Blogolj!

Választási buktarecept ellenzékieknek

Az elsöprő Fidesz-sikert hozó vasárnapi időközi választásokat nem túl lelkesen, de azért értékelték az ellenzéki politikusok, politológusok. Szavaikból kirajzolódott az is, hogy mi kell a következő választások ellenzéki bukásaihoz. Stílszerűen buktához.

Ugye előbb vegyük a „hozzávalókat”. Esetünkben például Győri Pétert, akit Sára Botond vert meg közel kétharmados többséggel a Józsefvárosban.

Karácsony jó előre fogadott az ellenzék  bukására

Alapvető, hogy a biztos bukáshoz célszerű egy rossz jelöltet választani. Ez sikerült is, hiszen mint a politikai elemző, Tóth Csaba megfogalmazta, Győri „tisztességes és dolgos” ember ugyan, de nem volt se szimpatikus, se karizmatikus. Nem társult mellé jó kampány, s hiányzott a pozitív üzenete is. Tény, hogy ’Győri, mint a hajléktalanok barátja’, valóban nem a legvonzóbb üzenet. Ha csak nem a vérliberálisoknak, akik annak reményében rendre megcélozzák a társadalom marginális rétegeit, hogy legalább tőlük kapjanak némi szeretetet s néhány tuti helyet a húsosfazék körül. Ezért kacsintottak a józsefvárosi drogosok és a potenciális illegális bevándorlók felé is, akikkel – egzotikus fűszerként – dúsították volna a buktatészta ízét.

A fenti elkészítési módot az igazi Karácsony Gergely-féle specialitások is támogatták. Szerinte ugyanis nagyon fontos a több evőkanálnyi Győri-féle habitus, amelyben azok a fentebb felsorolt értékek szerepelnek, amit az emberek általában nem szeretnek, de Karácsony számára a (rossz) elvek mentén való politizálás is szükséges és fontos. Igaz, az ehetetlen sütiről Karácsonynak már akkor komoly sejtése volt, amikor még ki se írták az időközi választást, sőt még a jelölt sem választtatott ki. Elárulta, hogy ő már akkor a buktára fogadott. Arra, hogy a részvétel 25 százalék alatti lesz és várhatóan 20 százaléknál nagyobb különbség alakul ki a győztes és a második között.

Ahogy az az ellenzéki térfélen lenni szokott, a párbeszédes Tordai Bence ugyanakkor az elkészítési módban látott javítanivalót. Vele együtt az DK és a Momentum is úgy gondolta, ha tovább gyúrják a tésztát, akkor nagyobb az esélye a kampánycsapatok összecsiszolódásának.  

Az LMP és a Liberálisok viszont az ízesítéssel nem értettek egyet. Kanász-Nagy Máté szerint, ha a régi, hagyományos fűszerek, vagyis a régi politikai erők a tésztában maradnak, akkor bármennyire is civil süteménynek néz ki a dolog, mindig is ellenzéki bukta lesz belőle. A politikai paletta legnépszerűtlenebb cukrásza, a liberális Fodor Gábor pedig nyilván rászórt volna egy kis meleg porcukrot is. Szerinte ugyanis a politikusoknak nem kell elbújni a konyhaasztal és a civil jelöltek mögé, hanem éppen hogy ki kell állniuk és politikát kell csinálniuk.  

Különös receptet repített világgá tehát a bábeli hangzavar. A végeredmény lehet ugyan ellenzéki kudarc, a lényeg azonban az, hogy ők néhányan bukottan is mindig ott legyenek a húsosfazék körül.

Mindenesetre az így készült falatokat a választók vasárnap úgy kiköpték, mint a pinty.

Jelenleg ennyit tud az ellenzék. De hogy a magyarok többsége nem bánkódik e miatt, arra bizony akár még mérget is vehetünk.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/55430/pics/lead_800x600.png
buktarecept,Fodor Gábor,Győri Péter,Karácsony Gergely,Sára Botond
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-11 10:27:24
Ezekkel az ízetlen, sótlan, (tedd ki, hadd hűljön), "mély tudású", alulinformált, hitelét vesztett, sokszor normálisan megszólalni sem tudó, össze-vissza hazudozó, normális programot soha meg nem fogalmazó, csak ócsárolni, piszkoskodni, rágalmazni tudó liberálbolsevik "félvezetőkkel" és a talpnyalóikkal mégis mit akarnak a teljes szétesés szélén táncoló, handabandázó, úgynevezett baloldali viccpártok ?!
Ugye tudjuk ?! Ezekkel semmit !!!!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?