Demokrácia! – Dömsödit újból lepofozta a valóság

Dömsödi Gábor egykori pásztói polgármesternek hatalmas pofont vert a képére a valóság, elbukta vasárnap a polgármester választást. Ez volt idén a harmadik bukása. Higgyék el, nem a káröröm beszél belőlem, noha tudjuk, az a legszebb öröm. Dömsödi pofátlansága, liberális felsőbbrendűségi érzése szülte ezt a szükségszerű kudarcot is, amit alázatos magatartással elkerülhetett volna. A város lakóit simán lenéző önzőségére jellemző, ha netán bejött volna neki a parlamenti képviselőség, akkor a polgármesterségről le kellett volna mondania, oda tartva hátsóját a benne bízó helybélieknek. Ám ő nyilván azt gondolta, hogy az egykori televíziós megmondóembernek mindent szabad.

A liberális gőg olyannyira elvette Dömsödi eszét, hogy a pásztói politikai erőtér reális fölmérésére is képtelen volt. (Fotó: MTI, Komka Péter)

A pásztóiak négy évvel ezelőtt megszavazták ugyan, hogy függetlenként vezesse a települést, bár már akkor sem feltétel nélkül, hiszen mindössze ötven szavazattal kapott többet, mint riválisa. Dömsödi azonban képtelen volt élni a bizalommal. A magát függetlennek hazudó városvezető zsákjából ugyanis az áprilisi parlamenti választások előtt nagyon is kibújt a szög. Kiderült, hogy a független polgármester az LMP támogatásával szeretne országgyűlési képviselő lenni. Ez egyszersmind azt is jelentette, hogy a televízióban kampányolva teli szájjal szidta a kormányt, akár előnyös volt ez a városa számára, akár nem.

Az álmoskönyvek szerint a köpönyegforgatás sosem vezet jóra, különösen nem egy olyan vidéki városban, ahol a Fidesz-KDNP-nek – mint szerte az országban másutt is – komoly becsülete és támogatottsága van. Az áprilisi választáson ez abban mutatkozott meg, hogy Dömsödi fideszes vetélytársa, Becsó Károly mind a kilenc választókörzetben diadalmaskodott, a szavazatok tekintetében pedig háromszor annyit gyűjtött, mint a polgármester.

Pontosabban a volt polgármester. Kampánymegnyilatkozásai miatt ugyanis kérte a képviselő-testület őt, hogy mondjon le, mert politikai tevékenysége kifejezetten ellentétes a település érdekeivel. Erre nem volt hajlandó, mire a képviselő-testület feloszlatta magát, megbuktatva ezzel a mindinkább arrogánssá váló, gúnyolódó stílusban irányító, nagyképűsködő polgármestert. Ezért kellett neki újra megméretkeznie. Két idei bukta után jött a harmadik valóságtól kapott pofon.

A liberális gőg olyannyira elvette Dömsödi eszét, hogy a pásztói politikai erőtér reális fölmérésére is képtelen volt. Vasárnap ugyanis a fideszes Farkas Attila polgármesterré választása mellett a képviselő-testület nyolc tagjából további hét Fidesz-KDNP jelöltet emeltek képviselővé a pásztóiak.

Az már csak hab a tortán, hogy a kampányban egyik támogatója Nagy Gábor „Majzy” még cigányozott is egy jóízűt Farkas Attila konkurens polgármester-jelölt rovására, amiért persze se Nagy Gábor „Majzy”, se a bukott polgármester nem kért bocsánatot.

Remélem, Dömsödi esete jó példa a többi bunkó liberális számára, hogy a közösségi együttélés alapvető szabályait még nekik is be kell tartaniuk.

Ellenkező esetben a többség büntet. Méghozzá keményen!

A demokrácia már csak ilyen.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/56898/pics/lead_800x600.jpg
bukás,demokrácia,Dömsödi Gábor,Pásztó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
baviki69 2018-08-14 11:25:36
Hát így van ez... Én szurkolok nekik, hogy valamit majdcsak kipottyantanak hátsó fertályukon keresztül, amit a többiek élvezettel felcsipeget!!! :D
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-08-14 10:45:18
A liberálbolsevikok összes - mélyen elítélendő, megvetendő - tulajdonsága megtalálható ebben, az önmagát mindentudónak, tévedhetetlennek, felsőbbrendűnek beállító kergebirkában.
Most végre megtalálta méltó helyét a magyar politikai palettán. Nagyon jól megférnek egymás mellett a Kunczéval, a Dávid Ibolyával, a Magyar Bálinttal, a Fodor Gabcsikával, a Herényivel, a Lendvayval, meg a többi eszementtel együtt a pártok bukott képviselőinak szemétdombján.
Ott együtt kapirgálhatják >>>>>>>>>> egymás valagát napestig !!!!!
Válaszolok
Suarez jr. 2018-08-14 10:18:57
Én nem szeretem, ha a mérleg kibillen valamelyik oldalra, az legyen mindig egyensúlyban, ebben az esetben. Tehát Manki Bonobó Majzit hátravinni és agyonlőni , hogy legyen kiegyenlítve a helyzet ! Ahogy a komcsik - bolsik - libcsik - burnyákok szokták, valójában ne tartozzunk senkinek...
Válaszolok
László 2018-08-13 18:22:56
A liberálfasiszták már csak ilyenek.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?