Tordai Bence – ricsajozó marad a parlamenti provokátor

Újabb provokáció helyszíne volt az Országgyűlés Tordai Bence, a másfél százalékot alig elérő Párbeszéd pártlistán mandátumhoz jutott képviselője jóvoltából. Tordai korábban már ügyesen letegezte a miniszterelnököt, legújabban pedig pártelnöknek szólította a kormányfőt. Ráadásul a Házszabályba ütköző ismételt modortalanságával, amit nyugodtan lehet bunkóságnak is minősíteni. Olyan információkra akarta felhívni a nyilvánosság figyelmét, amelyek alaptalanok, így teljes mértékben félrevezetők. Hiszen az EU következő 2021-2027 közötti hétéves költségvetését még nem fogadták el, így nemhogy kétezer milliárd forintot vesztett volna hazánk, ahogy a képviselő állította, de pont egy fillért se. Orbán a modortalanság ellenére jelezte – egy röpke illemórát is tartva neki –, hogy szívesen válaszol a képviselő felvetésére. Elmondta, hogy a megalkotás alatt lévő EU-s költségvetéshez hazánk akkor adja a támogatását, ha az megfelel az országnak.

Tordai  úgy gondolja, hogy provokációi révén nagyobb figyelmet kaphatnak megnyilvánulásai, ezáltal többekhez juthatnak el hazug, félrevezető üzenetei. (Fotó: Index)

Furcsa, hogy egy magát oly sokra tartó parlamenti képviselő látszólag nincs tisztában a parlament jogszerű működésének lényegével, de még létrejöttének jogi fundamentumaival sem. Valószínűbb azonban, hogy a közgazdász-szociológus inkább mindent elkövet azért, hogy e tekintetben hülyének tettesse magát. Voltaképpen ez lenne a kisebbik baj, mert a hülyét, a tájékozatlant föl lehet világosítani, s akkor talán igazodni tudna az írott és íratlan szabályokhoz. A szándékos pallérozatlan viselkedés azonban más káposzta, a tudatos provokáció kútforrása.

Ily módon hiába hívják föl a delikvens figyelmét, hogy a házszabály szerint a képviselő a parlamentben a kormány tagjait kérdezheti, interpellálhatja, más minőségében hivatalosan nem is szólíthatja meg.

A tudatos provokáció része az is, hogy szerinte a Fidesz az új Alaptörvény megalkotásával „alkotmányos puccsot” hajtott végre, így 2011-től kezdve nem lehet felhatalmazásuk a kormányzásra. Tordai pontosan tudja, hogy ezen állítása is színtiszta hazugság. Tisztában van vele, hogy a parlament minden lépése törvényes, hogy megfelel a jogállam legszigorúbb követelményeinek. Éppen a törvényes munka eredménye, hogy a választók akaratából ő is tagja lehet a képviselő-testületnek.

Tordai azonban úgy gondolja, hogy provokációi révén nagyobb figyelmet kaphatnak megnyilvánulásai, ezáltal többekhez juthatnak el hazug, félrevezető üzenetei. Így nagyobb népszerűséget vízionál magának, hogy a későbbiekben akár a két százalékos népszerűségi szintre is feltornázhassa magát az MSZP kegyelméből parlamentbe jutott pártja.

Tordai képviselő azonban valamivel nagyon nem számol. Az egyik napról a másikra meg nem szerezhető erkölcsiséggel, amely alapja a tisztességnek, a hitelességnek, végső soron a bizalomnak. Talán nem véletlen, hogy Orbán Viktor ma már több, mint hárommillió magyar támogatását tudja maga mögött, míg Tordai pártja alig néhány tízezerét. Amit ezek a bunkó megnyilvánulások csak tovább apasztanak. Ha valaki komoly politikus akar lenni, ahhoz megfelelő eszközöket kell választani. Akinek mindjárt negyven éves korára ez a felismerés nem jött össze, annak később is nehezen fog menni. Kövér László szavaival: megmarad parlamenti ricsajozónak.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/54901/pics/lead_800x600.jpg
Kövér László,Orbán Viktor,provokáció,ricsajozók,Tordai Bence
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-29 12:55:11
Ennek az agyalágyultnak egyáltalán nem kell "hülyének tettetnie" magát, mert ő születése óta, tőből ökör. Így született, és ez az állapota az idő múltával már csak rosszabbodni fog.
Én a magam részéről azt azért nem értem, hogy az ilyen megvadult barmok ellen - kétharmados többséggel - miért nem lehet olyan Házszabályt (törvényt) alkotni, miszerint legkésőbb a második bunkó, sértő megjegyzése (beszéde) után, meghatározott időre kitiltják az ülésről, megvonják a képviselői szavazati jogát, valamint a járandóságát is ?!
Ismétlődés esetén természetesen a büntetést is hosszabbítani kellene !!!!!
Ez a barom félreértelmezte a feladatát, mert nem az állatkertben kell felhomályosítást tartani a páviánoknak, hanem a képviselői munkáját kellene - normálisan - végeznie.
Válaszolok
György
György 2018-06-29 09:26:16
Egy fogyatékos gyermeknél természetes az ilyen szintű megnyilvánulás. Ám egy országgyűlési képviselő nem alapozhatja jövőjét, "karrierjét" a "BESZÓLOK ORBÁNNAK" (ráadásul idióta módon) - féle megnyilvánulásokra, mert önmagát, és befogadóit minősíti ezzel. Részemről jól van ez így, mert "nekünk dolgozik" ...
Válaszolok
Ernest 2018-06-29 06:04:19
Bizony így, csak egy szellemi fogyatékos gyermek színvonalát tudja bemutatni. Sajnálatot azért ne várjon..... csak lenézést!
Válaszolok
Suarez jr. 2018-06-28 23:53:07
Normális, józan ésszel gondolkodó ember fel nem foghatja, hogy a Parlamentben, hogyan tud és hogyan lehetséges ilyen orbitális bunkó.-tahó.-agyalágyult módon viselkedni ?! Ez részére is komoly veszélyt jelenthet, hiszen előfordulhat, hogy valahol közterületen vagy más egyéb helyen rettenetesen pofán vághatják, mint annak idején a simlis.-húgyos.-koszos.-szutykos Simlicska bukott oligarcha kitartott csicskáját, pribékjét, láncos kutyáját........Csintalan fehérjehalmazt.....
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?