Örömhírek – Orbán Viktor francia és amerikai támogatói

Sajnos ritkán adja meg a sors, hogy jó híreket kommentálhassak. Nem azért, mert nem volnának, csak a rossz hírek helyretétele mindig elveszi az energiát a jó hírek feletti közös öröm megélésétől.

Két nagykövet megnyilvánulása azonban most mindenképpen helyet követelt magának. Éric Fournier francia és David Cornstein amerikai diplomata ugyanis Orbán Viktor politikája mellett szállt síkra.

Éric Fournier  (Fotó: Máthé Zoltán, MTI)

Igaz, a hírek szerint Éric Fournier nem a nyilvánosságnak szánta gondolatait, hanem egy diplomáciai táviratban akarta tájékoztatni a francia külügyminisztériumot. A Mediapart nevű francia honlap azonban valahogy hozzájutott a távirathoz és annak tartalmát nyilvánosságra is hozta „Franciaország budapesti nagykövete támogatja Orbán Viktort” címmel. A diplomata arról írt, hogy Franciaországnak meg kellene változtatnia álláspontját Orbán Viktorról. A nagykövet szerint ugyanis a magyar miniszterelnök egyáltalán nem szélsőséges és nem is populista. Jelezte, hogy a magyar kormány állítólagos populista lépései csak a média kitalációi, az ezzel kapcsolatos vádak fantazmagóriák, amelyeket a magyarfóbia szült. Egy barátságos hasonlattal pedig úgy fogalmazott, hogy szerinte „Magyarország a modern politikai világ Real Madridja, mivel Orbán Viktor zsinórban háromszor nyert választást, akárcsak a spanyol csapat a Bajnokok Ligájában.”

Őszinteségéből remélhetőleg nem lesz baja a nagykövetnek. Sajtóhírek szerint ugyanis Macron elnök azt üzente, ha Fournier csupán a személyes véleményét fejtette ki, akkor a szólásszabadság megnyilvánulásának tekinti a jegyzetet.

Éric Fournier semmiféle előírást nem sértett meg, ha csak a gondolatszabadság féken tartása nem tartozik szintén a liberális pc-világ íratlan szabályai közé. A diplomata távirata jól példázza, hogy aki itt él Magyarországon, szabadon tájékozódik a mindennapi életünk működéséről, az pontosan látja, hogy amit nyugaton rólunk terjesztenek, az szín tiszta hazugság. Fourier-t lelkiismerete nem hagyta nyugodni, ezért ragadott tollat. Nyilván meg se fordult a fejében, hogy jóakaratával, őszinteségével még vissza is élhetnek, hiszen egy szigorúan zárt rendszerben közlekedő diplomáciai távirat emberi „jóakarat” nélkül nem kerülhet nyilvánosságra.

Remélhetőleg azonban fokozatosan visszaszorul az a liberális terror, ami sajnos jellemző a diplomácia világára (is). Az új amerikai nagykövet megérkezése talán elősegítheti e káros állapot megállítását, ami sajnos az USA diplomatáinak eddigi tevékenységét is jellemezte. Elég csak Colin Bell vagy André Goodfriend sok fölösleges belpolitikai bonyodalmat okozó ténykedésére gondolni.

David Cornstein megérkezésével remélhetőleg új szelek fújnak majd. Még indulása előtt az ő javaslatát teljesítette nagy örömmel Donald Trump, amikor telefonon fölhívta Orbán Viktort. Megérkezése és első tárgyalásai után pedig nem késlekedett kijelenteni: „Úgy vélem, máris meg tudtuk mutatni, hogy ami a múltban történt, az nem érvényes a jelen kapcsolatainkra és a jövőre sem.”

Emlékezhetnek, nemrég azt mondta Orbán Viktor, hogy „régen álltak ennyire jól a csillagok”. És íme a vízió első, örömhíreket szülő valóságmorzsái: győzedelmes brüsszeli csúcs, változó francia gondolkodásmód, a múltat érvénytelenítő amerikai kijelentés. Nélkülözhetetlen kockakövei a jóléti Magyarországhoz vezető út kiépítésének.

***

Legfrissebb hírek szerint Emmanuel Macron leváltotta Éric Fournier-t, Franciaország budapesti nagykövetét. Az erről szóló rendelet szombaton jelent meg. Helyét Pascale Andréani, korábbi OECD-nagykövet veszi át. (hvg.hu) Noha Macron ennek éppen az ellenkezőjét mondta a nyilvánosság előtt, hiszen a nagykövet gondolatait nem a sajtónak szánta, ezért küldte táviratban haza a francia külügynek. Az adott szó tehát a jelek szerint nem sokat számít a francia liberálisoknál sem.   

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/55042/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,David Cornstein,Éric Fournier,Macron,Orbán Viktor,Örömhír,Real Madrid
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-01 20:59:39
Ha jól értem a francia "esetet", akkor ez tisztán és világosan mutatja a gallok "teljes szólásszabadságát".
A francia képlet: ha elmondod a véleményed (az igazat), akkor azonnal kirúgással fenyegetünk !!!
Ebben az a legborzasztóbb, hogy pont "ezek" tartanak nekünk erkölcsi prédikációkat a sajtószabadság, és a szólásszabadság terén.
Ezt normáliséknál kettős mércének hívják, de - tudjuk - a liberákbolsevikok ezt a
fogalmat már régóta nem is ismerik !!!!
Válaszolok
éva 2018-07-01 15:58:15
Kedves Éric Fournier (érkezés szerinti sorrend) és David Cornstein Nagykövet urak! Mély tisztelettel köszönöm, egyenlőre a magam nevében, de biztos vagyok, hogy minden jó akaró, jóra való, józan, tisztességesen gondolkodó magyar ember nevében hálásan köszönöm a hozzáállásukat HAZÁM, -' NÉPE, ÉS VEZETŐIVEL szemben tanúsított igaz meglátásukkal, nagy erőt, segítséget jelentő, ezzel bátorító véleményükkel! Orbán Viktor Miniszterelnök Úr minden idők kimagasló, karakteres vezetője eme történelmet író időnknek! Kristály-fehéren ragyog annak lelke, aki őt dicséri, mert azonos spektrumon "rezdülnek"! köszönet!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?