Blogolj!

Szanyi az idióta pártelnökökről delirál

Azt nem tudom, ha az MSZP élére Szanyi Tibor kerül, akkor is kijelentette volna-e az ATV-ben, hogy „láttunk már pártok élén hülyéket”? Mert ugye még az elnökjelölti kampányban azzal akarta felhívni magára a figyelmet, hogy ő legszívesebben beszántaná az MSZP-t s valamiféle új alakulatot hozna létre a helyében. Sokan hosszasan tapsoltak ennek az ötletnek, mások viszont kifejezetten baromságnak tartották. Azt viszont semmiképpen nem mondhattuk volna Szanyira, hogy beletartozna a hülye pártelnökök sorába, mert ugye idejében visszalépett a jelöltségtől és a végén alelnök lett belőle. A hülyeség persze ettől még nem kizárt, legfeljebb nem pártelnöki minőségben.

Fotó: Magyar Nemzet

Kérdés persze, hogy például a frissen MSZP elnökké választott Tóth Bertalant a hülyék közé sorolja-e Szanyi Tibor? Azt tudjuk, hogy alkalmatlannak tartotta elnöknek, mert ő volt a vesztes választási kampány egyik arca. Azt is tudjuk, hogy Tóth Bertalan kifejezetten maga erősitett rá az esetlegesen vele kapcsolatban megfogalmazott nem túl pozitív minősítésre. Egyik beszédében ugyanis keményen letette a garast amellett, hogy ők nem három harmadot akarnak képviselni, hanem egy egészet. A matek nyelvén – mint az köztudott – a három harmad éppen egy egészet tesz ki, de ez nem kell, hogy zavarja Tóthot, hiszen egy ballibsinek akkor is igaza van, ha hülyeségeket beszél. Mint a Hofi paródiában, amikor a közönség kórusban kiabálta a bírónak, hogy „Hülye vagy! Hülye vagy!” Erre büszkén kihúzta magát, mint aki azt mondja: „Én vagyok a hülye!” Így lehet ezzel Gyurcsány is, a még Tóthnál is nagyobb matekzseni, aki a legnagyobb kétszámjegyű prímszámról delirálva fakasztotta kacajra a publikumot. Gyurcsány Ferenc pedig szintén volt már az MSZP elnöke…

A tévéadásban a kérdés pontosan a következőképpen hangzott el: „ – Az MSZP élén nem volt még hülye, az ön szavaival élve?” Mire Szanyi: „ – Nem fogok itt névsorolvasást tartani. Azt mondtam, hogy minden párt életében előfordulhat, hogy idióta a vezető.”

Nos, hogy ez az idiótázás szerinte vonatkozik-e a frissen választott pártelnökre, azt a következő kérdésre adott válaszból mindenki maga döntse el. A kérdés: „Tóth Bertalan jó elnök lesz?” A válasz: „Ez úgy működik, hogy a csapatkapitány szerepét a pártban a kongresszus tölti be. Kijelöli, hogy kik lesznek a következő két esztendőben azok, akik a legfontosabb döntésekért felelősek. Egy játékos nem fogja a szövetségi kapitánynak a döntéseit minősíteni. Ezt a csapatot rakták össze.”

Kérem tisztelettel, azoknak mondom, akik hosszasan tapsoltak annak az ötletnek, hogy fel kéne szántani az MSZP-t. Szanyi szavaiból ugyanis az derül ki, hogy a folyamat nélküle is zajlik ügyesen, csak éppen más fogja az eke szarvát. Lehetséges persze, hogy Tóth matekzseniként nem tudja, mit csinál. Sőt, a robotok korában még az sem valószínűtlen, hogy a folyamat anélkül is visszafordíthatatlan, hogy bárki is fogná az eke szarvát. Mintha a párt csak a vezetés egzisztenciális céljait szolgálva, magától működne még egy darabig.

A hatvanegy éves Szanyinak például csak az EP-választásig kellhet az MSZP, hogy öt évig megint jól fizetett brüsszelita lehessen. Aztán meg utána a vízözön. Meg a pártjának is. Számít az, hogy idióta az elnök? Francokat! Ez már most sem érdekel szinte senkit, akkor meg remélhetőleg pláne nem fog.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/55179/pics/lead_800x600.jpg
Európai Parlament,Gyurcsány Ferenc,hülye vagy,idióta,MSZP,Szanyi Tibor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
éva 2018-07-06 10:06:09
Mint tudjuk, Szanyi erősen ható fájdalom-csillapított fogyaszt, folyékony állapotban! De, ettől nem csak a végtagjai zsibbadnak, hanem az agya is! Nem beszélve a több ezer millió agysejt szándékos kiiktatásáról! Vajon mennyit hagyott meg a jövő EP-küldetésére?
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-07-05 16:47:37
Ha a hülyeség fájna, ez a Szanyi nevű őrült napokon keresztül, egyfolytában üvöltene, mint a fába szorult féreg !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?