Blogolj!

Jobbik-dráma – Nyilvános Toroczkai kongresszusi beszéde

A Jobbikból kizárt és június 23-án a Mi Magunk mozgalom ásotthalmi zászlóbontására készülő Toroczkai László, a tisztújító kongresszuson az elnöki címről csak minimális különbséggel Sneider Tamás mögött végzett politikus megint meglepte a nyilvánosságot. Facebook oldalán ugyanis közzétette a tisztújító kongresszuson elhangzott beszédét, amit közel egy hónapja szándékosan nem adott ki számára a párt. Egy küldött amatőr felvétele jóvoltából azonban mégis sikerült most közkinccsé tenni.

Ez persze csak a kisebbik meglepetés volt.  A nagyobbik az, hogy beszédében rámutatott, a párt kommunikációs igazgatója, Radnai László a második legnagyobb letelepedési kötvényforgalmazó, Michaeli Shabtai bizalmi embere. Ami azt jelenti, hogy a Jobbik nemcsak a „néppártosodás” terén – ami valójában nem más, mint a nemzeti értékek balliberális értékekre való lecserélése – hintázta át a magyar nyilvánosságot, illetve saját tagjait, támogatóit, szimpatizánsait, hanem képmutatóan viselkedett a letelepedési kötvények forgalmazásával kapcsolatos álláspontjában is. Választási programjában ugyanis a kötvénybiznisz felszámolását ígérte, s anno a bevándorlásellenes alkotmánymódosítást azért nem szavazta meg, mert abban a kötvénybiznisz nem volt benne. „A Jobbik csak akkor támogatja az Orbán által kezdeményezett alkotmánymódosítást, ha a kormányfő a betelepítés minden formáját elutasítja, beleértve a letelepedési kötvényt is” – nyilatkozta akkoriban Vona Gábor éppen az után, amikor a miniszterelnökkel tárgyalt a témáról.

A választási kampányban elsikkadt a zoom.hu által megírt téma, hogy Michaeli Shabtai több magyarországi cégben is érdekelt. Pontosabban akkor került a sajtó érdeklődésének a középpontjába, miután a Heti Válasz még 2016 márciusában megírta róla, hogy az érdekeltségébe tartozó liechtensteini VolDan Investments nevű cég kapta meg a kötvénybiznisz egyik legvaskosabb szeletét, az orosz, üzbég, türkmén, montenegrói, szerb, bosnyák, török, azerbajdzsáni, valamint az afrikai piacot. Shabtainek jelentős érdekeltsége van a Magyarországon bejegyzett SGS Swiss-Hungarian Corporate Zrt.-ben. Ő a cég vezérigazgatója és egyszemélyes igazgatósága. Ennek a cégnek az egyszemélyes tulajdonában áll a Smile Forever Dental Kft., amit 2016 óta Radnai László, a Jobbik kommunikációs igazgatója ügyvezet.

Az a Radnai, aki személyesen tiltotta le Toroczkait a párt fő kommunikációjában való részvételről, s a párt alelnöke így csak a tévéből értesült az elnökség több döntéséről, amelyeken Radnai végig jelen volt. Az nem ismert, hogy Vona Gábor pártelnök vagy az üzleti életben jártas Szabó Gábor pártigazgató és Schön Péter gazdasági igazgató, valamint a párt több más prominense tudott-e arról, hogy Radnai kommunikációs vezető a második legnagyobb kötvénybizniszben érdekelt vállalkozó bizalmasa? Majd az olvasó eldönti, mi a helyes válasz. És persze az is kérdés, hogy Michaeli Shabtai miért pont a Jobbik kommunikációs vezetőjét nevezte ki a Smile Forever Dental Kft. ügyvezetőjének?

Nyilván nem véletlen az sem, hogy nem akarta a Jobbik Toroczkai rendelkezésére bocsátani a tisztújító kongresszuson elhangzott beszédét, nehogy ez a kínos körülmény nyilvánosságot lásson. Amikor ugyanis Toroczkai erről beszélt a plénum előtt, morgolódás hallatszott és fütty is fölharsant, s többen a párt első sorokban ülő korifeusai közül a „lejárt az idő” szöveg ismételgetésével igyekeztek őt elhallgattatni.

Minden esély megvan rá tehát, hogy június 23-án a Jobbik kettészakadjon, s a parlamenti frakció egy párt nélküli lufivá gömbölyödve röpködjön a térben, nem kötődve már a szabad szemmel alig látható szimpatizánsi „bázisához” se.

Tény persze, hogy például a jobbikból kilépett Dúró Dóra is kiszolgálója volt a Vona-rendszernek, ő sem szavazta meg a bevándorlást gátló alkotmánymódosítást vagy a családdal kapcsolatos előterjesztéseket. Ám most – függetlenként, Toroczkai szövetségeseként – lesz módja akár az újabb alkotmánymódosítást vagy a Stop Sorost is megszavazni, amely újból hitelesítheti őt a választók előtt.

Ásotthalmon talán megindulhat egy új nemzeti értékelvű párt kialakulása, amely akár a jövő májusi EP-választáson is eséllyel vitézkedhet a régi nemzeti érzelmű szavazók támogatásával.

Úgy fest, ezt a jobbikos kutyakomédiát, amit Vonáék elkezdtek és Sneiderék folytatnak, nem engedi tovább írni az idő.

A valóság ezúttal is lemosni készül a hazugságot.     

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/53892/pics/lead_800x600.jpg
letelepedési kötvény,Michaeli Shabtai,Sneider Tamás,Toroczkai László,Vona Gábor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2018-06-10 13:45:45
Szerintem mindenki tudott mindenről, nemzetellenes szavazataikat is együtt ötlötték ki. Ez minden pártnál így van. Pártfegyelem! Aki elfeledkezik magáról, repül. Ez a bomlasztás. A pártok általában zártak, ami a valódi szándékukat illeti. Vagyis titkolóznak, még a szürke tagok előtt is. Ez hiteltelenséghez vezet. Végül széthulláshoz. A múltban számos párttal megtörtént. Kinek az érdeke? Van tippem.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?