Győri Péter neve egybeforrt a rosszal

A megalázó áprilisi választási vereség után inába szállt a bátorsága az ellenzéknek. A vasárnapi józsefvárosi polgármesterválasztásra például alig találtak jelöltet.  Az igazi civilek nem vállalták, mert maguk is belátták, hogy hiteltelen lenne a próbálkozásuk, előéletük könnyen telibe található céltáblát jelentene a karaktergyilkosságra. De az ellenzéki pártok sem dúskáltak a jelöltekben, Sőt! Így aztán – ha ló nincs, szamár is jó – alapon kiválaszttatott Győri Péter, a demszkysta közhivatalnok, aki szadeszes kék vérét természetesen ide is hozza magával. Így nem elsősorban Józsefváros és lakóközössége további fejlesztéséért áll bele a küzdelembe, megtörve a közel tíz éve zajló városfejlesztési lendületet, hanem azért, hogy sikere esetén az ellenzéki pártok újraépíthessék magukat. Arra készül, hogy segítsen aktivizálni az önkénteseket, hogy azok újraszervezzék társadalmi kapcsolataikat és rátaláljanak az együttműködés útjára. Esetleges polgármesterségére talpra állítási gyakorlatként tekint.  Ahogy ő fogalmaz: „missziónak fogom fel az indulásomat”.

Győri Péter polgármesterként városfejlesztés helyett az ellenzék talpraállításáért dolgozna

Márpedig Győri neve igazából egybeforrt a rosszal. Ha róla beszélünk, akkor a legtöbb embernek a városrész hajléktalantanyává változtatásának rémálma, a tűcsereprogram nagyon is valószínűsíthető újraélesztése révén a drogosok Mátyás téri Mekkája jut eszébe. S az sem kizárt, hogy a Demszky szárnyai alatt hosszú időn keresztül szociális- és lakáskérdésekkel foglalkozó Győri a VIII. kerület üres lakásait is megnyitná az esetlegesen elhelyezést kereső migránsok előtt. A nyugat-európai nagyvárosokban a balliberális döntéshozók számos példát szolgáltattak erre. A fideszes polgármesterjelölt, Sára Botond nem győzi nyugtatni a helyieket, hogy ilyen extrém helyzetben az ő vezetésével Józsefváros biztosan nem nyitná meg az üres lakásokat a migránsok előtt, azokat mindenképpen a józsefvárosi lakosoknak tartják fenn.

A HVG legfrissebb száma föltette a kérdést Győrinek, hogy merne-e fogadni arra, hogy ő lesz a befutó a vasárnapi polgármester-választáson?

A válasz előtt talán átfutott a fején, mi minden történt Józsefváros fejlesztése érdekében az elmúlt tíz évben, amit az itt élők szeretettel fogadtak. Tudja, hogy gőzerővel zajlanak az önkormányzat segítségével a társasházfelújítások, hogy megújul az Orczy és a Csarnok negyed, hogy strandfürdő épülhet az egykori fertő, a hírhedt kínai piac helyén. Mert a Fidesz-KDNP tíz éve ereje teljében dolgozik a városért, az országért. Győriék ellenzékijei most még csak éppen össze akarják szedni magukat a harmadik megalázó választási vereség után, ami se 2010-ben, se 2014-ben nem sikerült. Akkor miért épp most sikerülne? A Józsefvárosiak nem a politikai kísérletezésben, hanem a biztonságban, a kiszámítható fejlődésben érdekeltek. S ezzel tisztában van Győri Péter is.

Talán éppen ezért nem merte az újság kérdésére azt válaszolni, hogy igen, merne fogadni saját győzelmére. Kategorikus ’nem’ volt a felelelte.             

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/55298/pics/lead_800x600.jpg
Demszky Gábor,egybeforrt a rosszal,Győri Péter,Józsefváros,missziónak fogom fel,Sára Botond
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-08 11:50:53
Ez a minden baloldali (kommunista ivadék) párt által támogatott, "izzig - vérig független" széltoló pontosan ugyanaz a kategória, mint Hódmezővásárhelyen a Márki-Zay volt annak idején.
Ha Józsefvárosban is "benyelik" ezt a "független" baromságot, és megszavazzák polgármesternek ezt az agyamentet, akkor meg is érdemlik !!!!
Utána pontosan ugyanúgy fognak "szívni", mint Vásárhelyen, >>> mint a torkosborz !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?