Fodorék szétverik az MSZP-t is?

Parázs vita bontakozott ki szombaton a Civil a pályán című ATV műsorban Hiller István minapi kiborulásáról Fodor Gábor magyarázatával kapcsolatban. A konfliktus tárgya az volt, miért kaphattak befutó helyet a Liberálisok az MSZP-P listáján, mikor semmiféle politikai teljesítmény ezt nem indokolta. Erre a kérdésre senki nem tudott érdemi választ adni.

Hiller nem indul újból a választmány-elnöki tisztségért

Annak a ritka kivételnek mindenesetre örülni lehetett, hogy az alapvetően baloldali beállítottságú megmondóemberek egyike sem értett egyet azzal, hogy Fodor Gáborék rajta voltak a listán. Ezt Böcskei Balázs elemző úgy fogalmazta meg, hogy „egy egyszázalékos párt – bár maga is utalt rá, hogy még ez is túlzás –, amelynek se tagsága, se versenyképes politikusai, se médiafelülete, se támogatója nincs, mit keres az MSZP listáján. Amíg erre nem kapunk választ, addig nem fogunk tudni előrébb lépni.”

Ez mindenesetre érdekes fordulat ahhoz képest, hogy nem is olyan régen Fodor Gábor egyszerűen képtelen volt olyan nyilvánvaló politikai baromságot mondani, aminek fenntartás nélkül ne tapsikoltak volna a balos vitaműsorok résztvevői éppúgy, mint az ellenzéki politikusok.

Most viszont Hiller István nem bírta tovább a liberális hazudozást, mi is írtunk róla akkor, s összes dühét asztalra öntve a következőket mondta. „Ha a Liberális párt nem kapja meg az MSZP-Párbeszéd listájának 15. helyét, akkor egyetlen képviselője sincs. Semmilyen módon. Tehát nekem itt ne vádaskodjanak. Igenis, van egy határ a politikában is, ami nem feltétlenül a moralitásról szól. De igenis van Rubicon. Úgyhogy a mindenségit neki, hát. Igenis tőlem kérték, hogy érvelhessenek azért, mert semmi más esélyük nem lett volna. Se egyéniben, se országos listát nem tudtak volna állítani.”

Azonban Hiller is csak addig jutott el epeömlésében, hogy megadták a liberálisoknak azt a helyet, amit teljesítményük alapján nem érdemeltek volna meg. A Civil a pályán csapata se jutott messzebb. Kukorelly Endre író azt tudta ehhez hozzáfűzni, hogy ez egy félreértés volt.

Természetesen a megnevezetteken kívül is mindannyian tudták – Magyar György, Benyó Rita és a műsorvezető Fiala János is – hogy ez a magyarázat sántít. Tovább azonban nem mentek, hogy miért, azt ők tudják, lelkük rajta. A magam részéről viszont nagyon örülök annak, hogy a műsor szereplői komoly lépéseket tettek a Liberálisok politikai kiközösítése irányába. A választók ugye már 2010-ben kitették a szűrüket a magyar parlamentből, a balliberális oldal jó része – elsősorban a szocik, látszólag érthetetlenül – a mai napig lehetőséghez juttatja őket.

Ha egy kicsit visszalépünk az időben, esetleg kapunk erre némi magyarázatot. 1994-ben ugyanis az MSZP több, mint 54 százalékos győzelmet aratott a választásokon. Semmi szükség nem volt arra, hogy Horn Gyula magához vegye az SZDSZ-t a koalícióba, nélkülük is kényelmesen tudott volna kormányozni. Ha csak az nem, hogy az MSZP-nek az 56-ot vérbe fojtó, Moszkva-barát, pártállami diktatúrát jelentő MSZMP utódpártjaként rossz volt a lelkiismerete barbár gyökerei miatt s ezért – hitelességerősítési szándékkal – magukhoz akarhattak emelni egy látszólag demokratikus pártot. Akkor még kevesen tudták, hogy mennyire nem az volt a szélsőbalos SZDSZ, de mindegy. Az MSZP-nek talán jól jött, hogy a nemzetközi világban a szadesz révén a szocik is demokratikus pártnak tűnhettek föl. Ennek azonban vége.  

Most végre eljött az az idő, hogy a szocialisták minden idők legrosszabb választási eredményét érték el. Egyáltalán nem zárható ki, hogy a 11,99 százalékos eredmény magasabb is lehetett volna, ha a Liberálisoknak nem ajánlják föl azt az egy szem helyet a listájukon.

Öröm tapasztalni, hogy ezt a hibát végre nyilvánosan is beismerik. Sőt dühöngenek a fodoristák hazug és pofátlan magatartása miatt, jóllehet az okról senki nem beszél. Az mindenesetre tény, hogy Hiller István nem indul ismét a szocik választmányi elnöki székéért. Ez is valami.

Előbb utóbb talán azt is megérjük, hogy a két párt együtt rángatja ki magát a politika szemétdombjára.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/53221/pics/lead_800x600.jpg
Fodor Gábor,Hiller István,Magyar Liberális Párt,MSZP
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-28 11:08:46
Azt mondta Hiller:
"Igenis, van egy határ a politikában is ....."
Ez általában igaz, de a "módszerváltás" legnagyobb árulójára az SZDSZ-re, majd az átkeresztelkedő, őket követő liberális pártra, a nagyjából háromfős, megmaradt tagságára, és párt kiemelkedő képességű vezetőjére, a nagy politikai túlélő Fodor Gabcsikára mindez nem vonatkozik !!!! Miért ?! Hát, csak !!!!!
Ő továbbra is egy olyan álomvilágban szédeleg, ami azt súgja a bensőjének:
Én továbbra is azt mondok, azt csinálok, amit akarok, mert én (hülye) libcsi vagyok.
Ezt idáig mindenki be is nyelte rendesen az un. baloldalon, de úgy néz ki, hogy már ennek is vége. !!!
Gabcsika, és "kiemelkedő taglétszámú" pártod egyedei !
Vegyétek már észre, hogy nem ti találtátok fel a kanálba a mélyedést !!!!!
Válaszolok
LCK 2018-05-27 22:29:20
Miért kaptak a befutó listán helyet a libsik?
Tudom a választ:
"A csuka parancsára!"
Azt, hogy ki a csuka, mindnyájan tudjuk.:(
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?