesek a társadalom számára vonzó kínálatot nyújtani, mert úgy gondolják, hogy ami nekik jó – drogfogyasztás liberalizálása, melegjogok követelése, a teljes abortuszszabadság – annak jónak kell lennie a magyaroknak is. De nem jó, sőt tiltakoznak ellene, ezért mérnek a közvéleménykutatások inkább 0, mint 1 százalék körüli eredményt a Magyar Liberális Pártnak (MLP) évek óta.

Ha nem vigyáznak, a szocikat is halálba fojtja a politikai élősködő Fodorék erőszakos, önző ölelése (Fotó: ATV-videó, képkivágás)

Így a liberálisok azokat is visszahúzzák, akik velük ilyen-olyan okból szövetkeznek. Például a szocialistákat, akik kegyelemből adtak ugyan egy befutó helyet listájukon a liberálisoknak – kikötve, hogy Fodor Gábor ezt még véletlenül sem töltheti be, így fogadták be Bősz Anettet –, aminek meg is lett az eredménye. Minden idők legrosszabb szereplése a választásokon: MSZP-P 11,99%.

Fodorék azonban nem vettek tudomást arról, hogy mindenki a hátuk közepére kívánja őket. Így miután kikönyörögték az MSZP-től, hogy adjanak nekik egy parlamenti helyet, amihez nem járt finanszírozás, ezért még a választás előtt rávették Molnár Gyulát és Karácsonyt Gergelyt, hogy Fodorral hármasban írjanak alá egy megállapodást, amely – egyéb kritériumok mellett – 60 millió forint juttatásban részesítené az MLP-t 2018 és 2022 között. Molnár Gyula ezt a dokumentumot aláírta ugyan, de mivel az MSZP vezetése erről nem tudott, így a megállapodás is érvénytelen. Ezzel elszállt a liberálisok hatvan milliója, mire Bősz bejelentette, hogy kilép a Párbeszéd frakcióból, amely így a szakadék szélére került. Ha a független Mellár Tamás nem lép be, nem menti meg őket, akkor elvesztik a parlamenti nyilvánosságot és az évi 135 millió forintot, amit a frakció évente állami támogatásként kaphat.

De a történet itt még nem ért véget. Az MSZP ugyanis visszavágott: kilépett az V. kerületi önkormányzati választáson eddig támogatott liberális Szabadai Viktor mögül s Nagy Béla nyugdíjas pedagógus mögött sorakoztatta föl a balliberális ellenzéket. Merthogy – nyilván fogat vicsorgatva ugyan – de a liberálisok is beálltak a szocik jelöltje mögé.

Mindezt azért kellett leírnom, hogy érthető legyen Hiller Istvánnak és Fodor Gábornak az a nyilatkozatrészlete, amely kedden hangzott el az ATV-ben, s amely – mint cseppben a tenger – ennek a kis történetnek egyik elemét világítja meg. Azt pontosan, hogy hogyan kerültek a Liberálisok az MSZP listájára. Hiller István nagyon türtőztette magát, de így is majd felrobbant a dühtől válaszadás közben. Nyilván a szavahihetősége kedvéért osztott meg a nézőkkel olyan részletet, amit más körülmények között soha nem mondott volna el.

Hiller felidézte, hogy kongresszusuk előtt, amikor választmányi ülésre készültek, felhívta őt a Liberálisok vezetője és elmondta, hogy szeretnének felszólalni a választmányi ülésen. „Nem használom azt a szót, hogy könyörögtek, de nagyon kértek, hogy tegyem lehetővé, hogy egy delegáció elmondja a véleményét.” Végül a választmány ezt lehetővé tette. 5 percet kaptak. Közölték a jelenlévő szocialista politikusokkal, hogy úgy látják, a liberális értékek képviseletére kizárólag az MSZP-vel együttműködve van lehetőség, ezért tisztelettel kérnek a listán egy hozzávetőlegesen befutó helyet. A választmány végül azt a döntést hozta, hogy felajánlják az országos lista 15. helyét. Azt viszont nem fogadják el, hogy ez a hely Fodor Gáboré legyen, ezért javasolták Bősz Anettet, akit a Liberálisok elfogadtak.

Hiller István előtt Fodor Gábor volt az Egyenes beszéd vendége kedden. Elmondta: ők voltak azok, akik az együttműködés miatt lemondtak egy csomó lehetőségről. Hiller indulatai erre az egekbe csaptak, de mégis higgadtságot magára erőltetve kijelentette: „Kérem, lássuk be, ha a Liberális párt nem kapja meg az MSZP-Párbeszéd lista 15. helyét, akkor egy képviselőjük sincs, tehát nekem itt ne vádaskodjanak.” Hozzátette: sem egyéni, sem országos listát nem tudott volna állítani a Liberális Párt.

Fodor Gábor a kikönyörgött mandátummal kapcsolatban elmondta: „Miért kéne visszaadni? Ez a Liberálisok mandátuma!” A hatvan millióval kapcsolatban pedig úgy reagált: „Hagyjuk ezt a pénz dolgot”. Más zaftos részleteket sem akart megosztani, hogy ne „kajánkodjanak” az ellenzéken.

Molnár Gyula, az MSZP lemondott elnöke pedig pártján belül azóta is magyarázkodik, miért írt alá olyan szerződést, amihez nem lett volna joga.

Mindezt azért írtam csak le, hogy még nyilvánvalóbb legyen az, ami a legtöbb ember előtt már régen tiszta. Ha e pártok képviselői egymásnak is lépten-nyomon hazudnak, akkor hogyan akarnak egy országot elvezetni?

A magyarok már 2010-ben a politika szemétdombjára dobták a liberálisokat, kizárólag az MSZP felelőssége, hogy mutatóba ugyan, de még mindig itt vannak. Talán most már ők is szembesültek vele végre, ha nem vigyáznak, a szocikat is halálba fojtja a politikai élősködő Fodorék erőszakos, önző ölelése.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/52995/pics/lead_800x600.jpg
Bősz Anett,Fodor Gábor,Hiller István,Magyar Liberális Párt,MSZP-P,Szabó Tímea
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-24 13:34:15
Minden jó szándékú, magyar ember tudja, hogy a "módszerváltás" után a nemzeti legnagyobb árulói mindenkor a liberálisok voltak. Korábban SZDSZ-nek csúfolták magukat, most csak átkeresztelkedtek.
A "nagy politikai túlélő" Fodor Gabcsika is megmajmol bárkit, ha csak egy szemernyi esélyt lát némi pénzecskére.
Már most azt csiripelik a verebek, hogy jövőre egy biztos helyet "követel" magának az Európai Parlamentbe !!!
Fejenként havi több milliócska + költségtérítés + egyebek, melyekről nektek egyáltalán nem kell tudnotok !!!
Mondta korábban hazánk "nagy gondolkodója", Gyurcsány(i) (tömegbelövető, adócsaló, parkett-táncos) Fletó.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?