Karácsony Gergely esete a jereváni rádióval

Látszólag megint a jereváni rádió híradását kellett helyesbítenie Karácsony Gergelynek, mert ugye szerinte nem osztogattak, hanem fosztogattak. Emlékezetes, a magas választási részvétel, amit az esélylatolgatók az ellenzék számára valószínűsítettek győzelmi alapnak, úgy elvette Karácsony eszét, hogy április 8. delén még megfenyegette Áder Jánost, ha Orbán Viktor elveszti a parlamenti többséget, akkor se merészelje kormányalakítással megbízni őt, mert „nincs olyan ellenzéki párt, amely ezzel a bandával, a Fidesszel kormányozni akarna.” Aztán jött Karácsony és a többi főokos hatalmas pofára esése.

Karácsony eddig is híres volt arról, hogy személyes érdekei alapján bármikor gondolkodás nélkül szembe menjen akár régi politikai családjával (LMP), akár az új érvényesülési lehetőséget kínáló csábítójának miniszterelnök-jelöltjével (MSZP, Botka) így egyáltalán nem megalapozott légből kapottnak nevezni a Hír Tv megfogalmazását. (Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt)

A népszerűségért kalapozó, kóros feltűnési viszketegségben szenvedő zuglói polgármester, aki beteges érvényesülési hevületében még saját családja politikai értékválasztásával is képes szembe menni, most olyan nyilatkozatot adott, amely egyáltalán nem zárja ki, hogy vállalná az európai parlamenti választásokon az ellenzéki erők közös listavezetője pozícióját. (Öt év nyugi, magas fizetés, a kormány szivatása, rendszeres feljelentgetése napi rutin, ínyére való elvárás.) Ő a Hír Tv-nek elmondott állásponjából levezethető állítást cáfolta ugyan, a szövegből azonban ez a faktum is egyszerűen kikövetkeztethető, függetlenül attól, hogy Karácsony a konkrét kérdést nem tartotta időszerűnek. De lássuk a Hír Tv-ben elhangzott szöveget: „Én nagyon hiszek a szociális Európában, nagyon hiszek a szociális demokrácia magyarországi és európai terjesztésében és egy olyan kampányt szívesen tudnék támogatni bármilyen szinten, ami ezeket a szociális kérdéseket feszegeti és az Európai Unió jelenlegi működésével kapcsolatos kritikákat sem rejti véka alá. Azt gondolom, hogy egy ilyen típusú kampányt érdemes lenne csinálnia a magyar baloldalnak.”

Ugye, a „bármilyen szinten” kifejezés értelmezése lehet ez is, lehet az is. Szórólapterjesztői megbízás éppúgy, mint a közös ellenzéki lista vezetője. S miután Karácsony eddig is híres volt arról, hogy személyes érdekei alapján bármikor gondolkodás nélkül szembe menjen akár régi politikai családjával (LMP), akár az új érvényesülési lehetőséget kínáló csábítójának miniszterelnök-jelöltjével (MSZP, Botka) így egyáltalán nem megalapozott légből kapottnak nevezni a Hír Tv megfogalmazását. Szándékos fake news-gyártásnak pedig végképp nem. Nem árt ezúttal is tudatosítania a balliberális médiumoknak, hogy a konzervatív oldal nem érdekelt a fake news-gyártásban és nem is gyakorolja. Ellentétben azokkal, akik éppen a hírhamisítások sorozatgyártásáért kapják a konzervatív oldal újságíróinál jóval tetemesebb fizetésüket. Karácsony egyébiránt könnyedén elkerülhette volna az efféle híregyszerűsítést, ha a csatornának adott rövidke nyilatkozatába belefoglalja, hogy nem akar listavezető lenni. Vagy egyszerűen nem nyilatkozik. Kész. Ezt azonban ő nem akarta megtenni. Talán azért nem, mert reménykedett benne, hogy bekövetkezik az, ami bekövetkezett. S a ma született bárány Karácsonynak majd jól jön a „fake news” cáfolata arra, ami alap, hogy beszéljenek listavezetői esélyeiről. Arról nem szólva, hogy létezik egy Tóth Bertalan MSZP-elnöktől származó levél (forrás:merce.hu), amit a Hír Tv riportere mutatott be Karácsonynak. Ebben Tóth javaslatot tesz egy ellenzéki EP-listára, amelyet Karácsony vezetne. Karácsony pedig azt mondta, hogy a levél létéről Tóth Bertalan nem tudott. Tudott vagy sem, mellékes, de hogy létezik a levél, amelyen ő szerepel listavezetőként, azt ezzel a magyarázattal maga a polgármester is elismerte. Így még inkább valószínűsíthető, hogy a Hírt TV alapos okkal állította azt, amit.

Könnyen elképzelhető tehát, hogy ez volt az a ritka pillanat, amikor a jereváni rádió igazat mondott.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/57553/pics/lead_800x600.jpg
EP listavezető,fake news,HírTV,Jereváni Rádió,Karácsony Gergely,Tóth Bertalan
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-27 19:07:41
Tudjuk: a liberálbolsevikoknak soha, egyetlen pillanatra sem okozott gondot az, hogy a kimondott szavukat - akár már néhány perccel később - megmásítsák, és teljesen mást karattyoljanak.
Ha ebből az alapvetésből indulunk ki, akkor a Karácsony (hisztikirály) Gergőke megnyilatkozásaiban semmi meglepő, semmi újdonság nincs.
A szökött LMP-s kommunista hozta a megszokott formáját.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?