Kilépéscunami – Csak a ballibsi tagok maradnak a Jobbikban?

Megmosolyogni való, ahogy az ügyeletes főjobbikos megszólalók hogyan igyekeznek bagatelizálni a pártból kilépők számának jelentőségét. Pedig Toroczkai László és Dúró Dóra megtorlásjellegű, bolseviki megoldásokra emlékeztető menesztése után nagyon is felgyorsult ez a már régebben megindult folyamat. Ennek ellenére Gyöngyösi Márton például úgy fogalmazott, hogy nincs semmiféle szakadás a Jobbikban, „csak egy-két hőzöngő képtelen elfogadni a tisztújítás legitim eredményét.” A szűzbeszédében a parlamenti képviselőket „lebűnözőző” Jakab Péter pedig azzal traktálta a közvéleményt, hogy a pártba másfélszer annyian lépnek be, mint ahányan kilépnek a Jobbikból. A tényleges mozgásokat mégis jobban leírja talán az az adatpár, mely szerint a Jobbik elnöksége folyamatosan 15-20 ezer párttagról beszél, miközben egy belső levelezés tanúsága szerint alig 4 ezer taggal számolhat már csak a párt, miközben Toroczkaiék zászlóbontása még csak csak jövő szombaton lesz.

Gyröngyösi Márton (Fotó: MTI)

Az sem erősíti a tagság létszámának növekedéséről szóló párthírek hitelességét, hogy az Origo beszámolója szerint most Dócs Dávid, a Jobbik Nógrád megyei elnöke, a megye egyetlen jobbikos polgármestere, Cserháthaláp első embere számolt be arról, hogy a párt megyei vezetése teljes egészében kilépett, illetve számos megyei alapszervezet oszlatta fel magát. Konkrétan: Nógrád megye 1. számú választókerületében a hat korábbi szervezetből kettő feloszlott, egy fontolgatja a feloszlást, s a szurdokpüspöki és a salgótarjáni alapszervezet pedig lényegében nem működik. Maradt egy működő egység. A megye 2. számú választókerületében pedig egyetlen működő alapszervezetről sem beszélhetünk. Kilenc szervezetből hét feloszlott, kettő pedig inaktív.

Ezek csak a legfrissebb adatok. A korábbi kilépőket hosszú lenne felsorolni. Legfeljebb még két nevezetes szereplő nevét érdemes megemlíteni: Kósa Gyula 1956-os szabadságharcosét és Walter Pál Péterét, a svájci Jobbik korábbi vezetőjéét. Cseppben a tenger.

Meggyőződésem, ha Sneideréknek tényleg lennének a belépők számáról kedvező adatai, már rég a nyilvánosság előtt dicsekedtek volna vele.

Toroczkaiéknál viszont nagyon is vannak konkrétumok. A Mi Hazánk mozgalom elindítója a Facebookon a múlt hét elején arról számolt be, hogy több, mint 750 ezer forint adomány gyűlt össze a június 23-i zászlóbontó költségeire. Legfrissebben pedig arról lehet nála olvasni, hogy már több, mint 1,2 millió forint van a kasszában.

Nem lehetetlen, hogy a zászlóbontás után még gyorsabb lesz a kilépők és csatlakozók száma. S a Jobbikban pedig már csak lufiként azok lebegnek majd, akik a pártból élnek. A nemzetiről a balliberális értékrendre áttért parlamenti és az önkormányzati képviselők.

A lufi pedig lassan, de biztosan száll-száll a felhő felé, ahol az MDF, az SZDSZ, a Kisgazdák szelleme szemléli a nélkülük is nagyon jól pörgő világot.

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/54348/pics/lead_800x600.jpg
Dócs Dávid,Dúró Dóra,Gyöngyösi Márton,jobbik,Nógrád megye,Toroczkai László
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?