Még a kutyáját is képes volt becsapni a jobbikos Jakab

Tizennegyedik éve élek három nővel egy háztartásban. Fekete tacskó kiskutyánk ugyanis 2004-ben, éppen ez idő tájt csatlakozott hozzánk, így a nejem és a lányom mellett ő a harmadik hölgy a környezetemben. Teszem hozzá, hál’ Istennek, ugyanis a felelősségből fakadó feladatok mellett rengeteg örömet hozott a családba. A lányom, akinek hosszas unszolására végül megtört az atyai szív, azonnal Angyalnak keresztelte el, amit akkor túlzásnak tartottam, de ma már tudom, hogy egyáltalán nem az. Sőt! A most éppen betegeskedő drága kiskutyánk nagyon is rászolgált erre a „túlzásra”, s fényesen igazolta Lengyel Menyhért okosságát, miszerint igazi emberszeretet csak a kutyákban van. S ezek a csak beszélni nem tudó drága kis lények arra is képesek, hogy kifejlesszék az emberben az igazi kutyaszeretetet.

Családi idill a kutyussal – választások előtt. Nem úgy fest, mintha Ribizli bárkire is „haragudna”. (Fotó: Facebook)

Már abban, aki alkalmas rá. Akinek van lelke a kutyákhoz. Nem vagyunk egyformák, nem mindenki érez így s persze nem is mindenki tart kutyát. Egy dolgot azonban nem lehet csinálni: úgy tenni mintha…, s becsapni az állatot. Aki ilyet tesz, az egyéb gazságokra is képes.

Mindezt azért bocsátottam előre, mert Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője éppen ezt csinálta. Néhány héttel a választások előtt elhozta a menhelyről Ribizlit, akivel éltek boldogan, ahogy arról a Facebookra kiposztolt kép is tanúskodik. A legfrissebb hírek pedig arról szólnak, hogy szegény pára ismét a sintértelepre került, mert állítólag megkapta Jakab gyerekeit, ezért a politikus túladott rajta. Angyallal is előfordult ilyesmi az elején, s türelmet igényelt a szobatisztaságra szoktatás is, de aztán minden rendbe jött. A szeretet az összes kezdő kutyatartói nehézségen átsegített.

Jakabnál valószínűleg ez lehetett a hiba. Ő ugyanis éppen a választások előtt hozta ki a menhelyről a kutyát, valószínűleg érdekből, hogy csinálhasson olyan képeket, mint volt főnöke, Vona mester tett, cukiság kampányát illusztrálandó. Kihozhatta volna korábban is, később is, ha ő valódi kutyabarát. Sőt, nem is kellett volna feltétlenül erről országot-világot tudósítania, hiszen Ribizli jól meg van anélkül is, hogy a világ meglássa, végre családba került. Mert neki is a család lenne az első.

Jakab érdekei azonban mást diktáltak. Számára különösen fontos lehetett a választások elé időzített „örökbefogadás”, hogy ezzel is további szavazatokat gyűjthessen be azoktól, akik szemében nagy érték a kutyatartás. Nem a kutyának akart jót tenni, hanem saját magának szegény négylábú felhasználásával. Az elején nyilván a kedvében járt, ám amikor jött a választási bukta, Ribizli sem volt többé fontos. Kialudt a talán sosem volt szeretet lángja, amit a menhelyi négylábú nagyon is megérezhetett. A szakemberek főszabályként vallják, a viselkedési hiba sosem a kutyában keresendő, hanem a gazdájában. Azaz a kutyalélek (is) érzi, hogy becsapták-e vagy sem.

Vonától tudjuk, hogy a Jobbiknak már nincs lelke, mert ő elvette azt. S érdekes módon, ez ellen senki nem tiltakozott se a frakcióban, se a pártban. Ha tehát ma a Jobbikra nézünk, csak lelketlen emberek gyülekezetét láthatjuk. Egy közülük Jakab Péter, aki első parlamenti felszólalásában berúgta az ajtót és az országgyűlés tagjait bűnözőnek minősítette. Az emberek azonban tudnak vigyázni magukra, megtalálják a méltó válasz módját.

Ribizli azonban erre képtelen. Őszintén remélem, mielőbb megtalálja igazi, szerető gazdáját. Ha képes lenne rá, biztosan kiírná ketrece ajtajára: „Jobbikosok kíméljenek.”

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/56448/pics/lead_800x600.jpg
Angyal,Jakab Péter,jobbik,Kutya,ribizli
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Ferenc 2018-08-03 17:04:01
idiótaságukat, azok, ezeket mérgemben elrontottam.
Válaszolok
Ferenc 2018-08-03 16:59:56
Na szóval, az írás ott vesztette el teljes mértékben a hitelét, amikor azt volt képes leírni, hogy a feleségével és a lányával, meg egy tacskó szukával együtt ön három "hölggyel" él. Miért nem mindjárt szukával? Maga is azk táborába tartozik,akik sajnos egyre többen vannak, hogy személyes névmással illetnek állatokat,és tárgyakat egyaránt. Pedig ezzel csak a tökéletes idiótaságugak,és anyanyelvgyilkos létüket demonstrálják. Szégyellje magát.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-08-02 16:25:20
Erre a Jakabra egy varangyot sem mernék rábízni, nemhogy egy kutyát !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?