Róna Péter brutális rágalmai a magyaroknak

Brutális rágalmat vágott a magyar társadalom képébe a joviális idős úr álarcát ezúttal is magára húzó Róna Péter közgazdász, az LMP leköszönt háttérembere csütörtökön az ATV-ben. Azt merte mondani, hogy „az ország feladta felzárkózási álmát” [a sógorok életszínvonalához]. Ki merte jelenteni, hogy az ország azért szalasztotta el az elmúlt negyedszázad történelmi lehetőségét, mert – az elit technikai felkészületlensége mellett – a magyaroknak sose volt meg az a társadalmi rétege, amelynek igénye van a demokráciára. Hogy merészel Róna Péter ilyet állítani? Mire alapozza?

Róna az elmúlt negyedszázad elszalasztott lehetőségéről beszél, miközben egy kukkot sem szól arról, hogy a valódi rendszerváltás csak 2010-ben kezdődhetett el

Mintha nem tudná, hogy a magyar társadalom nagyon is vágyott a demokráciára s az első pillanattól kezdve élni is akart vele. Arról azonban nem tehetett, hogy a Róna által technikailag felkészületlennek nevezett elit jó része egyáltalán nem felkészületlen volt, hanem hazug. A végtelenségig hazug. Az SZDSZ nevű formáció ugyanis egyszerűen becsapta a magyar népet szélsőségesen antikommunistának hazudva magát, így megakadályozta a magyarokat abban, hogy egyből kétharmados rendszerváltó többséget hozzon létre. Pedig papíron meg lett volna. Az SZDSZ-ről azonban kiderült, hogy nemhogy nem szélsőségesen antikommunista, hanem ellenkezőleg: szélsőséges baloldali párt, amely mindent elkövetett azért, hogy az MDF vezette konzervatív többségnek keresztbe tegyen.

Róna a magyar társadalmat éppúgy posztfeudálisnak minősíti, ahogy például legutóbb a lukácsista Vajda Mihály jobbágymentalitásúnak, ahol a főnök megmondja, mi a függőségben levő alkalmazott dolga, aki cserébe azt várja el, hogy gondoskodjon róla. Undorító utalás ez az Orbán-rendszerre. Róna nyilván azt hiányolja, hogy a harmadik kétharmados győzelem után a kormány nem mindent „beszél meg” a politikai paletta szereplőivel egyszerűen azért, mert neki a saját programjával kell elszámolni a választóinak, nem az ellenzékével.        

Róna az elmúlt negyedszázad elszalasztott lehetőségéről beszél, miközben egy kukkot sem szól arról, hogy a valódi rendszerváltás csak 2010-ben kezdődhetett el. Arról sem szól, hogy addig egyszerűen nem voltak meg a feltételek a felzárkózási álom megvalósításához. Arról viszont hallgat, hogy 2010 óta beindultak a gazdaság rakétái. Pedig tudja, hogy a Magyarország által egy évben megtermelt érték 2010-ben 27 ezer 224 milliárd forint volt, most pedig 38 ezer 183 milliárd. Vagyis 11 ezer milliárd forinttal több minden egyes évben 2010 óta, mint volt korábban. S tisztában van azzal is, hogy a 2008-as válság miatt felvett hiteleket visszafizettük az IMF-nek, az államadósságot pedig 85 százalékról 71 százalékra vittük le. Bőven lehetne még sorolni az adatokat a demográfiai mutató javulásától, a munkanélküliség csökkenésén át egészen a bérek nyolc év alatti 60 százalékos emelkedéséig.

Ha ezt a tempót a rendszerváltozás óta tudtuk volna diktálni, akkor sokkal közelebb lennénk a sógorok életszínvonalához, amely álmáról soha nem mondott le egyetlen magyar sem. Ám a hazug és Róna által is a kormányzásra alkalmatlannak tartott ellenzék mindezt megakadályozta. A magyarok egyáltalán nem éretlenek a demokráciára. Be is bizonyították, ha megvannak hozzá a feltételek, akkor nagyon is tudnak élni vele. Ezért nem véletlen a háromszor kétharmad. S mindent megtesz azért, hogy Orbán Viktor vízióját megvalósíthassa, hogy 2030-ra Magyarország az Unió legjobb öt országa közé tartozzon. Ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni. Bármennyire is szeretné elvenni a magyarok kedvét tőle Róna úr brutális rágalmaival, nem fog sikerülni! 

5
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/57775/pics/lead_800x600.jpg
ATV,brutális rágalmazás,Orbán Viktor,Róna Péter,SZDSZ,Vajda Mihály
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-09-02 16:55:09
Ennek a fényre sötétülő "szagértőnek" innen üzenem.
Idézet Ronald Reagentől:
"Nem arról van szó, hogy a liberálisok tudatlanok. Arról van szó, hogy sok mindent tudnak, ami nem úgy van !!!!!"
És még valami:
Az LMP, ahonnan ez a "mindentudó" elszabadult, egy dinnyepárt.
Kívül zöld, belül vörös.
De, ne feledjük, ha a zöld festékbe vöröset keverünk, akkor feketére vált az ecset !!!!
Itt tartanak most !!!!
Válaszolok
colonell
colonell 2018-09-02 09:42:58
Rona egy homlokot ráncolo szenilis félhülye u.n. "szakember" akinek a joslatai, eddig soha nem jöttek be!Aprilis 8 én is rossz lora tett! Most provokativ megjegyzéseivel probál figyelmet kelteni magára!Kivénhedt liberal bolsi szaa..rkeverö!Kosa Lajos tények Oslobol
Válaszolok
József 2018-09-01 11:34:47
Egy szenilis öregember véleményét nem kell komolyan venni!
Válaszolok
baviki69 2018-08-31 23:31:17
Ez egy aljas, magát megmondóembernek tartó gazember! Nem hajlandó elviselni, hogy nem ők vannak hatalmon!
Válaszolok
kata 2018-08-31 22:41:11
Róna jobb lenne,ha hamut szórna a fejére és eltakarodna az emberek szeme elől.
Neki is része van abban,hogy csak 2010 után indult meg a tényleges fejlődés! Hányin-
gert kapok már attól,amikor a kivénhedt komcsik elitnek titulálják magukat,és még
mindig ránk akarják kényszeríteni a látásmódjukat.Magyarázzák,amit nem lehet,kenik
mindenkire a felelősséget,amit ők soha nem vállaltak.Úgy látszik a pofátlanságnak
nincs határa!Beszélhetnek,amit akarnak,ha még mindig ők lennének kormányon,
megnézhetnénk magunkat.Savanyú a szőlő,de nekik ezt kell lenyelni,ha tetszik,ha nem.Eleget ártottak,örüljenek,hogy szabadlábon,békésen élvezhetik nyugdíjas éveiket.Tűnjenek el,hallgassanak,akkor talán nem csinálnak még nagyobb hülyét
magukból.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?