Világvége – Csepeli György Orbánt dicsérte

Különös pillanat tanúi lehettünk a minap, amikor Csepeli György szociológus, a Gyurcsány-korszak volt szadeszes politikai államtitkára, illetve a Miniszterelnöki Hivatal egykori közpolitikai igazgatója, aki eddigi életében még talán sohasem mondott egy kedves szót sem Orbán Viktorról, még „abnormálisozta is”, most a miniszterelnököt dicsérte ATV-s nyilatkozatában.

Fotó: MTI

Mindezt azért, mert szerinte Orbán Viktor valamit megérzett a migránsválság kezdetén 2015-ben, amit más európai politikusok egyszerűen nem akartak megérezni. „Ő nemcsak ikonja a magyar szorongás levezetésének, hanem-előbb utóbb az lesz európai szinten is” – emelte ki, amire ugye csak bólintani lehet. Méghozzá tiszta szívvel.  

A magyarázattal persze annál kevésbé lehet egyetérteni. Neki ugyanis a migrációval kapcsolatban nem az azonnali cselekvés, az országmentés jutott eszébe, amit ilyenkor minden normális kormányfőnek meg kell(ene) tennie, hanem a lehetőség és a hatalom. A szorongás levezetésében rejlő lehetőség a hatalom megtartására. Ez a megközelítés már önmagában gusztustalan, jellemzően liberális módszer. (Az ember magából indul ki.) Az emberek szorongását természetesen az országot egyik pillanatról a másikra ellepő migránsok hada váltotta ki, ahogy az európai emberek is joggal félnek attól, hogy Afrika százmilliói vándorolnak be Európába, megszüntetve az itt élők nyugodt, tisztességes életét, elvéve kultúráját.

Csepeli azt mondja, hogy ebben a krízishelyzetben Orbán olyan személy, aki a biztonság védelmezőjeként reményt adhat az embereknek. Ám itt sem azt emeli ki, hogy mert Dávidként harcol a magyarokért, kerítést épít, visszaveri a Góliát Soros és Brüsszel támadásait, hanem azt sugallja, hogy inkább saját pecsenyéjét sütögetve „ő előre kalkulált tendenciákat.” Ezért az Európai választások eredménye a szociológus szerint Orbán politikájának fényes igazolása lesz. Igen, az lesz! Nagyon reméljük. De miért?

Nyilvánvalóan azért, mert az európai nemzetek polgárai is ugyanúgy féltik a saját jövőjüket, biztonságukat, mint a magyarok. S ha a politikusaik ezt nem látják be, nem szolgálják a lakóik érdekeit, akkor elzavarják őket. Jó példa erre Ausztria, Olaszország, részben Németország. Választanak olyat, akik az ő érdekeiket képviselik (Kurz, Conte, Seehofer), nem a kapzsi háttérhatalomét.

Olyat választanak, akik hitelesek, akikben megbíznak, akiket szeretnek. Orbán Viktor ilyen politikus. S nem 2015-től ilyen. Nem a migránsok változtatták meg, hanem kezdettől fogva szerethető, hiteles politikus.

Az ellenzék hosszú évek óta egyetlen ilyen embert sem tudott fölmutatni. Hiába sajtolta ki a migránsválság például a népből azt, ami benne volt, a liberálisok erről nem akartak tudomást venni. A balliberális politikusok mindig a saját érdekeiket tartják szem előtt, soha nem a magyarokét. Ezt maga Csepeli is elismeri. Korábban azt mondta: „A politikát nem a morális atlétáknak találták ki.”

Aztán most kiderül, hogy ni-ni: „morális atléták” nélkül mégsem lehet hosszú távon sikeres politikát folytatni. Ezért nem tud a hazai ellenzék egyről a kettőre lépni, ezért várja Európa népe türelmetlenül a jövő évi EP választást.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/54312/pics/lead_800x600.jpg
abnormális,Csepeli György,Orbán Viktor,SZDSZ
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-18 14:15:32
Én nem nagyon hiszek az ilyen "vörös megvilágosodásokban", amit ez a pali most művelt.
Az nem lehet, hogy ez a liberálbolsevik, aki hosszú éveken keresztül "szakmányba" szidta a FIDESZ-KDNP kormányt, és személy szerint Orbán Viktort, most éppen félrebeszélt ?!
Orvos látta már, mert az ilyen klinikai esetek szövődményekkel szoktak járni !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?