Blogolj!

Belépés-cunami a Jobbikban, avagy közeleg az újabb pofára esés?

A Jobbik sajtóosztálya „elárulta” a tutit saját fenntartású, „szemfüles” portáljának, az Alfahírnek. Magyarán utasításba adta, hogy hozzák le: miután egyre nagyobb hullámokat ver a pártból való tömeges kilépésekről szóló hírek tengere, a valóságban viszont szerintük egészen másról van szó. Erről: „a választás óta a mai napig eltelt időszakban több új tag lépett be a Jobbikba, mint ahányan otthagyták a pártot.”

Sneider Tamás (Fotó: MTI)

Óriási! A Jobbik vezetése – mint tudjuk – mindig az igazmondásáról volt híres. Emlékszünk, három ciklus során hülyítette a választókat Vona Gábor azzal, hogy ők és csakis ők nyerik a választásokat. Emlékezhetünk, márciusban a párt fő támogatójának, Simicskának a fia, Ádámka mindezt még azzal is megtetézte, a szerinte a választás egyetlen tétje, hogy a Jobbiknak sikerül-e megszereznie a kétharmadot vagy csak a sima többséget. Ezt, ahogy kellett, be is szopta minden nyomorult, félrevezette jobbikos. Azok is, akik még megmaradtak a nemzeti radikálisokból, s nem voksoltak át a Fideszre, s azok is, akik a néppártosodási duma révén balról csatlakoztak a reménybeli győzteshez. Aztán persze megtörtént az április 8-i látványos pofára esés.

Az önámítás azonban a jelek szerint klubtagságit váltott a pártban, s otthon érzi magát. Sőt! Most új pálya tárta szélesre kapuit előtte: a kilépés-cunami tagadásának hímes mezeje, illetve az ellenkezőjének a bizonygatása. A belépés-cunami! Azaz nem csökkent a párt tagsága a kilépések miatt, hanem éppen fordítva áll a helyzet, nőtt a sok belépő miatt.

Ahogy azt Móricka elképzeli! – szoktuk volt mondani, ha nagy hülyeséget hallunk.

Már csak azért is, mert a tagnyilvántartás nem nyilvános, ezt a szánalmas állítást tehát a párt elnökségén kívül senki nem tudja bizonyítani. Sneideréknek azonban nyilván eszük ágában sincs közkinccsé tenni. Ha az volna, akkor már megtették volna, s nem hadoválják az Alfahíren keresztül az ellenkezőjét. Még házi politológusuk, Kovács János, a Jobbikhoz közeli Iránytű Intézet korábbi vezető elemzője is csak finoman mert fogalmazni: „A Jobbik-szimpatizánsok néppártosodottabbak, mint maga a Jobbik. Ha ebből a szempontból tekintünk a most zajló eseményekre, akkor egy tisztulási folyamatról beszélhetünk.” Tehát nem kilépés-cunamiról van szó, hanem tisztulásról. Értjük.

Majd az idő eldönti, kikből van több? Néppártosodott, balliberális értékrendet valló támogatókból, vagy a nemzeti érzelműekből, akikből a Jobbik millióhoz közelítő szavazótábora anno kiépült?

Úgy persze nehéz hivatalosan is kilépni a pártból, ha ezt a bonyolult vagy bonyolulttá tett kilépési folyamatot megnehezítik. Mint a Pesti Srácok beszámolt róla, a józsefvárosi Pintér Attila két hónapja jelezte kilépési szándékát, de azóta sem kapott hivatalos papírt a párttól, hogy megszüntették-e már a tagságát vagy sem.

Mindenesetre közeleg a Mi Magunk mozgalom június 23-i zászlóbontása, és a tények azt mutatják, hogy a kilépők nagy számban állnak a Toroczkai László, Dúró Dóra, Novák előd és Pongrátz András nevével fémjelzett mozgalom támogatói mögé.

Könnyen lehet, hogy a balliberálissá vált Jobbik a pártot elhagyók és maradók számának megállapításával is úgy jár, mint Vona Gábor tuti biztos miniszterelnökké válásával. Ezúttal is pofára esik.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/54101/pics/lead_800x600.jpg
Dúró Dóra,jobbik,kilépés-cunami,Sneider Tamás,Toroczkai László
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: LCK bejegyzésére 2018-06-14 13:00:21
Nagyon találó a beidézett félmondat !!!
Gratulálok.
Egyébiránt én is úgy vélem, hogy hamarosan szétszakad a JOBBIK, mint a véres hurka. Ez már csak idő kérdése.
Válaszolok
LCK 2018-06-13 15:50:20
Nagyon vonzó lehet belépni a Jobbikba, hiszen mindenki tudja:
"Ki itt belépsz..."
Válaszolok
éva 2018-06-13 15:32:05
Ez a banda csak azért tud még a felszínen maradni, mert a sok hazugságaikat sok kül-, és belhoni emberke bekapta, de nem képesek már kiköpni! (nagy mo. visszaszerzése, kisebbségektől való megtisztítás, ököl-mutogatás stb.) Remélem szétmorzsolódnak, mint a száraz kifli! Apróra!
Válaszolok
Suarez jr. 2018-06-13 14:51:05
A sunyi genya Simlicska bukott korrupt oligarcha maffia bandája a velejéig kommenista , gender Ballik - Jobbik szeretett, imádott vezérei már aljasabbak, cinikusabbak , hazugabbak, mint a másik orbitális hazuduzó, tolvaj, csaló, bezakkant, hibbant Néró.....a Gyurcsányi kedves vezér !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?