Telitalálat volt a hatos lottón
Nyerőszámok: 2, 16, 22, 33, 43, 44 Nyeremények: 6 találatos szelvény egy volt, nyereménye 328 371 365 forint. az 5 találatos szelvényekre 375 270; a 4 találatos szelvényekre 7555; a 3 találatos szelvényekre 2070 forintot fizetnek.
Blogolj!

Egy lószart, mama! – Gyurcsányi válasz Sorosnak

Soros György különös írást tett közzé tegnap a Project Syndicate-ben, amely Magyarországon a hvg.hu révén kapott nyilvánosságot. Már a címe is a rá jellemző kettősségről árulkodik. Így szól: Hogyan mentsük meg Európát?

Számunkra nem kérdés a felelet. Úgy, ahogy az Orbán Viktor által felismert úton elindultunk, úgy, ahogy az európai népek számára a leginkább elfogadható. Vagyis a nemzetállamok szuverenitásának megtartásával, a migránshelyzet kontinensen kívül való kezelésével. Soros persze másként látja Európa „megmentését”. Úgy fogalmaz, hogy „A rideg valóság rákényszerítheti a tagállamokat, hogy nemzeti érdekeiket félretéve az unió fennmaradását helyezzék előtérbe. Ám ehhez maguk mögé kell állítaniuk Európa tömegeit. Én és a Nyílt Társadalom Alapítványok mindent megteszünk, hogy segítsünk.” Soros persze jól tudja, képtelenség, hogy „Európa tömegei” az ügy mögé álljanak, hiszen a saját megszokott, bár egyre gyakrabban vérben forgó biztonságuk mindennél fontosabb.

Soros írásában a kettős beszéd félrevezető technikáját mesterien alkalmazza. Először aljas módon oldalba rúgja Orbán Viktort, hogy mi ne a nemzeti érdekeink harcos védelmezőjét lássuk benne, hanem egy nemzetközi karrierre törő önző politikust. „[Orbánnak] Az a célja, hogy átvegye az Európai Parlament legnagyobb frakcióját adó kereszténydemokraták vezetését." Nem beszéltem a miniszterelnökkel, de nyilvánvaló, hogy eddigi tettei nem karrierépítésről szólnak, hanem a szuverenitásunk védelméről. A liberális EU-hoz simuló magatartása sokkal inkább mutatna a nemzetközi karrierre törekvés irányába, ám ennek hál’ Istennek éppen az ellenkezőját tapasztaljuk. Azért kapta meg az óriási bizalmat a magyaroktól.

És akkor jön „filantróp” Gyuri bácsi hasba akasztása, az európai népek hülyének nézése. „Mindig az volt az álláspontom, hogy a menekültek szétosztásának teljesen önkéntes alapon kell történnie. Sem a tagállamokat nem szabad befogadásra kényszeríteni, sem a menekülteket olyan országokba irányítani, ahová ők nem akarnak menni. Sürgősen felül kell vizsgálni vagy megszüntetni a dublini szabályozást.” Ez olyan szép, hogy nem is lehet igaz. Mint ahogy nem is az, hiszen Soros nem a migráns vagy a bevándorló szót használja, hanem a menekültekről beszél, ami alatt mi magyarok a genfi konvenció szerinti menekülteket értjük. Ez alapján eddig is és ezután is befogatunk, befogadunk oltalmat igénylő embereket. De nem a tömeges migráció – nem kissé éppen a Soros-szervezetek által támogatott – szervezetten Európába transzportált résztvevőit.

Azért szög itt is kibújuk a zsákból. Soros szerint az EU-nak ugyan meg kell védnie a külső határait, de a legális bevándorlás lehetőségét azért meg kell hagynia. A „legális bevándorlás” nem jelent mást, mint tömeges migrációt annak szellemében, amit az ENSZ és az Európai Unió is deklarált a közelmúltban, hogy mindenkinek joga van megválasztani, hol akar élni. Gyurcsány Fletó szavaival: Egy lószart, mama!

Soros továbbá jó iránynak tartja, ha Európa segít Afrikán. „Ez helyes, mivel ezáltal az érintett országokban javulhat az oktatás és a munkaerőpiac, vagyis polgáraik kevésbé vállalják majd az Európába vezető, gyakran veszélyes utazást."  Soros szerint egy „afrikai Marshall-segély” révén "nemcsak az ellenőrizetlen menekülthullám apadna el, de lehetővé válna a rendezett bevándorlás megszervezése is. Így a migráció a bevándorlók és a fogadó országok részéről is önkéntes lehet."

Megint itt van ez az idióta önkéntesség, amit Soros vagy az Európai Unió egyetlen percig is komolyan gondolna, akkor e téren semmiféle konfliktus nem állna fönn például a V4-ek és az Európai Bizottság között. De nem gondolja komolyan.

Hogy miért? Erre is feleletet ad Soros György. Természetesen a dohány miatt. Ő ugyanis itt is kaszálni akar, méghozzá nem keveset.

Szerinte ahhoz, hogy egy ilyen új Marshall-segély sikeres legyen, évente 30 milliárd euróra lenne szükség. „Az világos, hogy a tagállamok ennyit nem tudnának biztosítani. De akkor honnan lehet erre pénz?” Természetesen hitelből, amit ő nyújtana. "Olyan új pénzügyi eljárást szorgalmazok, amellyel az EU anélkül veheti igénybe a pénzpiac segítségét, hogy közvetlen kötelezettséget vállalna akár uniós, akár tagállami szinten. A módszer hasonló az amerikai önkormányzati kötvények működéséhez, illetve a járványok elleni védekezésekhez rendezett sprint-gyűjtésekhez. A lényeg, hogy Európának radikálisan kell cselekednie a túlélésért. Újra fel kell találnia magát." És Soros vagyonát tovább kell növelni, tehetjük hozzá. Ezen kívül semmi sem számít.

Ez az a cél, ami miatt azon kívül, hogy meg kell szervezni Európába a tömeges migrációt, semmit nem lehet elhinni neki.

Ahogy a kormány nem is hisz ebből a „filantróp” hablatyból egy szót sem. Ezért terjesztette be a parlamentnek a Stop-Sorost. Éppen azon a napon, kedden, amikor Soros György írása nyilvánosságit kapott. Érdekes „véletlen”, ugye?

A kérdés tehát újból itt van előttünk: „Hogyan mentsük meg Európát?” nem lehet kérdés a felelet: ahogy mi akarjuk!

Mert Európa a mienk, az európai népeké. Mi vagyunk itthon. Soros György csak nyerészkedni akar rajta a mi rovásunkra. Menjen a fenébe!

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/53343/pics/lead_800x600.jpg
HVG,Orbán Viktor,Project Syndicate,Soros György,Stop Soros
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-05-31 16:15:40
Egyszerű a képlet, mint a faék:
Európa vegyél fel évente 30 milliárd kölcsönt !!!
A jóságos, mocskos-szájú spekuláns természetesen nagyon szívesen ad nektek kölcsönt, mégpedig annyit, és olyan "tisztességes kamatra", hogy arról "kódultok" !!!!
Isten óvja meg Európát attól, hogy ez a világszélhámos "mentse" meg !!!!!!!!!
Válaszolok
kata 2018-05-30 19:19:27
A vén gazember menjen a fenébe! ő hozta Európába a migránsokat,most nehogy már a megmentő szerepében tetszelegjen! Nem kell itt semmiféle terv,húzzon haza az USA-ba,ott rendezkedjen ha hagyják neki.És mint mindig most is kiderült,hogy nincs itt szó
semmiféle szívjóságról,csak a pénzről van szó.A vénember ugyanis egy szalmaszálat
nem tesz keresztbe,ha nincs rajta haszna.Remélem az EU-ban is megjön az emberek
esze,és elzavarják ezt a bajkeverőt,még mielőtt mégnagyobb káoszt csinál.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?