Kampány – környezetvédelmi hangulatkeltés Józsefvárosban

Miután három hét múlva időközi polgármester választás lesz Józsefvárosban, s a „civil” jelölt mögött ott áll az összes ballib ellenzéki párt, ezúttal ugyan a „spórolós” Jobbik nélkül, dr. Erőss Gábor, a Párbeszéd önkormányzati képviselője elérkezettnek látta az időt, hogy egy, a rendezés felé tartó, folyamatban lévő ügyet hangulatkeltés céljából felmelegítsen. Sajnos nem attól fél, hogy az egykori SZDSZ-es Demszky-huszár Győri Péter, Sára Botond „civil” kihívója ismét drog-és hajléktalantanyát rendezne be Józsefvárosban. Pedig ettől is joggal tarthatna. Sőt! Tehetne is ellene, de nem tesz.

Erőss Gábor. Megoldáskeresés helyett hangulatkeltés. (Fotó:MTI)

Inkább azért veri a palávert, mert a Tisztviselőtelep kis részén környezetvédelmi engedéllyel működő vegyi üzem környékén olykor érezni lehet a csatornából kiszivárgó kellemetlen szagot. Nem annak akarja elejét venni, hogy a tűcsereprogram felélesztésével újból tízezerszámra heverjenek fertőző fecskendők Józsefváros egyes részein, hanem az intézkedő Kocsis Mátéra, újabban Sára Botondra mutogat, hogy nem tesz lépéseket az üzem ügyében, csak húzza az időt.

Nos, a helyzet az, hogy valójában nincs is helyzet.

Erőss Gábor megkeresésére ugyanis a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) a Metal-Art Zrt. Üllői út 102. telephelyén és környékén supervisori ellenőrzést végezett. Az illetékes hatóság által vett vízmintákból az FKI megállapította, hogy a Metal-Art Zrt. szennyvízkezelő berendezése a hatályos vízjogi üzemeltetési engedélyben foglaltaknak megfelelően üzemel, a közcsatornába bocsátott szennyvizek tekintetében határértéktúllépés nem történt. A nagyobb biztonság kedvéért a Fővárosi Csatornázási Művek átmosta az érintett közcsatorna-szakaszokat és leszigetelte a csatorna-lefolyókat. Az önkormányzat pedig igazságügyi szakértőt kért fel arra, hogy a fentieken túlmenően, ha szükséges, saját hatáskörben is meg tudja hozni a megfelelő intézkedéseket. Sára Botond tehát nagyon is fontosnak tartja a tisztánlátást az ügyben. Fontosnak tartja, hogy a kerület egyetlen környezethasználati engedéllyel rendelkező üzeme továbbra is a jogszabályoknak megfelelően, az előírt határértékeket betartva üzemeljen. A környékbeliek egészsége az önkormányzat számára mindennél előrébb való, ezért járt el eddig is a tőle telhető legnagyobb gondossággal.

Fenyegető viszont, hogy ismét Józsefvárosban zajlik majd a korábban beszüntetett tűcsereprogram. A „civilek” polgármesterjelöltje az abcug.hu számára adott interjúban ugyanis ezt nyomatékosan hangsúlyozta, bár utóbb igyekezett tagadni állítását. A tények azonban tények. Egy mondat Győri Péter a nyilatkozatából: „Nem kérdés, hogy szükség van tűcsereprogramokra, mert a problémát nem elrejteni kell, hanem meg kell próbálni enyhíteni.”

Emlékezetes, hogy jelentős lakossági támogatással Kocsis Máté és Sára Botond négy éve elérte, hogy a Kék Pont Alapítvány beszüntette a VIII. kerületi Magdolna utcában működő tűcsere programját. A megszüntetést kiváltó tények megdöbbentőek. Az alapítvány 2013-as saját adatai szerint 161 ezer steril tűt adott ki a drogfogyasztóknak, de csak 63 ezret gyűjtött vissza, vagyis közel 100 ezer használt tű kint hevert az utcákon, játszótereken, homokozókban, óvoda udvarokon.

Érdemes lenne Erőss Gábornak a kampányban sem megfeledkezni a valóságos problémákról. Még akkor is, ha annak idején a drogfogyasztás mellett síkra szálló Juhász Péter pártjával, az Együtt-Párbeszéddel nyert a kerületben listás mandátumot. A józsefvárosiaknak ugyanis a valóságos problémák megoldására van szüksége, s nem arra vágynak, hogy a régi gondok újból tanyát verhessek – a drogosokkal együtt – Józsefvárosban.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/54428/pics/lead_800x600.jpg
drogtanya,Erőss Gábor,Győri Péter,Józsefváros,Kék Pont Alapítvány,Metal-Art Zrt.,Sára Botond,tűcsere
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-20 10:54:37
Szerintem mindenki jobban járna, ha ez a széllel-bélelt rövid időn belül megkeresné a - hála Istennek végleg letűnt - füttyös Juhász haverját, közösen elszívnának egy spanglit, aztán elhúzhatna ő is, mint ló a kukoricásba.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?