Jobbik – Fenyegetések, zsarolások Toroczkaival szemben

Nem tesz jót a Jobbiknak a Mi Hazánk Mozgalom készülődő zászlóbontása, amely szombatra várható. Nap nap után látnak napvilágot olyan dehonesztáló információk, amelyek tovább mélyítik a párt alatt a baloldali-liberális értékekre való átállással amúgy is életveszélyessé vált árkot.

Toroczkai: „Nem vagyok biztos benne, hogy a Jobbik egyáltalán túléli-e ezt a folyamatot, ami jelenleg zajlik.”

Emlékezhetünk az elnökválasztási kongresszuson felhozott Radnai László ügyére, aki jó ideje a párt befolyásos kommunikációs igazgatója, akiről hiába kérdeztek korábban, sem érdemit információt nem árult el a Vona-féle pártvezetés. Mígnem kiderült, hogy egykor az állampárti titkosszolgálatok fedőszervezeténél dolgozott vezető beosztásban, napjainkban pedig haszonélvező a Jobbik által egyébként keményen támadott letelepedési kötvények forgalmazását végző egyik legnagyobb cégben.

Toroczkai a péntek reggeli rádióinterjújában pedig arról beszélt: a pártelnöki tisztségről mindössze néhány szavazattal maradt le méghozzá úgy, hogy a tisztújítás előtt fenyegető, zsaroló leveleket kaptak tagok, önkormányzati képviselők, hogyan kell szavazniuk az elnökválasztás során. Tisztességes feltételek esetén tehát nem 46, hanem akár 80 százalékkal is végezhetett volna a megmérettetésen.

A napokban mi is írtunk az erősödő kilépési hullámról. Akkor éppen Nógrád, majd Pest megye szervezetei intettek búcsút a Jobbiknak. Toroczkai szerint a „nemzetközi helyzet fokozódik”. További komplett megyei frakciók kilépése és a mozgalomhoz való csatlakozása várható. Mindez úgy valósul meg, hogy Toroczkai senkit nem biztatott, kérlelt arra, hogy lépjen ki a Jobbikból. Azt szeretné, ha azok vennének részt az ásotthalmi zászlóbontáson, akik úgy érzik, hogy szükség van egy új politikai erőre. A Jobbik hivatalos kommunikációja ugyanakkor rendületlenül arról beszél, hogy több a belépő, mint a kilépő, tehát szerintük a Jobbik mintegy 20 ezres taglétszáma inkább nő, mint stagnál. Más forrásból pedig azt lehet tudni, hogy a párt valójában legfeljebb négyezer taggal rendelkezik. Miközben sok kilépő elnökségi jóváhagyásra központba küldött kilépési papírját hónapokig visszatartják.

Az még kérdés, hányan mennek el az ásotthalmi találkozóra, de nem volna meglepő az ezres nagyságrendű részvétel sem. A születendő mozgalom egyébiránt a társadalmat érintő problémákra akar rávilágítani, így a bankok ügyére, a devizahitelesek problémáira, Trianonra, az Európai Unióra, a be- és kivándorlásra.

A zászlóbontással kapcsolatban Toroczkai azt mondta, hogy itt még nagyon sok meglepetés fog történni. Aláhúzta: „Nem vagyok biztos benne, hogy a Jobbik egyáltalán túléli-e ezt a folyamatot, ami jelenleg zajlik.”

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/54571/pics/lead_800x600.jpg
Ásotthalom,jobbik,Mi Hazánk Mozgalom,Toroczkai László,túlélés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?