Szélboszorkány – a máglyát megúszta, a seprűnyelet nem!

A társelnökségről és a frakcióvezetőségről való lemondó nyilatkozata egyértelműen bizonyította, Szél Bernadett teljesen alkalmatlan a vezetésre, fogalma sincs a közösség belső szabályzatának kötelező erejéről. Érzelmei és pillanatnyi politikai érdekei alapján úgy megy előre, ahogy az ökör szokott, amikor rájön a szükség. Csak a társadalomban ezt szándékos jogtiprásnak, a jogállami, demokratikus szabályok semmibe vételének, az állatok világában pedig ökörhugyozásnak hívják.

Sárkány helyett persze elég lett volna elővenni a seprűnyelet, született boszorkányoknak – mint éppen az ő példája mutatja – megy a repülés ösztönök alapján is. (Fotó: Lokál)

Hiába vásárolt közpénzből drága ruhatárat, adott le elszámolásra a pártnak százezres fodrászszámlákat vagy szervezett önmaga megünneplésére húsz millió forintos nagygyűlést, ha képtelennek bizonyult megbirkózni a jogforrási hierarchia kötelmeivel, akkor nem ér semmit a tudománya. Az etikai bizottság Szélt azért büntette meg, mivel az április 8-i választások előtt a kongresszus és a politikai tanács döntésével szembe menve tárgyaltak választókerületi visszalépésekről és szervezték a koordinációt. S ezt az ATV adásában kedden is szép ruhában megjelenő Szél tudta is, hiszen maga mondta el, hogy „Az alapszabály rendelkezik róla, hogy az etikai bizottság döntései ebben a pártban szentek és sérthetetlenek.” Halkan mondom a volt miniszterelnök-jelöltnek, más pártban is így van ez, egy ország jogrendjéről nem is beszélve.

Szél szánalmas magyarázata szerint politikai döntésekkel kellett volna felülírni az alapszabályt, mert a sajtó és a szimpatizánsok ellenzéki összefogást akartak, amit a párt belső jogrendje elvben nem tett lehetővé. (Ami éppen az ő jóváhagyásával is volt olyan, amilyen.) Szél viszont úgy érezte, hogy neki, aki álmaiban már Magyarország miniszterelnökévé lépett elő, mindent szabad. Ezzel kapcsolatos védekezése pedig teljességgel méltatlan egy pártvezetőhöz. Ezt találta ugyanis mondani az ATV-ben: „Lehet, hogy egy miniszterelnök-jelölttől elvárható, hogy kongresszust hívjon össze a választás előtt 3-4 héttel, de hát ennyi erővel azt is elvárhatták volna tőlem, hogy sárkányrepülőt tanuljak meg vezetni.” Katasztrófális mértékű nyakon felüli bútorozatlanságra utaló mentegetőzés. Sárkány helyett persze elég lett volna elővenni a seprűnyelet, született boszorkányoknak – mint éppen az ő példája mutatja – megy a repülés ösztönök alapján is.

Nyilván az LMP etikai bizottsága is belátta, hogy Széllel szemben nem lehet…. Vele együtt meg pláne nem. Ezért hozta azt a döntést, hogy három évig semmiféle tisztséget nem tölthet be a pártban. Ami világos üzenet: azaz a 2022-es választásokon már ő biztosan nem lehet a fővezér. Ahogy a Hyppolitban éneklik: „Pá, kis aranyom, pá!” Ráadásul a párton belül is visszaszorult az az álláspont, amit képviselt, az LMP meglévő társelnöke révén most inkább a schifferi nemzeti-konzervatív vonalhoz látszik visszatérni. Így a lemondás – politikai jövő nélküli – királynőjének nem nagyon marad más választása, mint elfoglalni esetleg Demeter Márta megüresedett helyét az MSZP-ben és azokkal politizálni tovább, akikkel annyira össze akart fogni a választási kampányban. S akkor aztán velük együtt mehet a politika szemétdombjára. A végeredmény így is, úgy is ugyanaz.   

Az LMP-ben ugyanis, mint mondta, amúgy is „máglyára akarták küldeni.”

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/57314/pics/lead_800x600.jpg
ATV,boszorkány,LMP,máglya,ökörhugyozásnak,Szél Bernadett
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-24 10:42:21
Ez az LMP nevű gittegylet már a létrehozása pillanatában egy rakás szerencsétlenség volt, a hosszú évek során aztán odáig jutott, hogy már nemcsak a normális gondolkodású emberek, hanem a kommunisták számára is nevetségessé vált.
Alkalmatlan "félvezetők" sora, fegyelmik, egy kis bunyó, kizárás, visszavétel, átszavazás, összefogunk (kivel és kikkel is ?!), aztán kisvártatva mégsem, zöldek vagyunk, ráadásul még hülyék is, ez így nem megy !!!
Irány az SZDSZ és az MDF által kijelölt út >>>>>>> lépés indulj !!!!
Válaszolok
Suarez jr. 2018-08-23 13:37:27
A miniszter elnök asszony --Bolond Szélfingós..-- megint hazudik, mint egész életében tette, teszi !! A multkor ugyanis azt hazudta, hogy Ő lesz a miniszter elnök !!! És mi lett belőle ? - egy rakás lószar !! Ilyen bigott hazugság gyártókra nem vagyunk kívácsiak,......a helyükre, a szemétdombra velük !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?