Választás – A Jobbik is Sánta Kutya-díjas lehet!

Legújabb bejelentésével a Jobbik megint bejelentkezett a Sánta Kutya-díjra. Az „elismerést” azoknak ítéli oda a zsűri, akik félrevezetik az országot. Fischer Iván, Simicska Lajos, André Goodfiend, csak néhány név a legutóbb díjazottak közül. 

Friss bejelentés a nemzeti félrevezetés vadászmezőin, hogy a Jobbik nem indít jelöltet a budapesti XV. kerületi polgármester választáson szeptember 30-án. Ezt azért kellett kiírni, mert Hajdu László, a városrész eddigi DK-s polgármestere áprilisban országgyűlési képviselő lett.

Sneider elnök pártja. A ma már a Spinoza házban is otthonos, nemzeti radikálisból balliberálissá vált Jobbik úgy „nem” támogatja a rákospalotai ellenzéki jelöltet, hogy nem indít sajátot.  Ez a legtisztább támogatás, azaz a jobbikos szavazók előtt szabad a pálya Németh Angéla támogatására. (Fotó:MTI)

Helyére az ellenzék úgy igyekszik Németh Angélát, Hajdu eddigi jobbkezét a polgármesteri székbe emelni, hogy teljeskörű összefogást szervez az ellenzék soraiban, hogy ő legyen csak az egyetlen jelölt a fideszes aspiránssal, László Tamással szemben.  

A Jobbik természetesen most is a leghazugabb módon kommunikál a helyzettel kapcsolatban. Nagy dérrel-dúrral bejelenti, hogy elnökségi döntésük értelmében nem támogatják az ellenzéki pártok közös jelöltjét, Németh Angélát, mert nem tartják alkalmasnak a kerületi polgárok képviseletére. Mondhatjuk erre, láttunk mi már karón varjút. Azaz nem láthattunk, mert mint ismert, a varjú sohasem száll rá a karóra. Sajnos odáig jutottunk, hogy leszögezhető, a Jobbik (soha) nem mond igazat.

Állításának ezúttal is éppen az ellenkezője az igaz. Ahogy például a Józsefvárosban is azzal támogatták Győri Pétert, hogy nem indítottak az ellenzéki közös polgármester-jelölt mellett külön jobbikos jelöltet, ugyanezt csinálják most is. Éppen a múlt héten tárgyalt Hajdu László parlamenti képviselő Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik alelnökével a polgármester választásról. A megbeszélésen Hajdu épp azt szerette volna elérni, hogy a függetlenként induló, de leginkább DK-s bekötöttségű Németh Angéla legyen az egyetlen ellenzéki jelölt. Bár a felek némasági fogadalmat tettek a megbeszélés részleteiről, a Jobbik elnökségének ülése után született bejelentés mindennél jobban árulkodik arról, hogy miről is állapodhattak meg a tárgyaló felek. A ma már a Spinoza házban is otthonos, nemzeti radikálisból balliberálissá vált Jobbik úgy „nem” támogatja a rákospalotai ellenzéki jelöltet, hogy nem indít sajátot.  Ez a legtisztább támogatás, azaz a jobbikos szavazók előtt szabad a pálya Németh Angéla támogatására.

Az április 8. utáni időközi választások eredményei ugyanakkor azt mutatják, teljesen mindegy, milyen taktikát választ a Jobbik. Olyat-e, mint a Józsefvárosban, hogy lehazudja az ellenzéki jelölt általuk való „passzív”, de nagyon is nyilvánvaló támogatását, vagy olyat, mint például Miskolcon, ahol nyíltan kiállt a párt az ellenzéki Rokker Zsolti mellett. A Fidesszel szemben induló jelölt ordas nagy bukása mindkét esetben menetrendszerűen bekövetkezett.

Lehet egy pártnak taktikázni, ügyeskedni, egyet azonban nem szabad: hazudni, elveszíteni saját hitelességét. Mert akkor tök mindegy mit csinál, nem hisz neki már a kutya se. Ezért ajánlható melegen a Sánta Kutya-díjra.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/56996/pics/lead_800x600.jpg
Hajdu László,jobbik,Németh Angéla,Sánta Kutya díj,Sneider Tamás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-16 14:01:56
Lassan - de biztosan - ez a pártocska már olyan mélységekbe vezette önmagát, hogy egyetlen szót sem érdemes rájuk vesztegetni.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?