Kunhalmi megint jól pofára esett

Kunhalmi Ágnes, az MSZP képviselője még mindig azt hiszi, hogy tart a kampány. Rendszeresen beül a tévéstúdiókba – kedden éppen az ATV-be – és szinte levegővétel nélkül szidja a kormányt. Legutóbb az oktatáspolitikáját. Leginkább az a baja, hogy szerinte a kabinet politikai kérdésként tekint a területre és nem szakmai alapon irányítja.

Kunhalmi valószínűleg attól lehet igazán pipa, hogy a kétharmados többség még véletlenül se a liberálbolsi politika mentén képzeli el a jövőt Magyarországon (Fotó: MTI)

Miután 2010 óta egy, a magyaroknak jobban megfelelő politikai erő kapott immár harmadszor, elsöprő többséggel bizalmat, elkerülhetetlen, hogy más szemlélet szerint alakuljon a tejes magyar politika, így az oktatásügyé is. Még szerencse, hiszen az ő idejükben százmilliárdokat vontak ki az oktatásból, az iskolák fenntartásának terhét pedig a településekre hárították. Így több száz helyen kénytelenek voltak bezárni iskolákat, ennek révén közel 400 településen vonták meg a diákoktól a helyben tanulás lehetőségét. Az MSZP-SZDSZ politika „áldásos” ténykedése következtében 15 ezer tanárt bocsátottak el és elvették a pedagógusoktól egy havi munkabérüket. A piros szájú, sötét (hajú) Kunhalmi arról is hallgat, hogy jövőre 159 milliárd forinttal több jut a területre, összesen több, mint 2000 milliárd forint. Ehhez képest a szocik oktatási kiadása 2010-ben 587 milliárddal karcsúbb, 1572 milliárd forint volt. Ebben persze a béremelések is szerepelnek. A pedagógusok bére a rendszerváltás óta 2013 és 2017 között emelkedett a legnagyobb mértékben, átlagosan ötven százalékkal. Hogy lehet ezek után azt állítani, hogy „olyan szintű rombolást végzett az elmúlt nyolc év, hogy nem tudnak vele [Orbánék]mit kezdeni”. Ez finoman szólva nevetséges.

Most a pedagógushiányt akarja Kunhalmi faltörő kosként maga elé tolni, jóllehet ő is tudja, hogy a pedagógushiány nem országos, hanem helyi jelenség, amit az egyes tanintézményekben helyettesítéssel meg lehet oldani.

Amikor pedig a műsorvezető idézett a Magyar Nemzeti Bank „180 lépés a magyar gazdaság fenntartható felzárkózásáért” című, kormányzati felkérésre született szakmai anyagból, akkor kiderült, hogy a magát elvben nagyon is szakmai alapon politizáló politikusnak tartó nőszemélynek fogalma sincs az anyagról, még nem is olvasta.

Ezután Rónai Egon a hosszan sorolt pontok után rákérdezett:

– Egyetért ezekkel?

– Hát persze – jött a felelet.

– Tudja, ki írta ezt?

– No?

– A Magyar Nemzeti Bank, Matolcsy György.

Kunhalmi tehát újfent jól pofára esett. Itt ugyanis egy ragyogó szakmai alap kínálkozott annak, aki valóban a problémákat akarja megoldani. Erről azonban szó sincs. Kunhalmi valószínűleg attól lehet igazán pipa, hogy a kétharmados többség még véletlenül se a liberálbolsi politika mentén képzeli el a jövőt Magyarországon, sokkal inkább a munkát, az otthont, a családot, a rendet, az egészséget tartja fontosnak. És az ennek szellemében kialakított oktatáspolitikát, természetesen. De hát a demokrácia már csak ilyen. A többség akarata az irányadó. Ha ezt Kunhalmi és pártja nem veszi tudomásul, akkor könnyen lehet, hogy később is gyakran pofára fog esni.

Nagyobb bajunk azonban sose legyen!  

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/55452/pics/lead_800x600.jpg
ATV,jól pofára esett,Kunhalmi Ágnes,Magyar Nemzeti Bank,Matolcsy György,MSZP
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Suarez jr. 2018-07-13 13:45:35
Nincsen ennek a vörös Csiccsolínának semmi baja, csak csont hülye !! Tisztában van ez a lúzer , részeges lotyó mindennel, csak hát a propaganda, csicska Alja Tv.-ben csak uszítani, lázítani, hazudni.,hazudni.,hazudni lehet ill. kell , mert máskülönben nem szerepelhet a szutykos, koszos, piszkos deszkákon.....ahol megvillanthatja, hogy a kommenistánál alávalóbb, aljasabb , szemetebb bonobó-ember nincsen a Föld felszínén, tűzzel - vassal írtani kell a mocsmodékokat !!!!!
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-07-12 19:30:31
Én sokáig abban a hitben ringattam magam, hogy az LMP társelnökének, Szél Bernadettnek a sorozatos baromságait nem lehet felülmúlni, de ez a Kunhalmi (részegen vigyorgó) Ágica meggyőzött arról, hogy ez igenis lehetséges.
Ágica már hosszú évek óta többet támaszkodik az orrán, mint a lábán, vagy a kezén !!!!
Válaszolok
éva 2018-07-11 20:22:43
Kunhalmi Ágnes, ha ezt az ORBITÁLIS BLAMÁST tompítani akarja, akkor megint kamera elé kell állnia rihegni, röhögni, illegni, billegni, hajladozni. Imigyen csak hülyének nézzük, nem pedig baromi butának!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?