Az ellenzékiek nem értik, mi a hazaszeretet

Ritkán hallani ennyi fanyalgást annak kapcsán, ha egy politikus, például Orbán Viktor kimondja ezt a szót: hazaszeretet. Pedig most ezt történt. A Tokaji Vizitúra Központ minapi avatásán a miniszterelnök azt találta mondani, hogy az új létesítmény „egy olyan program része, amely természetes módon teszi megélhetővé a hazaszeretetet, és azokat az embereket is a nemzeti közösség részévé teszi, akik nem érezték magukat oda tartozónak.” Mert hisz a sport, a siker, a himnusz, a zászló fölvonása valóban olyan különleges, nagyon szerethető pillanat, amely haza és hazaszeretet nélkül egyszerűen értelmezhetetlen lenne. Csak ezt nem szoktuk kimondani. Átélni szerencsére igen. Például a sportban, ahol kitűnő bajnokaink vannak, így van alkalmunk megélni, de a kimondásától valahogy ódzkodunk. Félünk esetleg a túlzott érzelmességtől? Vagy talán valami mástól? 

De nézzük csak az ATV A nap híre műsorának fanyalgóit.

Komlódi Gábor ügyvéd például ezt találta mondani: „A kormány majd elmondja, mitől leszünk jó magyarok, hogy a hazaszeretetnek, a magyarságnak mik a kritériumai. Túl a tréfán, ezt rémálomnak tartom.”

Murányi András: „Hazaszeretet nagyon szép dolog, most viccen kívül. De hogy hogy jön egy létesítmény átadóhoz, ahol kajakos emberek vannak?”

Rangos Katalin: „A kenuközpontból a hazaszeretet egyenesen nem levezethető, nekem nem nagyon jön össze”.

Még véletlenül sem mondta volna ki egyikőjük sem, hogy igen, van olyan pillanat, amikor nagyon is helyénvaló hétköznapi körülmények között a hazaszeretetről beszélni. Amikor a felvétel az új létesítményt birtokba vevő ifjú sportolókat mutat, akik nyilván azért fogtak bele ebbe a szép sportba, mert példaképei elbűvölték őket az olimpiai, világbajnoki dobogókon, csillogó éremmel a nyakukban. Egy ilyen létesítményavatás igenis egy-egy lépés az újabb sikerekhez, ha tetszik a hazához tartozás felemelő érzésének, kimondva-kimondatlanul a hazaszeretetnek minél gyakoribb felbukkanásához, az egy hazában élők egymás iránti szeretetének megéléséhez.

Mikor beszéljünk a hazaszeretetről, ha nem ilyenkor? Nagyszerű dolog, hogy ez Orbán Viktornak eszébe jutott. Hiszen itt is a régi tabuk falait kell ledönteni! Hiszen a magyarok még mindig ott hordozzák a lelkükben a pártállami idők gonosz tiltásait. Amikor egyszerűen nem volt szabad se hazaszeretetről, se nemzethez tartozásról beszélni, mert ugye az azonnal nacionalizmusnak minősült, s Trianon révén aztán irredentizmusnak, sovinizmusnak. Amikor a magyar zászlót legfeljebb sátoros ünnepeken lehetett kitűzni, ellenkező esetben jött a megbélyegzés, az egzisztenciális ellehetetlenítés. Irigykedve néztük az amerikai fotókat, ahol a legegyszerűbb házak portálján is büszkén lengett a nemzeti lobogó.

Az MSZMP internacionalizmusa nem engedett teret a „nacionalizmusnak”, a nemzeti öntudat kiteljesedésének, az erős nemzetté válás folyamata léleknemesítő megélésének. Bűnnek számított előrébb valónak tartani a nemzeti érzéseket, mint az értelmezhetetlen internacionalizmus megvallást.

Orbán Viktor fontos utalása nem véletlenül döbbentette meg a fanyalgókat. Hiszen a tabu ledöntésével ráeszmélhettek, hogy nem bűn a hazaszeretetről beszélni, általa a nemzeti öntudatunkat erősíteni. A mindennapi hazaszeretet az, amikor „hazánk bevon bennünket a saját bűvkörébe”, ez pedig az ország megmaradását is szolgálja, így a kormányfő.

A fanyalgók azt érezhették, hogy mennél szélesebb körben terjed a nemzeti öntudat, annál kisebb lesz a tere a liberalizmusnak, az internacionalizmusnak. Annak a világnak, amit ők annyira szeretnének Magyarországon látni.

Pedig a tét óriási: Európa jövőjéről az sejthető, hogy csak azok az országok maradnak talpon, amelyekben van hazaszeretet. „Akik nem, azok, így vagy úgy, de el fogják azt veszíteni” – mondta a miniszterelnök.

A hazaszeretet erősítése a legnemesebb nemzeti önvédelem mindazokkal szemben, akik az internacionalista, nemzetellenes erőket támogatják. Akár az ATV-ben, akár az ellenzéki térfélen vagy a nemzetközi hadszintéren.

Ha valami, akkor ez az igazi rémálom.

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/54246/pics/lead_800x600.jpg
Hazaszeretet,internacionalizmus,nacionalizmus,Orbán Viktor,Tokaji Vizitúra Központ
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
éva 2018-06-18 18:17:19
Komlódi Gábor, Murányi András, Rangos Katalin; mégis mit gondolnak! A sportolók mi a fenének készülnek keményen! KIKNEK A KEDVÉÉRT KÜZDENEK! SAJÁT MAGUKNAK? CSAK A CSALÁDJUKNAK? NE TALÁN MÁS NEMZETISÉGIEKNEK???? ÉS AZ EREDMÉNYEIKRE KIK BÜSZKÉK? CSAK A SZÜLEIK, ROKONAIK? HOL HORDJÁK MAGUK AZ ESZÜKET???? LÁSD VIZES VÉBÉT! TALÁN AKAD EGY KIS GÖRBÜLET AZ AGYUKBAN ÉS HA MEGERŐLTETŐ IS LESZ, DE TUDATÁRA ÉBREDNEK;- MI IS A HAZASZERETET! Csak megjegyzem, ha békeidőben gyakoroljuk ezt az érzést, akkor könnyebben áldozzuk életünket a szülőföldért, az olyan jellegtelen sz@r alakokért mint maguk!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-06-16 21:36:49
A kommunisták (liberálisok, egyre megy) a hazaszeretet szót nem is értik.
Kényszerből tényleg részt vesznek ilyen-olyan megemlékezéseken, még olyanokon is, amelyikhez az égvilágon semmi közük nincs. Illetve, ha van, akkor az az esemény árnyoldalának tekinthető, az örökös kommunista rombolás részeként értékelhető. Nagyszerű példa erre a mai megemlékezések sora, hiszen a valamikori MSZMP utódpártja vezetőinek és tagjainak a világon semmi keresnivalójuk nincs a Nagy Imre kivégzése, illetve újratemetése kapcsán rendezett eseményeken.
Ugyanis pont azok pofátlankodnak oda, akiknek "dicső" elődei végeztették ki, és temették arccal lefelé, szögesdróttal összekötözött csuklóval az egykori miniszterelnököt jeltelen sírba.
Válaszolok
baviki69 2018-06-16 14:30:24
Szinte nincs olyan amerikai film, ahol ne jelenne meg a háttérben az amerikai zászló... Az említett liberális "hazaszeretők" által még nem hallottam megfelelő szót erre a megnyilvánulásra, amit ezek itthon előszeretettel bélyegeznek meg a magyarkodik kifejezéssel...
Amúgy egyet már talán léptek előre (sok évig tartott) azzal, hogy pl. március 15-én már ők is (büszkén? vagy inkább kényszerből?) kitűzik a kokárdát! Mi lesz a következő lépésük, és hány évig fog tartani?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?