Vona vlogger mint (in)potenciális „demokrácia-reformer”

Különös. Vona Gábornak éppen most jut eszébe a demokráciáról ábrándozni, amikor április 8-án a demokrácia maga tartott kegyetlenül realista tükröt politikusi személyiségének, hátrább sorolva őt a – jobb híján – önként vállalt vlogger influencerek világába.

Vona mentalitása leginkább a szadeszes liberálisok gondolkodásához hasonlít (Fotó: napi.hu)

Ez amolyan lépcsőházi gondolkodásra vall. Az ilyen embernek nem akkor jutnak eszébe a helyénvaló dolgok, amikor eljött az ideje, amikor a döntéseket éppen meg kell hozni, hanem akkor, amikor a hajó már elment. Kérdés persze, hogy helyénvaló dolgok jutnak-e most Vona esszébe a demokráciáról?

Legutóbbi interjújában ugyanis ő maga ismerte el, hogy idealizálta a magyar társadalmat. Ez nem túl hízelgő megállapítás se saját emberismertére, se a magyarokra nézve. Miért gondolta azt, hogy a magyarok olyan politikust szeretnének a kormány élén látni, mint ő? Igaz, tetkója csak neki van, s szemöldökcsipeszt sem használ már más pártvezető, és az iszlámot se tartja rajta kívül egyetlen más pártvezér sem az utolsó fénysugárnak a globalizmus sötétjében. Attól még lehet a magyaroknak normális értékrendjük, hogy ők nem az efféle zsúrfiút kedvelik, aki ráadásul oly könnyedén váltogatja elveit, mint részeg autós a közlekedési sávot. Lehet, hogy számára a választási „valóság kijózanító volt”, de ez nem jelenti azt, hogy a magyarok bunkók volnának, ahogy azt az idealizáló Vona vlogger sugallja.

Kijózanodni azonban a jelek szerint még a letaglózó vereség hatására sem sikerült neki, hiszen továbbra is ragaszkodik rögeszméjéhez. Szerinte ugyanis „a centrális erőtérrel szemben a néppártosodásunk volt az egyetlen politikai innováció”. S ezt ez a „hülye” nép azóta sem ismeri föl.

Biztosan érzi a Kedves Olvasó, hogy ez a mentalitás leginkább a szadeszes liberálisok gondolkodásához hasonlít, akiknek elsőszámú képviselője a mai politikában Gyurcsány Ferenc. A liberálfasiszták mindig meg akarják mondani a tutit, még akkor is, ha a magyaroknak az ő tutijukhoz egyáltalán nem fűlik a foguk. Ha kellően nagy a tét, még arra is képesek, hogy belehazudják a magyarok képébe, amit nagyon szeretnének, aztán amikor jóhiszeműen beveszik szegények, akkor simán hátba szúrják őket. Emlékeznek az első szabd választásokra 1990-ben? A legharsányabb antikommunista az SZDSZ volt, be is szavazta a nép a parlamentbe. Pár hónap után aztán már taxisblokádot szervezett, az új ciklus kezdetén pedig koalícióra lépett a kommunistákkal. Vona pedig a radikális magyarok behülyítésével lett a legnagyobb ellenzéki párt, majd a Spinoza házat megjárva, őket elárulva balliberálissá tette a Jobbikot.

Most meg azon mesterkedik, hogy tudná olyanná átalakítani a magyarok demokráciáját, amely őt szereti és nem Orbán Viktort. „A demokrácia nem a politikusoktól függ, hanem tőled” – mondja vlogjában nekünk.

Mondhatni ez a mi szerencsénk és Vona balszerencséje. A rendszerváltozás utáni történelem ugyanis már megtanította a magyarokat, kinek higgyenek és kinek nem. S az Orbán – Vona küzdelemben, ha lesz egyáltalán még ilyen a jövőben, nagyon nem a mind inkább (in)potenciális „demokrácia-reformernek” áll a zászló.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/56790/pics/lead_800x600.jpg
(in)potenciális „demokrácia-reformer”,Gyurcsány Ferenc,jobbik,Spinoza ház,Vona Gábor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
István 2018-08-11 10:44:12
Bizonyos szempontból igaza van Vonának abban amit az Iszlámról mondott.
De ehhez kell George Orwell 1984 című regényét (Jóslatait?) ismerni.
Abból a "new Speak" már megvalósult és píszí-nek hívjuk.
Tegnap végig néztem a tegnapelőtti Háttéképet, a népesedésről.
Orwell a könyvében leírta, hogy afrikában három nagyhatalom fog egymással harcolni, változó kombinációkban.
Ez szerintem hamarosan el fog következni, ha még nem kezdődött már meg. Csak most nem három hatlom kűzd majd a hegemóniáért, hanem több: Kina, USA, az Iszlám, Oroszország, India?, Európa⁇
Ezek a harcok az ottani nyersanyagokért és piacokért, ill. politikai befolyásért majd megtizedelik Afrika népességét, evvel is csökkentve az Európára nehezedő migrációs nyomást, mert ugyan többen akarnak a háborúk elől menekülni, de az ellenséges részekről érkezőket nem fogják beengedni. így azok még útközben meghalnak.
Azt sejdítem, hogy pár évvel a nyílt fegyveres háborúk megindulása után, Afrika népessége visszaesik majd a 20.sz. elejei szintre.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?