Lendvai ’gázmester’ Ildikó most az Akadémiáról hazudik

Lendvai Ildikó gondolkodásában nemcsak a gázáremelés tagadása idején volt gáz, sajnos most is az van. Akkori és jelenkori önmagában az a közös, hogy hazudik. Ezt nem a meglepetés miatt rögzítem, mert a szocik magyarországi hatalmi jelenléte óta a hazugság szerves tartozékuk. Összenőtt, ami összetartozik.

Most a kormány és a Magyar Tudományos akadémia viszonyával kapcsolatban hazudozik. Igaz, erre az MTA is biztatja, mert a testület a tudományos tevékenységtől elmozdult a politizálás irányába, ami nem feladata.

Gázmester Ildikó ilyeneket mond, hogy a kormány ki akarja irtani az Akadémiát, fenyegetéssel, zsarolással, ijesztgetéssel megfélemlíti a testületet, csapást akar mérni az autonómiájára. Tök gáz, ugye, Kedves Olvasó?

Gázmester Ildikó ilyeneket mond, hogy a kormány ki akarja irtani az Akadémiát, fenyegetéssel, zsarolással, ijesztgetéssel megfélemlíti a testületet, csapást akar mérni az autonómiájára. Összeméri Napóleonnak a francia Akadémia számára adott utasításait a magyar kormány szándékával. Mindezt olyan alapon, hogy Napóleon is tagja volt az Akadémiának, ahogy a kormány illetékes minisztere, Palkovics László is az. Tök gáz, ugye, Kedves Olvasó? Hiszen Palkovics akadémikusként nem a hatalom erejénél fogva, hanem tudományos teljesítménye alapján tagja az Akadémiának. Amit jó Ildikónk nem említ meg, mert akkor hogyan lehetne ezúttal is félrevezetni a magyarokat? Hogyan lehetne az embereket a kormány tudománypolitikája ellen hangolni?

Kiirtani az Akadémiát? Megőrült maga, Ildikó? Hogy lehet ilyet egyáltalán leírni? Ja, hogy a szóhasználattal nyomorult történelmi időkre lehessen utalni, hogy a kormány azonnal csinálja össze magát tőle és vizsgálja felül ezirányú intézkedéseit? Rossz hírem van, Ildikó! Néhány hivatásos hazai rettegőn kívül ország-világ tisztában van vele, hogy a kormány nem náci, nem fasiszta s a demokráciának elkötelezett híve. Tény, hogy az ön által úgy imádott liberalizmusnak viszont egyáltalán nem. De hát nem vagyunk egyformák!

A kormány a tudomány területén sem tesz mást, mint a fejéről a talpára akarja állítani a rendszert. Miközben Palkovics László szavaival „az MTA léte garantált”, aközben nem lehet elhallgatni, hogy a kormány a múltban rengeteg pénzt költött kutatásra és innovációra, ennek ellenére a ranglistákon mégis hátrébb sorolódott az ország. Ez azért elég durva, nem, Ildikó? Főleg annak fényében, hogy ezt az ösvényt maguk taposták ki! Pedig az ellenzék is nagyon jól tudja, hogy nem az Akadémiának van országa, hanem az országnak van Akadémiája, sőt kormánya is. Azt még egy háziasszony sem engedi meg magának, hogy erre-arra elkölti a konyhapénzt, közben a rezsit elfelejti kifizetni. Nyilvánvaló, hogy olyan tudományos struktúrára, finanszírozásra van szükség, amely az ország kutatási és innovációs törekvéseit szolgálja. Beleértve az egyetemeket és az innovációs hivatal forrásait is. Széchenyi óta tudjuk, hogy az Akadémiának nem a politizálás a dolga, hanem az, hogy a társadalom nagy ügyeiben tudományos, tanácsadói feladatot lásson el. Az új modell egyébiránt nem más, mint az Európai Unió 2021-2027 között már érvényes tudományfinanszírozási kerete, amelyben fontos a versenyképesség és a társadalmi hasznosság szempontja, miközben a kutatói kiválóságokat a kormány továbbra is területi megkötés nélkül dotálja.

A lakás tehát valóban marad, ahogy írta a Népszavában, kedves Ildikó! Bár az mindig az országé – ha tetszik a kormányé – volt, ahova az Akadémia jött társbérlőnek és nem fordítva. A célszerű működéshez azonban helyre kell állítani a rendet. Ez történik most. Ahogy a vadász helyett a nyúl sem viheti a puskát. Gáz fordított esetben van!  Ezt egy gázmesternek illene a legjobban tudnia.   

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/57259/pics/lead_800x600.jpg
Európai Unió,gázmester,kiirtani,Lendvai Ildikó,Magyar Tudományos Akadémia,MSZP
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-22 11:19:06
Lassan mondom, hogy Lendvai (tök-gáz) Ildikó is megértse:
A vérvörös pártoddal, a sorozatos hazugságaiddal együtt húzzál el, - mint a vadlibák - a bodrogközi náthás pi....ba, mert senki nem kíváncsi az ökörségeidre !!!!
Világos ?!
Válaszolok
István 2018-08-21 16:32:54
E kép láttán a nők rondasági versenyének indulói számát növelnem kell:
Heller Ágnes, Sargentini és Blindt mellé odakerül Lendvai Ildikó is.
ezek mind a butaságukat és a bigotságukat is az arcukon viselik‼
El kéne küldeni őket egy német- vagy svéd-országi migránsok által kisajátított területre, egy no-go zónába, ahol túlnyomó többségükben egyedül álló fiatal migráns férfiak laknak. A verseny győztese az lesz, akit egy hónapon belül nem erőszakolnak meg.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?