Alapos gyanú – A jobbikos Staudt Gábor esete a hóhérral

Közeledhet a hóhér akasztása. A hurok mindenesetre már legalábbis szorulóban van Staudt Gábor jobbikos parlamenti képviselő nyaka körül, aki országgyűlési tisztségét tekintve ugyanis nem más, mint a Ház igazságügyi bizottságának alelnöke. Azaz a magyar igazságszolgáltatás felügyeleti szervének egyik kiemelt képviselője, írta a Magyar Idők.  

Staudt Gábor. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón kijelentette, ebben a helyzetben az első dolog, hogy az érintett személy tisztázza magát. Ez nem történt meg, ami az alapos gyanú helytállóságának valószínűségét látszik erősíteni.

Sok jó hír nem érkezik mostanában a Vona Gábor billogával a homlokukon járó egykori radikális pártról, ahol nyilván a kevéssel is megelégednének. De annyi sincs. A Staudt Gábort érintő két és félmilliárd forint értékű költségvetési csalás gyanúja ugyanis szépen illeszkedik az ÁSZ tiltott pártfinanszírozás miatt megállapított több, mint hatszáz milliós szankciójához. Továbbá az ennek törlesztésére támogatóitól összekalapozott 100 millió forint kampányra költéséhez, az alapszervezeti milliók központ általi önkényes leszívásához. S akkor még a politikai balraátot végrehajtó jellemtelenségről nem is szóltunk egy szót sem.

Most meg itt lengedez ez az ezüsttel, arannyal, platinával és áfával történő visszaélés bűze, amit Staudt a gyanú szerint két rendőrtársával Lengyelországban követett el, hogy távol legyen a magyar hatóságok látókörétől. Lengyelországban találtak olyan vevőt, aki hajlandó volt tőlük bruttó áron nemesfémeket vásárolni, illetve úgy értesültek, hogy a lengyel adóhatóságot könnyen meg tudják téveszteni. Az áfacsaláshoz – jelentős értéke miatt – kitűnően megfeleltek a különböző nemesfémek. A Magyarországon működő bűnszövetkezet tagjától érkezett feljelentés szerint a bandát a Nemzeti Nyomozó Iroda egykori alezredese, L. László irányította, aki korábban évekig Staudt Gábor bizalmasa és tanácsadója volt. Dr. F. László a fővárosi Jobbikban szakjogászként Staudt Gábort segítette, 2010-ben 930 ezer forint adománnyal támogatta a pártot és a csendőrség újra indításának egyik ötletgazdája volt. Még megdöbbentőbb, hogy kettejüknek a bűnös úton megszerzett vagyonnal hosszú távú politikai céljaik voltak. Például az, hogy Staudt „minimum belügyminiszter” legyen, az alezredes pedig legalább az államtitkára. Politikai pikantériáját az adja az ügynek, hogy R. Sándor politikai kötődése a fián keresztül az MSZP-hez kapcsolódik. Ifjabb R. Sándor Marcell a 2014-es baloldali közös képviselő-jelölti listán a 162. helyen volt szocialista színekben.

A lengyel hatóságok a feljelentés nyomán várhatóan jogsegély keretében fordulnak majd a magyar hatóságokhoz, kérve a feljelentésben foglaltak kivizsgálását. Ha a magyar hatóságok megállapítják az alapos gyanút, nyomozás indulhat, amelynek keretében a legfőbb ügyész kérheti az Országgyűléstől Staudt Gábor mentelmi jogának a kiadását.

A témával kapcsolatban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón kijelentette, ebben a helyzetben az első dolog, hogy az érintett személy tisztázza magát. Ez nem történt meg, ami az alapos gyanú helytállóságának valószínűségét látszik erősíteni.

A hóhér élete mindenesetre egyáltalán nincs biztonságban.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/56942/pics/lead_800x600.jpg
csalás,hóhér,jobbik,Staudt Gábor,Vona Gábor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-14 17:54:45
Nahát !
Erről a tisztakezű, izzig-vérig becsületes, tisztességes pártocskának a felső vezetőiről "soha nem feltételeztem" volna ilyesmit, de tényleg !!!
A korsó esete a kúttal !!!
Válaszolok
Suarez jr. 2018-08-14 14:33:37
Isten malmai lassan, de biztosan őrölnek !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?