Blogolj!

Jobbiknak csak szépségflastrom a nemzeti érdek

Voltaképpen úgy történt minden, ahogy számítottuk. Az ellenzék nem szavazta meg az Alaptörvény-módosítást és a Stop Sorost, tehát ezúttal sem álltak a nép pártjára.

Mirkóczki: Azért szavazták meg a Stop Sorost, hogy a jövő évi kampányokban ne támadhassa ezzel őket a Fidesz.  (Fotó: MTI)

Egy kivétel azonban mégis akadt, ez pedig a Jobbik. Ez a párt most annak ellenére szavazott igennel, hogy előtte egyáltalán nem volt biztos abban, hogy támogatni fogja. Sőt, Mirkóczki Ádám szóvívő kifejezetten azt hangsúlyozta, ha a módosító indítványaik abban a formában kerülnek be, ahogy benyújtották, akkor tudják adni a nevüket hozzá. Erre persze minimális volt az esély, ezt tudták ők is, de azért bőszen lebegtették a szándékukat. Nyilván azért, hogy minél nagyobb érdeklődés kísérje majd a parlamenti döntéshozatal folyamatát. És hogy mennyire nem voltak eltökéltek a törvényjavaslatok megszavazásában, arról éppen Iván Júlia, az Stop Soros ellen intenzív kampányba kezdő Amnesty International magyarországi igazgatója szólta el magát egy televíziós beszélgetésben. Azt mondta, hogy a törvényjavaslat kezelésével kapcsolatban két párt kereste meg őket. Az egyik a Liberális Párt, amelynek parlamenti képviselője, Bősz Anett határozott ’nem’-mel utasította el a jogszabályok támogatását, a másik pedig a Jobbik volt. Ugye, milyen furcsa? Egy nemzeti érzelmű párt mi a fenét kopogtat döntés előtt egy súlyosan sorosista, betegesen liberális szervezet ajtaján?

Döntés után aztán – az egyrészt-másrészt mismásoló kommunikáció jegyében – elrebegték ugyan, hogy egyetértenek a célokkal, s Magyarország biztonságát a kormánynak igenis garantálnia kell, amihez az idegen népesség betelepítésének tilalma és az első biztonságos ország elvének kimondása nagymértékben hozzájárul. Ugyanakkor életszerűtlennek, alkalmatlannak minősítették a változtatásokat, amelyek szerintük egyáltalán nem fogják beváltani a kormány reményeit. Megint ugyanabból a szájból fújták a hideget és a meleget.

Akkor mi a fenének szavazták meg? – teheti föl joggal a kérdést az olvasó. Nem fogják elhinni, miért! Természetesen nem azért, mert fontos nemzetbiztonsági célokat szolgál, mert erősíti a kormány pozícióit a nemzetközi, főleg az uniós tárgyalásokon. Azért – ismerte el Mirkóczki Ádám – hogy a jövő évi kampányokban ne támadhassa ezzel őket a Fidesz. A párt önös érdekei tehát ezúttal is fölébe kerekedtek a nemzeti ügyek következetes szolgálatának.   

Emlékezetes, a 2016-os kvótaellenes Alaptörvény-módosítást a Jobbik nem szavazta meg, mert az Orbán-gyűlölet akkor is előrébb való volt, mint a nemzeti érdek. Ráadásul akkor sokkal nagyobb szüksége lett volna a Jobbik támogatására, mint most, amikor a Fidesz-KDNP önállóan is rendelkezett a szükséges 133 szavazattal.

Ezúttal is kiderült tehát, hogy a néppártosodott, ma már azonban a nemzeti helyett a balliberális értékeket valló Jobbik számára csak szépségflastrom az ország érdekeire való hivatkozás. Alapvetően azonban fütyül rá. Számára csak az a fontos, hogy mi szolgálja a párt közvetlen politikai érdekeit. Most éppen az, hogy az Alaptörvény-módosítás és a Stop-Soros megalkotása során ismét úgy mutogathasson magára, mint a nemzeti érdekek védelmezőjére.

Ezt persze már vajmi kevesen hiszik el nekik. S ha szombaton zászlót bontanak Toroczkaiék, akkor még kevesebben fogják.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/54517/pics/lead_800x600.jpg
jobbik,Mirkócki Ádám,Stop Soros,szépségflastrom
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-21 19:58:30
Késő minden kisöreg,
Eső után köpönyeg.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?