Tüttő Kata Horthy ürügyén is Orbánba rúg bele

Végre megint alkalom nyílt a baloldali megmondóembereknek zsidózni, gyűlölködni, újjal mutogatni a szerintük demokráciadeficites NER-re, miután Horthy Miklós szülőhelyén, Kenderesen a Horthy Miklós Emlékére Alapítvány és Kenderes Önkormányzata merészel ökumenikus emléknapot szervezni vasárnapra a kormányzó hamvainak hazahozatala és újratemetése negyedszázados évfordulóján. Ráadásul ott előadást mer tartani Szakály Sándor történész és Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője.   

Tüttő Kata gyalázta a választópolgárokat is, Kenderes négyezer lelket számláló lakosságát (Fotó: HVG)

Az eseményről az ATV is megemlékezett, idézve a Demokratikus Koalíció közleményét, amelyben a párt a volt kormányzót „a magyar történelem egyik legsötétebb alakjának” minősítette. Arról természetesen szó sem volt, hogy Horthy személyiségének megítélése azért vita tárgya a mai napig, mert az ötven éves kommunista agymosás alapjául szolgáló gyűlöletalapú történelemoktatás elhomályosította a tisztánlátást. Ezért lehet ma még zokszó nélkül gyalázni Horthyt, miközben az Alaptörvény is rögzíti, hogy 1944. március 19-én, a német megszállás napján elvesztette hazánk állami önrendelkezését, amelynek visszaállítását 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk. Igaz, hogy a megszállás napjáig Horthy egyszerűen megtagadta a honi zsidóság deportálását, minden további intézkedés pedig német parancs alapján történt. A tények közé tartozik az is, hogy a kenderesi újratemetés után Blumgrund János a következő feliratú koszorút helyezte el a síron: „Megemlékezésül egy hálás magyar zsidó a sok közül.”

A vitatottság jegyében arra se tért ki se a DK közleménye, se az ATV beszélgetése, ahogy Orbán Viktor fogalmazott: „Az elvesztett világháború, a vörös terror 133 napja és a trianoni diktátum roppant súlya alatt mégsem temetett maga alá minket a történelem, nos, ezt néhány kivételes államférfiúnak köszönhetjük. Horthy Miklós kormányzónak, Bethlen István miniszterelnöknek és Klebelsberg Kuno miniszternek.”

A szocialista tanításra különösen fogékony MSZP-s Tüttő Katának sikerült persze megint Horthy ürügyén Orbánba belerúgni. Számára nem a nemzet újjáéledésének alapjait lerakó kivételes államférfiúk teljesítménye a fontos, hanem az apropó keresése Orbán gyalázására. Szerinte ugyanis „Annak a rendszernek a normává emelése zajlik, ahol nem a nép kezében van a hatalom, hanem felkent urak kezében.” Abban a katasztrófális helyzetben történelmi szükségszerűség volt a kormányzó Nemzetgyűlés általi megválasztása. Éppen annyira, mint az, hogy napjainkban kizárólag demokratikus választás útján lehet a kormányrúdhoz kerülni. Hiába sugallja ennek az ellenkezőjét Tüttő Kata, hiába bólogat rá beszélgetőtársa, az író Kukorelly Endre és a népszavás Horváth Gábor. Attól, hogy az ellenzék képtelen arra, hogy az emberek többségét maga mellé állítva demokratikusan leváltsa az Orbán-kormányt, az nem a kabinet hibája. Teljesen fölösleges autokráciát sugallni és felkent, kvázi megválasztatlan urak hatalmáról beszélni. Ez ugyanis nem más, mint a saját bénaságuk, politikai alkalmatlanságuk beismerése. Tovább gyalázva a választópolgárokat is, Kenderes négyezer lelket számláló lakosságát. Kétségbe vonva a jogukat ahhoz, hogy a 25 évvel ezelőtti történések alapján megemlékezzenek településük leghíresebb szülöttéről. Ez az igazi demokráciadeficit! Ők soha nem azt akarják, amit a magyarok, hanem azt várják el az emberektől, hogy úgy viselkedjenek, ahogy ők a diktatúrában előírják és elvárják. Arannyal szólva: „Változik a világ: gyengül, ami erős / és erős lesz, ami gyenge volt azelőtt.” 

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/57660/pics/lead_800x600.jpg
Demokratikus Koalíció,emléknap,Horthy Miklós,Kenderes,Orbán Viktor,Tüttő Kata,zsidó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-08-30 14:12:59
Ennek a szédült Tüttő Katának - meg a többi eszement komcsinak - joggal tehető fel az örök érvényű, idevágó kérdés:
"Neked, - mint teljesen kívülállónak - mi a véleményed az intelligenciáról ?!"
Kiegészítésképpen:
Megengedjük, hogy te - meg a félnótás társaid - kérjél telefonos segítséget !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?