Korózs Lajos: forradalom kerestetetik

Kilátástalannak látja az ellenzék helyzetét Korózs Lajos, az MSZP parlamenti képviselője, aki nem szeretne ugyan vért látni, de valahogy mégsem tudja elképzelni a változásokat forradalom nélkül.

De azért a hatalomra fáj a foguk! Nagyon is fáj! Egyébként mi a fenének vizionálnak Ceausescu-megoldást.

Emlékeznek, Charles Gati már 2012-ben nehezen viselte Orbán hatalmát, pedig akkor még csak két évet kellett belőle elviselnie, ráadásul az USA-ban élve, tehát jó távol, de már akkor polgárháborúról beszélt. Elvbarátja, a liberálisok megmondóembere, Konrád György a választások előtt vizionálta, hogy Orbán Viktor számoljon a „rejtelmes mozgásokkal”, melynek nyomán Nicolae Ceausescu sorsára juthat. Találtunk akkoriban nyersebb megfogalmazásokat is a Facebookon, amelyeknél persze céljában Konrádé semmivel nem különb. Az egyik azt írta ’A jövő pártja a Jobbik’ Facebook-csoport egymás közti üzenetében, hogy „Mesterlövészre kell gyűjteni, aki végre kinyírja már ezt a parazita büdös g-t”, a másik azt, hogy „vállalom ingyen is! De alibit biztosítsatok!”, a harmadik így beszélt: „Fegyver, helyszín, időpont, a többit vállalom”.

A tehetetlenség szülte kétségbeesés miatt a jeles „szerzők” már akkor is szembe mentek a demokráciával, negligálták a magyar többség akaratát. Nyilván nyomasztónak érezték, hogy a közvéleménykutatások szerint a Fideszhez képes jelentős kisebbségben vannak, s itt nem juttathatja őket más hatalomhoz, csak az erőszak.

Most Korózs Lajos csatlakozott hozzájuk, aki láthatóan nagyon szenvedett a kamerák előtt a nagy választási vereség miatt. Ezt mondta: „Lehet, hogy forradalmat kell Magyarországon csinálni. Én nem szeretnék itt vért, de azt látom, hogy a jelenlegi helyzetben ma az ellenzéki pártok talán most kevesek ahhoz, hogy érdemi változásokat eszközöljenek ki.” Így beszél egy harcos szoci, aki nyilván azért megy be a parlamentbe, hogy csapatával megmutassa, miként lehetne ezt jobban csinálni. Aki már most tudja, hogy nem fog menni. Hogy miért? Mert kellően megosztottak, képtelenek az összefogásra. Önös érdekből képtelenek arra, hogy pártonként lemondjanak az állami támogatásról, a kevés munka sok pénz realitásáról, hogy egy zászló alatt vonuljanak föl a demokrácia harcmezején a legközelebbi választásokon.  

De azért a hatalomra fáj a foguk! Nagyon is fáj! Egyébként mi a fenének vizionálnak Ceausescu-megoldást, mesterlövészi felajánlkozásokat vagy éppen véres forradalmat? Az mindegy, hogy tettek-e a megszerzéséért bármit is az elmúlt években (SEMMIT), hogy kormányzásukkal újból csak csődbe vinnék az országot (DE NAGYON). Ettől függetlenül kanalazni tudnának végre a húsosfazékból, ahogy azt már korábban megszokták (EGY FRÁSZT).

A magyarok ugyanis – köszönik szépen – jól vannak. Egyáltalán nem gondolnak arra, hogy a Korózs-huszárokkal háborúzzanak. Sokkal inkább abban bíznak, hogy tovább javul az életszínvonaluk, nő a bérük, stabil lesz és növekvő a nyugdíjuk, s az ország továbbra is megmenekül a fenyegető migrációtól. Lehet ennek helyébe véres utcai forradalmat vizionálni, miért ne? Nem kerül semmibe. Ezzel azonban csak azt érik el, hogy a magyarok még jobban megutálják őket, s még kisebb lesz az esélyük arra, hogy valaha demokratikus úton hatalomra kerüljenek.

S van még egy rossz hírem. Hamarosan elfogadja a parlament a Stop Sorost. Ez azt jelenti, hogy az impotens ellenzék mellett a „civil” szervezeteknek is lényegesen kisebb esélyük lesz a kormány hatalmának külső megdöntésére. A kígyó tehát a saját farkába harap. Valószínűsíthető, hogy a kormányt se demokratikusan, se zsoldosok segítségével – kívülről – nem lehet megdönteni, bármennyire is szeretnék.

Dosztojevszkij szerint „a legmegátalkodottabb, legmegrögzöttebb gyilkos is tudja, hogy ő gonosztevő, vagyis a lelkiismerete szerint rossznak tartja a cselekedetét, jóllehet egy cseppet sem bánta meg.”

Így lehet ez a „csak” véres forradalmat vizionálókkal kapcsolatban is. S ez katasztrófális rájuk nézve.

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/53127/pics/lead_800x600.jpg
forradalom,Korózs Lajos,Stop Soros
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-26 13:16:11
Mindig mondom (írom):
Nézzék az arcát ennek a "vérkommunista" senkiházinak.
Látszik az ábrázatán, ha fegyvert kaphatna a kezébe. ez - meg a többi kommunista haverja is - azonnal lőne !!!!
Válaszolok
qwrtzq 2018-05-26 11:20:35
2002-2010 között hol voltál Lalyos?! Akkor nagy volt a jólét? Megbecsülték a dolgozó embert, pláne a kétkezi munkást?
Tényleg nagyon érdekel, hogy akkor hol a lófaszban voltál, mert ezen a bolygón biztos nem, most meg itt véres forradalomról hőkölsz te nagy demokrata.
Válaszolok
Tibor 2018-05-25 18:33:11
Egyszerűen marha! Korózs, fegyveres harcban rád is lőnek :D
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?