Ungár az Orbánt nácizó komcsikkal akar választást nyerni

Nem mondom, hogy nem olvastam kellő derűvel Ungár Péter LMP-s – párton belül három évre eltiltott – országgyűlési képviselő írását a maga által többségileg tulajdonolt azonnali.hu portálon. Már csak ezért is, mert jól beolvasott a béna ellenzéknek, amiért olyan csökött agyú, hogy a háromszor egymás után elszenvedett kétharmados vereség sem térítette észhez őket s a mai napig ugyanazt szajkózzák, amit a választások előtt szoktak. Ungár azért ragadott tollat, hogy felhívja az ellenzék figyelmét, ha így folytatják, közel sem biztos, hogy lesz olyan szerencséjük, mint Döbröginek, hogy megúszta háromszori veréssel.

Amíg Ungár Péter nem áll elő a politikai térben is értelmezhető meglepő húzással, addig hiába írogat nagyszerű diagnózisokat a bal oldal állapotáról (Fotó: Index)

Ungár diagnózisa meglepően őszinte. Ezzel azt a látszatot kelti, mintha az ellenzéki pártok több évtizede a parancsnoki hidakon lebzselő vezetőinek annyira rövid lenne az esze, hogy képtelenek volnának fölfogni, mi lenne a teendő a következő megalázó verség elkerülésére.

Pedig tudják ők jól, hogy óriási ostobaság volt a migránsellenes politika helyett bevándorlás-pártiságot hirdetni. Tisztában vannak azzal is, ha az Európa Parlamenti választások kampányában ostoba kérdésükkel arra kérik a voksolókat: szavazzanak az ’Orbán vagy Európa?’ szlogennel jelzett szándékukra, az megint óriási bukta lesz. Az emberek ugyanis többször bebizonyították, hogy kitartanak a bevándorlásellenes, biztonságpolitikára építő Fidesz-koncepció mellett. Mint ahogy nem érdekelte őket a korrupcióval való riogatás, az egészségügy, az oktatás állapotának szapulása sem. Részint azért, mert az ellenzéki médiában fejhangon hangoztatott szélsőséges kivételek mantrázása ellenére a személyes tapasztalataik ritkán egyeztek meg a hallottakkal, részint pedig azért, mert a biztonság mindenki számára a legfontosabb.

Míg Ungár diagnózisa pontos, a megoldási „javaslata” annál gyatrább. Mert az okos, hogy valami „váratlant kell húzni”, amire bizonnyal tüstént rábólintanak a hatalmi harcban régóta edződő libsibölények. De hogy pontosan mi is az a váratlan, arról Ungár Péter nem árul el semmit. Bár ő már csinált ilyet, amikor tavaly a Szigeten kapatosan és váratlanul bemászott idegen hölgyek sátrába, ahonnan úgy rúgták ki, hogy a lába sem érte a földet. Váratlan húzása volt az is, amikor bevallotta, hogy szándékosan verte át Ron Werbert, az LMP párt kampánystartégáját.

Azt kell mondjam, amíg Ungár Péter nem áll elő a politikai térben is értelmezhető meglepő húzással, addig hiába írogat nagyszerű diagnózisokat a bal oldal állapotáról. Nyilvánvaló ugyanis, hogy az ottani vezérek továbbra is csak a pénz és a hatalom nyelvén értenek. Ugyanazt csinálják, mint eddig: ezerrel hajtanak a személyes érvényesülésükért. Szanyi kapitány például hónapok óta saját EP-lista vezetői helyéért kampányol. Saját szocikon belüli ’fasza gyerek’-imázsának szépítése miatt nevezte a minap az általa megint eltakarítandónak minősített kerítést ’Auschwitz light’-nak, s nem azért, hogy az MSZP-nek híveket szerezzen. Az várható, hogy a ballibek „váratlan” húzása a hamarosan kezdődő kampányban is ilyen aljadék nácizó, Orbán-gyűlölő kiszólásokban érhető majd tetten. Hogy a párt szimpatizánsai lássák, milyen bátor, kemény legények. Mert nekik sosem a pártjuk, a választók a fontosak, csakis az önző egyéni érdekük.

Kár, hogy Ungár Péter ezt nem látja vagy ha látja, akkor nem akar róla beszélni.

Így aztán nem véletlen, hogy a friss közvéleménykutatás szerint az LMP a DK-val együtt menne a levesbe, ha vasárnap lennének a választások.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/57610/pics/lead_800x600.jpg
LMP,nácizik,Szanyi Tibor,Ungár Péter
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-30 14:32:09
A mór megtette kötelességét, a mór mehet !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?