MSZP-elnökjelölés – Tóth Bertalan forintmilliók árnyékában

Áll a bál a szociknál is. Az elnökválasztási hajrában Tóth Bertalan elnökjelöltet kompromittáló információ jelent meg a fullank.hu-n. Ennek értelmében Tóth tizenkét millió forintot kért az MSZP vezetésétől, hogy mandátumát átadja Tasnádi Péter, volt pécsi polgármesternek. A pénzt Tóth Bertalan meg is kapta. Az információt egy magát megnevezni egyelőre nem akaró, több ciklusban szolgát szoci parlamenti képviselőtől való, aki aláírásával hitelesítette az általa elmondottakat.

Tóth Bertalan alaptalannak tartja az állítást.

„Mindenképpen azt szerettük volna, hogy a Toller László halála után polgármesterré lett Tasnádi Péter bekerüljön az országgyűlésbe. Úgy gondoltuk, hogy többet, erősebben lobbizhat a városért a falakon belülről, mint kívülről. Tóth Bercit kértük meg, hogy lépjen vissza Tasnádi javára. Megtette, de ahogy röviddel azután kiderült, nem ingyen. Rebesgettek hatmillió forint visszalépési pénzt, de aztán Puch László, a pénztárnok felvilágosított minket, ha jól emlékszem Szili Kati szobájában, többen, baranyai képviselőkis ott voltunk, hogy Tóth 12 millió forintot kért és kapott a lelépésért. A pénzt Puch László fizette ki neki, ahogyan azt akkor nekünk, ő elmondta…”

A fullank.hu más volt képviselőtől megtudta, hogy először csak az elmaradó képviselői tiszteletdíj-kifizetéséről volt szó, de aztán a megegyezés nyomán a kiesett költségtérítés is kifizetésre került.

Tóth Bertalan alaptalannak tartja a fenti állítást, s perrel fenyegette meg az őt rágalmazót.

Ismert, az MSZP tisztújítását előkészítő jelölőbizottság hétfőn és kedden ülésezik, ekkorra dől el, kik lesznek az ellenzéki párt elnökjelöltjei a június 17-i tisztújító kongresszuson. Tóth Bertalan esélyeit nemcsak a most felbukkant dehonesztáló információ rontja, függetlenül attól, hogy igaz-e vagy sem, hanem az is, hogy ismertsége még az MSZP-sek körében is csak 61 százalékos, miközben Kunhalmiról 92, Mesterházyról 94 százalékuk tudja, hogy kicsoda. Az mindenesetre tény, hogy Tóth Bertalanról mint esélyes jelöltről beszéltek már napok óta, noha ezt Medián felmérése nem támasztja alá.

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/53915/pics/lead_800x600.jpg
12 millió,elnökjelölt,MSZP,Tóth Bertalan
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-10 17:20:54
Kiváló ez a "felhozatal" !!!
Egyik kutya, másik eb.
Egyébiránt az MSZ(M)P útját és "végcélját" is régen kijelölte már korábban az MDF, és a rendszerváltás legnagyobb árulója, az SZDSZ. Csak következetesen végig kell menniök a lefektetett úton, és máris megvan a végső megoldás >>>>>> KONYEC FILMA.
Válaszolok
gizella válasza: LCK bejegyzésére 2018-06-10 14:40:36
:D :D :D
Válaszolok
LCK 2018-06-10 13:48:33
Ez csak vádaskodás.
Tudjuk, hogy Pécs MSZP-s képviselői nem ilyenek.
A Toller-Botka ügy is kamu.
Az is hazugság, hogy Gyurcsány azzal vásárolta be magát a miniszterelnöki székbe, hogy Pécsnek ígérte az Európa Kulturális Fővárosa címet, amiről később ő döntött.
EL A KEZEKKEL KUBÁTÓL!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?