Kenderes – Krausz Tamás megint leantiszemitázta a kormányt

Az ATV ezúttal sem hagyta ki a lehetőséget, hogy az egykori MSZP-s Krausz Tamás történésszel antiszemitázzon egy jóízűt az Orbán-kormány rovására kedd este. Mindehhez a hétvégi Horthy-emléknap adta az apropót, amit a két háború közt 25 éven át magyar államfő tiszteletére újratemetésének negyedszázados évfordulóján rendeztek vasárnap szülőhelyén, Kenderesen. Mindezt a település lakói szervezték, akik úgy érzik, hogy a 4500 lakosú kisváros neves szülöttére évente emlékezni kell. A történészeket arra kérik, hogy Horthy Miklóshoz, illetve a korszakhoz kötődő előadásokat tartsanak.

Lehet, hogy Krausz Tamás búcsút intett anno az MSZP-nek, ettől azonban a lelki összetartozás Gyurcsány testvérpártjával szövegében nagyon is tetten érhető. (Fotó: Népszava)

Az ATV-n idézték Szakály Ferenc történész egyik megállapítását, miszerint a Horthy Miklós által aláírt zsidótörvények nem jogfosztást, hanem csak jogkorlátozást jelentettek a zsidók számára. Krausz ezt nem tudta cáfolni, ezért a könnyebb megoldást választotta. Mondván, nem szeretne pereskedni, így inkább általánosságban beszélt lesajnálóan az egész Horthy-napról, aminek szerinte nincs tudományos jelentősége. Úgy gondolja, hogy a kormány politikájában a Horthy-kultusztól a Soros-tervig nagyon sok antiszemita üzenet érhető tetten. Egyszerűen borzalmas mondatoknak minősítette Orbán Viktor azon kijelentését, miszerint „Az elvesztett világháború, a vörös terror 133 napja és a trianoni diktátum roppant súlya alatt mégsem temetett maga alá minket a történelem, nos, ezt néhány kivételes államférfiúnak köszönhetjük. Horthy Miklós kormányzónak, Bethlen István miniszterelnöknek és Klebelsberg Kuno miniszternek.” Krausz szerint az egész kenderesi emléknap ennek a kijelentésnek alátámasztása, szó sincs nagyformátumú emberről. Ő persze a Demokratikus Koalíció álláspontját vallja, hogy Horthy a magyar történelem egyik legsötétebb alakja, aki egymillió ember, katona és zsidó haláláért felelős. Nem törődve azzal, hogy ezek a megállapítások – mint Szakály Ferenc aláhúzta – a magyar történetírás 60-as évekbeli szintjén álló megnyilatkozások, amit azóta a történetírás másként lát. Ettől persze mindenkinek jogában áll bármit mondani. A valósággal vitáznak akkor is, amikor a Donkanyarnál elpusztult 200 ezer magyar katonáról beszélnek. A halottak száma ugyanis 42 ezer volt, hadifogságba kerültek 26 ezren és sebesülten szintén 26-28 ezren tértek haza. A 200 ezer tehát sehogy sem jön ki, de rendkívül hangzatos.

Azt gondolom, lehet az ATV-ben hangulatot kelteni, le lehet a magyarokat újból és újból antiszemitázni, ám ennek semmi értelme és jelentősége. A zsidó származású új amerikai nagykövet, David Cornstein éppen a napokban nyilatkozott arról a ’Szombat’ zsidó politikai és kulturális folyóiratnak, hogy két hónapos ittléte alatt a társadalom széles rétegeinek képviselővel találkozott és senki nem panaszkodott neki arról, hogy Magyarországon sérülnének a szabadságjogok. Rabbikkal tárgyalva sem hozta föl neki egyik sem, hogy itt szörnyű antiszemitizmus lenne. Nem szólva arról, hogy Orbán Viktor kormányfő és Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök jó barátok. El tudja azt képzelni valaki, hogy egy ország miniszterelnöke olyan emberrel barátkozik, akinek az országában akárcsak meggörbül népe tagjainak, az itt élő zsidóknak a haja szála? Míg Franciaországban a zsidók élete van veszélyben, ahonnan évente tízezrével alijáznak Izraelbe, addig Magyarországon jól érzik magukat, biztonságban vannak s nem mennének el innen a világ minden kincséért sem.

Lehet, hogy Krausz Tamás búcsút intett anno az MSZP-nek, ettől azonban a lelki összetartozás Gyurcsány testvérpártjával szövegében nagyon is tetten érhető. Lehet mantrázni a honi történetírás lejárt lemezeit, hogy az antiszemitizmus gyalázatával újból és újból meg lehessen vádolni a kormányt. Függetlenül attól, hogy nem igaz a vád, s hogy erre ma már nem vevő senki. Főleg a zsidók nem. Még Kenderesen sem.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/58025/pics/lead_800x600.jpg
antiszemitizmus,ATV,Demokratikus Koalíció,Gyurcsány Ferenc,Horthy Miklós,Kenderes,Krausz Tamás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: László bejegyzésére 2018-09-06 13:14:07
Ez a lehető legtömörebb vélemény, és az adott esetben a legjobb tanács is !!!!
Bevallom: "nagyon bánt", hogy nem nekem jutott eszembe.
Válaszolok
László 2018-09-05 16:34:02
Krausz ,Krausz..Nézz a tükörbe és akit ott látsz,köpd szembe...:(
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?