A bunkóság üzemszerű működés a Jobbikban

A következő egy-egy gondolat egyértelműen jelzi, hogy a Jobbik régi és kiszakadóban lévő, új része mely politikai közösség számára akar vonzó lenni. Az eredeti Jobbik képviselője első, emlékezetes parlamenti felszólalását azzal a felütéssel kezdte, hogy „ennyi bűnöző előtt én még életemben nem beszéltem.” Jakab Péter továbbá valamiért azt is fontosnak tartotta közzétenni a minap, hogy zsidó dédapját Auschwitzban ölték meg, noha ezt senki nem kérdezte, ahogy más esetében se szokás a származásról, a felmenőkről tudakolózni.

Jakab Péter (Fotó: MTI)

A ’bűnözőzés’ egyébiránt nyilvánvalóan a balliberális kampány fősodratát jelentő korrupciózó, Orbán-gyűlölő mantrákhoz igazodik. Jelzi, hogy a napról-napra fogyatkozó Jobbik a jövőben a balliberális értékek mentén azon választóknak akar kedveskedni, akik eddig a sorosista MSZP-P–DK–LMP csapatokat támogatták.  

Mindeközben az új, a kiszakadóban lévő rész, a hét végén zászlót bontó mozgalom Pongrátz András – Pongrátz Gergely szintén 56-os hős testvére – illetve Novák Előd nevéhez kapcsolható lyukaszászló-adományozó akciót indít. Az első lobogót Toroczkai Lászlónak nyújtják majd át június 23-án Ásotthalmon, a zászlóbontás helyszínén. Az akcióval az antikommunista követelések politikai napirendre tűzését szeretnék elérni. Így az ügynöklistára 2060-ig kimondott titkosítás feloldását, a kommunista vezetők elszámoltatását és kitiltásukat a közéletből, valamint a kommunista luxusnyugdíjak megvonását. Pongrátz András célként fogalmazta meg egyebek mellett, hogy a mozgalom a nemzet ügyének továbbvitelére akarja kényszeríteni a kormánypártot. Ebben ugyan nem lesz szükség nagy erőfeszítésre, de nem baj.

Ezek után nem kérdés, hogy a Jobbik kettéváló részei merre fognak igyekezni a jövőben. Toroczkai László mai Facebook bejegyzésében egyértelműsítette, „a 23-án zászlót bontó új mozgalom az egész nemzetet és az egész országot kívánja képviselni, ezért a nevünk június 23-tól Mi Hazánk Mozgalom lesz. A jelképünk ugyanaz marad, ahogy mi sem változunk.”

Toroczkaiék tehát azon az úton mennek tovább, amelyről a Jobbik – a nemzetieket balliberális értékekre váltva – a „néppártosodás” irányába elkanyarodott.

A minősíthetetlen stílusról a bevezetőben már szó esett. S hogy a bunkóság nem volt véletlen Jakab Péter első felszólalásakor sem, mondhatni az üzemszerű működés része a Jobbikban, annak alátámasztására álljon itt a nevezett ember Magyar Narancsban tett nyilatkozatából egy mondat: „Ha egy olyan klubba lépsz be, ahol tiszteletre méltó emberek ülnek, akkor bekopogsz. Ha egy olyanba, ahol bűnözők ülnek, ott berúgjuk az ajtót.” Tátva marad az ember szája, ha ilyen nyilatkozatot olvas. Képzeljék, ennek az embernek mondta biztatásul Szabó Gábor, a Jobbik mindenható pártigazgatója, akinek Vona fölötti befolyását is nyílt titokként kezelik a pártban, hogy „Péter, te vagy itt a népi karakter.” Ebből a minősítésből is tisztán kiderül, Jakabon kívül hogyan gondolkodik a teljes Jobbik-frakció a parlamentről, a választókról, az istenadta népről.

De ez egyáltalán nem baj az önvédelemre mindig fogékony nyilvánosság számára. Legalább megkönnyíti az embereknek a választást!

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/54382/pics/lead_800x600.jpg
Bunkóság,Jakab Péter,jobbik,Toroczkai László
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-19 19:07:57
Ezeknek világít még a NEGRO cukor is a szájukban.
Egyébiránt mondjanak bármilyen ökörséget, akkor legalább mihamarabb végük lesz.
Ezt már úgysem tudják elkerülni !!!
Válaszolok
éva 2018-06-18 17:52:16
Oh! Borzalom, hogy ezeknek a mocskos szájú, és lelkű PONDRÓKNAK (mégis) mennyi tudatlan, rosszmájú, vesztükbe rohanó, másokat magukkal rántó agyalágyult eszement követői, szavazói vannak. FÉNYT NEKIK!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?