Blogolj!

Távozik (végre) a babaarcú szörnyeteg

A következő bejelentés olvastán nem fogok krokodilkönnyeket hullatni, s gyanítom nem leszek egyedül. Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója a Civil a pályán című műsor felvételén az ATV-ben bejelentette, hogy befejezi áldásos tevékenységét a szervezetnél. „Szeptember végéig él a szerződésem, és utána valószínűleg mást fogok csinálni”. Döntését azzal indokolta, hogy „fel kell töltődnie”, miután 2007 óta foglalkozik emberi jogokkal.

Szegény. Bár ne tette volna. A magam részéről elhatározását csak üdvözölni tudom, hiszen az ember jogokkal való túlzott foglalkozás tényleg megnyomhatta kissé Iván Júlia gondolkodását. Nem olyan régen, tavaly novemberben ugyanis még arról beszélt az ÉS-ben, hogy „Évi ötszázezer menekült Európába történő behozatala abszolút megoldható volna, s még konjunkturális haszna is lenne.”

Már akkor szedhette volna a sátorfáját, amikor ezt a baromságot saját száján kimondta. Hiszen minél korábban kezdődik a pihenés, esetleg a kezelés, annál hamarabb tér vissza az egészség, a józan gondolkodás. Ha ez egyáltalán nála még helyreállítható. Ugye az Amnesty International Magyarország esetében az egyik legaktívabb sorosisra civil szervezet zászlóshajójáról van szó. S bár Iván Júlia tagadja, hogy döntéséhez köze lenne a Stop Sorosnak, ez az embereket kevéssé érdekli, még ha évek óta egy szavát sem hiszik el ennek babaarcú szörnyetegnek. A lényeg az, hogy szeptembertől eggyel kevesebb sorosista korifeus lázítja a magyarokat saját érdekeik, a kormány migrációs politikája ellen.

Szívesen írnám, hogy felkészül a távozásra Iván Júliával és krónikusan magyarellenes tevékenységével teljes mértékben egyivású Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke, Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány elnöke vagy éppen Majtényi László, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnöke. Az csak hab lenne a tortán, ha magával vinné kedves feleségét, Kárpáti Magdolnát, a Kúria bíráját, aki sajnos választási ügyekben is aktív, az V. szám közigazgatási tanács tagja. Hogy Magyarország többi árokásójáról most ne ejtsünk szót.  

Mindez azonban egyelőre csak álom. De legalább édes álom, amely – a költővel szólva – pillangó képében elvetődött arra tarka köntösében.

De milyen szép is az, ha az ember édes álma egyszer valóra válik. Talán nem is olyan sokára.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/53498/pics/lead_800x600.jpg
Amnesty International Magyarország,Iván Júlia,távozik
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
kata 2018-06-04 19:30:34
Nagyon remélem,hogy iván júlia távozása követendő példa lesz a fent felsoroltak,és
további sorosbérenc társainak,és végleg elhagynak bennünket.Örömünnep lenne min-
den hazáját szerető embernek.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-06-04 14:35:07
Istenem !
Hogy tud egy nő ekkora marhaságot mondani. Tudom, van az a pénz !!!
Ezt a némbert sem rabolják el az eszéért, az biztos.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?