Blogolj!

Az erő Dúró és Toroczkai mögött van

Bár Dúró Dóra péntek délutáni Facebook bejegyzésében morgolódik, amiatt, hogy az Origo pontatlanul közölte, mely képviselők álltak ki a Jobbik frakciójában mellette, illetve kik tiltakoztak a kizárása ellen, én mégis örülök a híradásnak. A portál információja nélkül ugyanis most Dúró Dóra valószínűleg megfosztott volna bennünket a legfrissebb tényektől. Attól, hogy voltak-e, akik kiálltak mellette, s ha nem azok, akiket az Origo közölt, akkor pontosan kicsodák.

A keresztény Magyarország tovább erősödhet általuk.  (Fotó: ATV-videó, képkivágás)

A frakciójával harcoló képviselőasszony bejegyzéséből kiderült, hogy Szávay István és Hegedűs Lorántné nem vette védelmébe Dúrót, míg Apáti István, Volner János, a két legnagyobb szavazataránnyal megválasztott alelnök és az olimpiai bajnok Steinmetz Ádám viszont igen. Mint Dúró fogalmazott: „Bizonyára nemcsak 6 képviselő lett volna a frakcióban, aki nem szavazza meg a kizárásomat, ha valóban titkos szavazás lett volna.” A „titkos” szavazást ugyanis úgy szervezték az „előrelátó” szervezők, hogy egy nagy kerek asztal körül ülve zajlott a voksolás, mégpedig nem ikszeléssel, hogy a kézírás alapján azonosítható legyen a szavazók személye.

Gyermeteg megoldások ezek. Egyértelműen arra utalnak, a Jobbik és frakciója, illetve az új pártvezetés valamiért nagyon fél attól, hogy Dúró Dórának és Toroczkai Lászlónak komoly támogatottsága van a pártban, de még a frakcióban is jelentékenyebb, mint most megmutatkozik. Ezen persze nem lehet csodálkozni, hiszen Sneiderék jól tudják, hogy a Jobbik rossz úton jár. Azon, amelyen Gyurcsány Ferenc és a többi ballib pártvezér is bot nélkül közlekedik. Talán séta közben az egykori DIVSZ induló is felcsendül: Emlékeznek: „Bárhol is van hazája, / Bármely ég néz le rája, / Küzdő korunknak új nemzedéke, /Mind itt halad velünk.” Ez a színtiszta internacionalizmus, amelynek képviselői most a liberalizmus köntösében flangálnak közöttünk. Vállvetve a Jobbik, meg a DK, illetve Gyurcsány és a Sneider-Gyöngyösi kettős, a zsebükből vihogva kikandikáló Vonával. S hogy ez mennyire így lehet, arra a Gyurcsányékhoz köthető Nyugati Fény blog is jó példát szolgáltat. Azt írja, hogy „A Jobbik történetének eddigi legfontosabb fordulópontja volt 2013-ban, amikor Vona Gábor szakított a korábbi szélsőséges irányvonallal, és meghirdette a néppártosodásként emlegetett konszolidálódást, középre húzódást.”

Természetesen nem Sneidert és Gyöngyösit, hanem Toroczkait akarja lejáratni, amikor azt mondja „[Toroczkai] szeretné visszavezetni a Jobbikot a régi szellemiségéhez. (Magyarán: kiszolgálni azt a pár tízezer embert, akik újra gárdamasírozást és zsidótörvényeket akarnak látni Magyarországon).”

Ehhez a vonalhoz csatlakozott a szocialista frakcióvezető, Tóth Bertalan is az Infórádióban, amikor azt mondta: „azzal a Jobbikkal, amelynek tagjai roma falvakban járőröztek, nincs miről tárgyalni, ám egy olyan Jobbikkal, amely nemzeti ügyekben tud az MSZP számára is elfogadható politikát képviselni, elképzelhető az együttműködés.”

Sőt, a Hetekben az LMP-s Ungár Péter nem kevesebbet állított, mint azt: „Ha a Jobbik folytatja a távolodást saját, radikális múltjától, a stratégiai együttműködés nemcsak lehetséges, de szükséges is lehet.”

A Nyugati Fény azonban téved. Toroczkai – Dúró Dórával, Pongrácz Andrással – a Jobbikot egyáltalán nem a párt régi szellemiségéhez akarja visszavezetni. Hanem oda, ahonnan elindultak 2003-ban, amikor még Kovács Dávid, Nagy Ervin nevével fémjelezték a pártot, akik helyére Vona befurakodott és tekert egy nagyot a kormánykeréken. Az eredeti Jobbik előbb a nemzeti gondolkodású ifjúságot volt hivatott összefogni, majd a radikális jobboldali szavazóknak akartak választási lehetőséget nyújtani. Zsidózás, cigányozás, rasszista felhangok nélkül.

A Mi Magunk mozgalom a konzervatív, nemzeti irányt képviseli, amelyhez a balliberális Jobbiknak már köze sem lesz. Itt nem néhány tízezer támogatóról van szó, ahogy a Nyugati Fény reméli. Sokkal többről, akár az 1 milliós Jobbik-szavazó döntő többségéről.

Gyanítom ezért reszket a Jobbik vezetés, ezért szervez trükkös titkosszavazásokat, hajtóvadászatot Toroczkai és Dóró Dóra ellen. Mert pontosan tudják, hogy az erő nem náluk van. Az MSZP 11,91, az LMP 7,06, a DK 5,38 százalékot ért el. Ez a hazugság, a magyarellenesség, a bevándorláspártiság sorosista oldala, amiből a magyaroknak elege van. Sneiderék mostani 19 százaléka is ebbe az irányba fog összetöpörödni.

Bizonyos, hogy Pongrácz András is ezt mondja majd Dúró Dórának, ha találkozik vele a képviselő végső döntése meghozatala előtt. A keresztény Magyarország tovább erősödhet általuk.  

 

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/53443/pics/lead_800x600.jpg
Dúró Dóra,jobbik,Mi Magunk,Pongrácz András,Toroczkai László
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?