Csúcssiker Brüsszelben – szerecsenmosdató politológusok

Szép napra virradt ma Magyarország. Orbán Viktor és a V4-ek csoport sikeres csatát vívott meg az éjszaka az EU-csúcson Brüsszelben. Elérték ugyanis, hogy a létrehozandó menekülttáborokból senkit sem lehet áthelyezni másik országba annak beleegyezése nélkül. Magyarország tehát a jövőben is megmarad magyar országnak.

Böcskei most a szigorított szabályokkal igyekezett érvelni amellett, hogy nem migránspárti a nyugati elit...

Három éves kemény politikai munka eredménye mindez, amely nem jöhetett volna létre a miniszterelnök és a magyarok oly szoros szövetsége nélkül, amely példaértékű a világban.

A népakarat európai erősödését nehezen emészti a hazai balliberális tábor, benne az Angard című Echo tévés műsor két ellenzéki vitapartnere, Böcskei Balázs és Tóth Csaba is. A legutóbbi adásban már igyekeztek menteni a menthetőt s úgy beszélni a nyugati politikai elitről, mintha mindig is Orbán pártján álltak volna, mintha a szigorító intézkedéseiket nemcsak az utolsó pillanatban kezdték volna el bevezetni. Pedig napnál világosabb, hogy az elveiket sohasem adták föl, legfeljebb az eszközeiken módosítottak.

Böcskei éppen a szigorított szabályokkal igyekezett érvelni amellett, hogy nem migránspárti a nyugati elit. Tóth Csaba pedig azt a nevetséges érvet próbálta az asztalra tenni, hogy Macron mindössze 329 migránst fogadott be az általa beígért több tízezerből, ezzel is akadályozva a bevándorlás terjedését. Arról persze nem beszéltek, hogy például Merkel soha nem vezette volna be a szigorításokat, ha a választásokon nem veszít óriásit erejéből a pártja, illetve ha nem tudná pontosan, hogy a német társadalom háromnegyede követeli a bevándorlással kapcsolatos szigorításokat. Mint ahogy arról se beszélt Tóth, hogy Macron éppen most ígérte meg a németeknek, ha kap tőlük pénzt, akkor ő annyi migránst fogad be, amennyit a németek elvárnak.

Szóval a balliberális elemzők mosdatták a szerecsent, próbálták magukat mentegetni az elmúlt években kifejtett félrevezető érvelésük miatt, de nem sikerült. Gajdics Ottó kereken az arcukba tolta a lényeget: „Amikor ezt mondjátok, én azt sem tudom, hogy röhögjek vagy bújjak az asztal alá. Eddig azt bizonygattátok, micsoda dolog, hogy mi nem akarjuk a migrációt, hogy ennél rasszistább, kirekesztőbb, xenofóbabb magatartás nem létezik. Mondtátok, hogy semmi probléma nincs, a problémát csak mi találjuk ki. Most azzal jöttök, hogy a csodálatos nyugat európai elit mindig is tudta, hogy ez mekkora probléma?”

Mráz Ágoston Sámuel pedig a békesség kedvéért nagyvonalú felajánlást tett: „Ha Merkel és Macron tényleg megakadályozza a bevándorlást Európába, én hajlandó vagyok elfelejteni az elmúlt három évet.” Azaz a hamis állításokat, a félrevezető érveket. Azt gondolom, ezzel nincs egyedül a politológus.

Minden józan ember a békességre, a biztonságra, a nyugalomra vágyik. Ennek pedig legfőbb záloga – ahogy Orbán Viktor fogalmazott –, hogy Magyarország megmaradjon magyar országnak. A valóság ugyanis sokkal fontosabb, mint a már talán mögöttünk lévő sok rosszízű vita, ellenségeskedés, leginkább azonban a demokrácia lábbal tiprása.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/54957/pics/lead_800x600.jpeg
Angard,Böcskei Balázs,Csúcssiker Brüsszelben,Echo Tv,Gajdics Ottó,Mráz Ágoston Sámuel,Orbán Viktor,szerecsenmosdató politológusok,Tóth Csaba
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-30 00:46:34
A kommunistáknak soha, egyetlen pillanatig sem okozott lelkiismereti problémát, ha - akár néhány óra leforgása alatt - ellentmondtak saját maguknak is. Minden mondatukat, minden tevékenységüket mindenkor, csak és kizárólag az önös érdekeik vezérelték. Nincs ez másként mostanság sem.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?