Mesterházynál a Jobbik és a DK már-már egykutya

Még el sem nyerte az MSZP elnöki tisztét Mesterházy Attila, sőt az is lehet, hogy nem is fogja, ettől függetlenül már meg is hirdette a jövő szocialista sikereinek zálogát, a teljes összefogást. Szivárványos zászlajára már felkerült a Jobbik neve is.

Fotó: ATV-videó, képkivágás)

Saját szavaival ez így hangzott a hétfő esti ATV Egyenes Beszéd című adásában:

„Mesterházy Attila: – Bevallom őszintén a teljes összefogás pártján vagyok.

Rónai Egon: – A Jobbiktól a DK-ig?

M.A. : – Így van.”

Csakhogy azt nem mondta, hogy egykutya.

Bár 2010-ben és 2014-ben még nem volt a teljes összefogás pártján, mégis sikerült az ő miniszterelnök-jelöltségével az MSZP-nek hatalmasat buknia. Most pedig már a jobbikosokba karolva hozták össze minden idők legrosszabb választási eredményét.

Ugyanakkor az áprilisi megmérettetés óta legfeljebb annyi változott, hogy a hétvégi elnökválasztásra készülve már nem kell titkolózni a Jobbikhoz fűződő viszonyt illetően. A siker reményében nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Jobbikkal nagyon is szabad… Sőt, kívánatos az együttműködés. Hiszen nyilvánvaló, hogy a Jobbik a „néppártosodás” örve alatt hivatalosan is színtiszta értékcserét hajtott végre, a nemzeti értékekről a balliberális értékekre váltott. Hiába veszi fel új elnökük a Bocskait, ennek ma már nem ül fel senki. Ott tartunk, hogy az ATV műsorvezetője szinte szinonimaként beszél a Jobbikról és a DK-ról, holott a Demokratikus Koalíciót mindig is egy világ választotta el a nemzeti értékek szolgálatától. A tények azt mutatják, hogy ma már egyre inkább a Jobbikot is. Elég csak a Stop Soros törvény, illetve az Alaptörvény-módosítás megszavazása vagy meg nem szavazása körüli zagyva nyilatkozataikat hallgatni, amiből egyértelműen azt következik, hogy a mai Jobbik a balliberális pártokkal árul egy gyékényen, s úgy utasítja el a nemzetvédő, migránsellenes törvényalkotást, mint a pinty.

Az ember csak mosolyog Mesterházy Attila lelkes összefogáspártiságán. Talán az időközi választásokon még jutnak közösen valamire, legalábbis nem szenvednek olyan mértékű vereséget, mint összefogás nélkül. Igaz, papíron Budapesten sem fognak össze, mert a Jobbiknak „nincs pénze” kampányolni, így jelöltet sem állítanak se az V. Kerületi önkormányzati képviselői, se a józsefvárosi polgármester választáson. „Csendestársak.” Saját jelöltjükkel nem rántják a ballibek esélyeit. Kétszáz kilométerrel arrébb, Miskolcon azonban már kart karba öltve menetelnek a szavazatokért.

Bár a Jobbiknak is alaposan visszaesett a támogatottsága április 8. óta, de a többi, szintén jelentősen tovább gyengült ballib párttal közösen talán arra van még esélyük, hogy együtt jobb eredményt érjenek el, mint külön-külön. A Jobbik valószínűsíthető június 23-i pártszakadása után azonban a jövő őszi önkormányzati választásokon már a teljes népesség körében mért mostani 11 százalékos eredménye is az LMP, az MSZP és a DK 3-6 százalékos jelenlegi szintjére zsugorodhat.

Mesterházy azonban felemelt fejjel tör előre. Első körben Kunhalmit és Tóth Bertalan akarja legyőzni, reménybeli elnökként pedig jöhetnek az igazi nagy falatok. Az időközi és a rendes önkormányzati választások, közbeiktatva az Európai Parlamenti megmérettetéssel.

Minden esély meg van rá, hogy az esetlegesen elnökké választott Mesterházy elszenvedje negyedik látványos választási buktáját.

Csakhogy ez esetben nemcsak az ő politikai pályafutásának lehet vége, hanem a teljes MSZP-nek is. Soros György legnagyobb szomorúságára.

Jogelődjével, az MSZMP-vel együtt okoztak már annyi kárt ennek az országnak, hogy egyáltalán nem hullana sok könny utánuk.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/54018/pics/lead_800x600.jpg
DK,jobbik,Mesterházy Attila,MSZP
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
éva válasza: éva bejegyzésére 2018-06-13 14:22:58
Egyébként, hogy még léteznek = Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak köszönhetik! Kell egy baloldali párt, még ha oly semmit se jelentőek! Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy vannak még munkásőr-obsitosok is, akik orbánfóbiában szenvednek! Képzeljük csak el, ha nem lenne Orbán Viktor!!????
Válaszolok
Suarez jr. 2018-06-13 14:18:53
Éljenek a kommenisták, a fasiszták, a szar Facebook !!!
Válaszolok
éva 2018-06-13 14:16:51
Mesterházynak NEM FOGOK GRATULÁLNI! AKÁR MEGNYERI, AKÁR NEM! NINCS GRATULA! Amikor anno az ATV-ben hihetetlenül pökhendi stílusban beszélt már előre vetítette a SORS, hogy bukni fog! MOST SEM LESZ MÁSKÉPPEN! Hogy magával rántja vacak kis semmit jelentő pártocskáját? KIT ÉRDEKEL!!!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-06-13 08:32:17
Ezt az elnökválasztási nyűglődést egyetlen szóval le lehet írni:
A G O N I Z Á L Á S.
Az, hogy melyik - teljesen tehetségtelen, arctalan, hozzá nem értő - "félvezető" lesz az MSZ(M)P elnöke, tökmindegy.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?