Ördögi! – Mennél jobban szidják Orbánt, annál többen szeretik

Tehetetlenség, tanácstalanság, bamba jövőbe révedés. Ez a depressziós hangulat jellemzi mostanság a politikai pártok nagy ritkán megszólaló képviselőit éppúgy, mint a balliberális megmondóembereket a televíziós beszélgetőműsorokban. Az utóbbi időben legtöbben már szerencsére leszoktak arról, hogy hangosan gyűlölködjenek Orbánnal szemben. Leszámítva néhány kétlábon járó idiótát, mint a Hír Tv-ből hál’ Istennek már az internetre szorult Vahorn Andrást és Konok Pétert, vagy éppenséggel a kék vére miatt „gyógyíthatatlan” Vásárhelyi Máriát.

Mintha rájöttek volna arra, hogy mennél jobban szidják Orbánt, annál többen szeretik az emberek. Mert ugye nem az a fontos, ki mondja, hanem az, hogy mit mond. Márpedig, ha ilyen elvetemült gyűlölködők tolják a mocskot Orbánra, akkor az a csendes többség számára nagyon is azt jelenti, hogy a miniszterelnök jó úton jár, így még többen csatlakoznak a vele rokonszenvezők táborába. S ezt nemcsak a közvéleménykutatások igazolják, hanem a parlamenti választások óta lezajlott időközi önkormányzati képviselői és polgármester választások is. Nyolc ilyen megmérettetés zajlott április 8 óta, s mind a nyolcat nagy fölénnyel, nem ritkán kétharmados többséggel nyerték meg a fideszes jelöltek. Ami ugye nem jelent mást, mint az amúgy is hatalmas demokratikus felhatalmazás további erősödését.

Április előtt leginkább Simicska atombombájában bíztak az ellenzéki tábor szószólói, amit aztán – legnagyobb megdöbbenésükre – magára dobott le a Jobbik kétharmadában reménykedő pénzember. Korábban ugye az egyik liberális „fődemokrata” Charles Gati polgárháborús hatalomátvétellel próbálta tartani a lelket a béna ellenzékben, hogy elvtársáról, Konrád Györgyről ne is beszéljünk, aki Orbán Ceausescuhoz hasonló kivégzéséről vízionált. Jó Soros Györgyünk pedig egyenesen a migránsok ránk szabadításával akarta megdönteni – szintén teljesen „demokratikusan” – a kormányfő rendszerét. A ballibsik persze tudták már jóval a választások előtt, hogy klasszikus demokratikus úton semmi esélyük sincs a győzelemre, ezért reménykedtek a „csodafegyverek” valamelyikének elsöprő erejében, legalábbis a kétharmad megakadályozásában. Hiába.

A nyolcéves, kudarcokkal teli várakozás során már mintha hitüket vesztették volna, s próbálják önmaguk számára elviselhetően élhetővé tenni az előttük álló Orbán vezette kormányzati ciklusokat. Már-már abba is beletörődtek, hogy 2030-ig tervez, vagy még tovább, látva, hogy kilátásba sincs az amúgy is csak sok-sok év alatt fölépíthető olyan személyiség, aki mögé a kormányváltó erők megalapozott reménnyel fölsorakozhatnának. Már nem beszélnek atombombáról, se polgárháborúról, ám a demokratikus fordulat még véletlenül sem jut eszükbe. A politikusként végzetesen leszerepelt Vona, aki most videobloggerként akarja hülyíteni az embereket, például váratlan fordulatról beszél. Ám hogy ez egy év múlva vagy húsz év elteltével következik be, arról nem szól a fáma. Kaltenbach Jenő, a lovagkereszt-visszaadó, egykori kisebbségi-ombudsman is csak abban reménykedik, hogy majd valamikor magától, valószínűleg a határon kívüli események hatására összeomlik a rendszer. Nem reménykednek másban az ATV-n gyakran feltűnő vezető szerkesztők, Horváth Gábor és Pető Péter sem.

Ezek azok a ritka pillanatok, amikor a nemzeti érzelmű hírfogyasztónak is jó ATV-t nézni. Ám még az álmosító nyári melegben sem feledhetjük egy percre sem, hogy a puskaport azért szárazon kell tartani. Hiszen az ördög nem alszik.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/56714/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Charles Gati,HírTV,Horváth Gábor,Kaltenbach Jenő,Konok Péter,Orbán Viktor,Pető Péter,Soros György,Vahorn András,Vásárhelyi Mária,Vona Gábor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Lajos 2018-08-12 15:14:53
Tökéletesen összefoglalta a szerző az Orbán jelenség lényegét. Már két éve megmondta Tamás Gáspár Miklós is, hogy az " Orbán, takarodj.." kevés lesz, jobb lenne programot hirdetni, ami jó, jobb, mint a Fideszé és főleg hihető. Ez utóbbi már biztosan nem jön össze az ellenzéknek, mert annyit hazudtak, hogy már az igazat sem hiszi el senki. A jobb program meg azért lesz nehéz, mert a mostani jó. Még a jövő évi uniós választásokra kell oda figyelni és jól voksolni. Aztán rend lesz.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-08-09 15:54:36
A mai magyar - továbbmegyek, az európai - politikai életben az egyetlen, kiemelkedő, áldott tehetséggel bíró, hiteles felső vezető, az Orbán Viktor.
Munkáját, erőfeszítéseit immár nemcsak kis hazánkban, hanem a határokon kívül is - még a nyugati országokban is - egyre többen elismerik, és nagyra értékelik.
Lehet őt nagyon utálni, lehet őt nagyon szeretni, de ez a fentieken egyáltalán nem változtat.
Az úgynevezett - már a haló poraiban fetrengő - ellenzék szidhatja, ócsárolhatja, mocskolhatja, nem megy vele az égvilágon semmire, többek között azért, mert nekik széles e hazában nincs egyetlenegy elfogadható, kellő vezetői képességgel rendelkező, kormányzásra alkalmas, hiteles pártvezetőjük sem.
Molnár, Botka, Gyurcsány(i), Vona, Szél Bernadett, Karácsony, Juhász ?! >>>> ugyan !!!
A hétköznapi (úgymond, a politikával egyáltalán nem is foglalkozó) emberek mindezt természetesen érzékelik, látják, pontosan úgy, ahogyan a közös erőfeszítésekkel elért, kedvező eredményeket is.
Már kimondták ezt neves, külföldi politikai szakértők is, és az eredmények ismeretében, az idő teltével, egyre többen fogják még kimondani.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?