Tüntike – Gyurcsány utcai zavargásokra bujtogat

„Van abban balami báj, hogyha kacag a máj” – jutott eszembe számtalan szebbnél szebb gondolat közül egy, a kedves Mézga Géza-rajzfilm dala, amikor Gyurcsány Ferenc elmúlt két napi szereplésének legszebb pillanatai vagy az azokra adott reakciók villantak fel bennem.

A választási gigavereség utáni öt hónapos, önként vállalt helyzetértékelő szilenciumát a vasárnapi tüntetéssel és a parlament hétfői nyitányával szakította meg a DK elnöke. Az időpontválasztás azért is volt különösen kiváló – elsősorban politikai ellenfelei számára – mert éppen tizenkét éve ilyenkor került nyilvánosságra őszödi hazugságbeszéde, s nem sokkal később vezényelt(ek) lovasrohamot a magyar nép ellen, lőtt ki szemeket, vert meg asszonyokat (is) rendőrsége a nyílt utcán Budapesten. Mindezt természetesen az általa annyit emlegetett jogállamiság jegyében.  

Házhoz ment a pofonért a DK elnöke az összes többi ellenzéki párt esetében is, egyik sem hajlandó részt venni a tüntetéseken. (Fotó: blikk.hu)

Szóval e szégyenteljes események évfordulóján dugta ki a fejét Gyurcsány Ferenc a rejtekhelyéről. S már azonnal is úgy vágták többször kupán, hogy csak úgy kacagott rajta a máj.

Az öthónapos helyzetértékelés a jelek szerint arra nem volt elég, hogy fölismerje az áprilisban immár harmadik megalázó választási kudarcának okát. Azt, hogy valami olyat kellene kínálni a választóknak, amivel ők is egyetértenek, amit ők is támogatni tudnak.

Saját tehetetlenségének beismerésére azonban elegendő volt az idő. Belátta, hogy demokratikus úton ezt a kormányt ők a büdös életben nem tudják leváltani. Mert ehhez szerinte új választási rendszer kell, megújult médiaviszonyok és kampányfinanszírozás. Ehhez pedig a pártok kevesek, ehhez az embereknek kell az utcára menni és megfutamítani a rendszert. Merthogy Magyarországon nincs demokrácia, itt diktatúra van és az ország diktátorát – Milosevicshez hasonlóan – csak a nép képes elzavarni. Aztán „megfenyegette” saját szimpatizánsait, hogy keddtől – tehát mától – minden nap tüntetés lesz, úgy készüljenek. Ettől a bejelentéstől a Bem téren posztoló mintegy egy-kétezer fős tömeg – Lendvai Ildikó elmondása szerint láthatóan megszeppent. Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője pedig amikor meghallotta a diktátorozó, utcai zavargásokra bujtogató Gyurcsányt, azt mondta, hogy köszöni szépen, akkor inkább elmegy fagyizni. De házhoz ment a pofonért a DK elnöke az összes többi ellenzéki párt esetében is, egyik sem hajlandó részt venni a tüntetéseken.

A vasárnapi kupán verés után pedig menetrendszerűen elérkezett a hétfői kiadós fejbe kólintás is. Az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitányán antiszemitázó felszólalására Kocsis Mátétól kapta meg az útbaigazítást, így: „Ön egy egykori zsidó család elkobzott villájában él. Oda jár haza esténként. Ha lett volna kárpótlás, ön ma hajléktalan lenne. Ha lenne önben némi becsület, akkor legalább nem venné a szájára ezt a szót.”  Majd a Fidesz frakcióvezetője hozzátette: „Magában keresse a hibát, ne a választókban, hogy miért ül most a patkó azon oldalán, hogy milyen bűnöket követett el és miért lesz még nagyon sokáig a politika szégyenpadján. Azokat a mérgező gondolatait, a mérgező szellemiséget, amelyet itt képvisel, azt a mélyről jövő gyűlöletet, amelyet ön sugall a mindennapokban évek óta, azt pedig politikai detoxikálóban legyen kedves kezeltetni.” Puff neki – sújtott le ismét a bunkócska gircses-görcsös ága!

A tüntetések helyett az ellenzéki szimpatizánsok – a friss hírek szerint is – inkább Mézga Gézára szavaznak.

7
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/58653/pics/lead_800x600.jpg
Demokratikus Koalíció,detoxikáló,diktatúra,Gyurcsány,Mézga Géza,Orbán Viktor,tüntetők
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 7 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez válasza: István bejegyzésére 2018-09-20 16:25:31
Még annak az ideje is eljöhet.
Lehet, hogy nem is olyan soká ?!
Válaszolok
István válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2018-09-20 14:55:45
Akkor lenne jó ez a tüntetés, ha a DK-t (Demagóg Kalandprpkat) eltüntetné a Marhs Szamarak Pártjával egyetemben‼
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-09-19 16:19:59
Ezt a barmot elnézve, és elhallgatva biztos sok normális (tehát nem kommunista) embernek eszébe jutott már az "ezeréves" bölcsesség:
NAGY AZ ISTEN ÁLLATKERTJE !!!
Ráadásul valami Soros-csicska marha nyitva hagyta a ketrecajtót is !!!!
Válaszolok
István válasza: Suarez jr. bejegyzésére 2018-09-19 11:57:45
Ezért záratta be az OPNIt, nehogy odakerüljön.

De ha ő addig akar tüntetni, ameddig Orbán nem mond le, akkor maradjon is ott élete végéig.
Jó lenne, ha pár hazafi odamenne Gyurcsán lopot házához, és kívülről jó erős lakatot szerelne a bejáratra, hogy többé oda ne tudjon bemenni, és aki bent van az kijönni‼
Válaszolok
István 2018-09-19 11:54:24
Soros és Merkel most utasította a böszmét a hangoskodásra:!
Most Igor-Philip Matic Regensburgban Edmund Veesenmayer című könyvéből idéznék. (nincs magyar fordítása):
Weitschweifig erklärte er (Veesenmayer), daß sich das Deutsche Reich in einem „Kampf um Sein oder Nichtsein" befinde, den es nicht nur für sich, sondern auch für seine Verbündeten führen würde. Daher sei es die Pflicht Horthys, „solch schwerwiegende Änderungen gerade jetzt nur dann durchzuführen, wenn die vorherige Zustimmung des Führers gegeben sei."[370] Er sagte Horthy voraus, einen Bürgerkrieg zu provozieren, da sich viele Ungarn am Deutschen Reich orientierten. Sie würden eine Regierungsbildung gegen den Willen Hitlers nicht dulden. Horthy werde einer Opposition von Pfeilkreuzlern, Imrédyisten, Nationalsozialisten und auch eines großen Teils der Regierungspartei gegenüberstehen.
Vagyis, ha Horthy nem egy Hitlernek tetsző kormányt nevez ki, akkor s nyilasok és a többi náci-barát párt polgárháborút fog kirobbantani, mert Magyarországon csak egy Hitler által megtűrt kormánys léphet hivatalba!

Mennyira hasonlít ez a mai helyzetre, csak épp a nevek változtak és az ellenzék nominális irányzata: Hitler helyett Merkel és Soros, s szélső-jobb helyett az baloldali anarchisták‼

Nach dem Gespräch mit Horthy machte sich Veesenmayer daran, die Ministerliste Horthys zu analysieren. Gegen Lakatos, Bakay und Hardy hegte er erhebliche Bedenken, da er alle für „anglophil" hielt.[372] Schon früher hatte Veesenmayer vor Lakatos gewarnt: „Lakatos ist ein Liebling des Reichsverwesers, das heißt, er wird stark von der den Reichsverweser beherrschenden Klique [sie!] gefördert. Damit aber allein dürfte er genügend charakterisiert sein."[373] Die Beibehaltung von Csatay als Kriegsminister wurde von Veesenmayer ebenfalls scharf abgelehnt, Für besonders gefährlich hielt er außerdem Iván Rakovszky,[374] der „ein ausgesprochener Repräsentant der konservativ-feudalen Richtung [war] ..., der alten Kallay-Clique nahestand und auch zu Bethlen stets enge Beziehungen hatte."[375] Für Veesenmayer war lediglich Farkas „tragbar", Jurcsek geradezu unverzichtbar. Er warnte Ribbentrop ausdrücklich davor, die Kabinettsliste in dieser Form zu akzeptieren. „Die Zusammensetzung dieses Kabinetts bedeutet gleichzeitig ein endgültiges Stoppen der Judenevakuierung, bedeutet den Bruch des Zusammenarbeitens auf vielen lebens- und kriegswirtschaftlichen Gebieten und gibt zur Besorgnis Anlass, daß die Entwicklung vor dem 19. März eine Wiederholung erfährt."[376]
Válaszolok
Suarez jr. 2018-09-19 08:19:54
Nézzük csak meg egy kicsit hosszabb ideig a sintér mameluk fejét : ennél az agyalágyult kinézetűnél sokkal szebb és jobb állapotban lévő kinézetűeket kezelnek hosszabb ideje a bolondok házaiban !! De kik is ennek az őrültnek a seggnyalói ? : a lúzer lotyó, útszéli Vadai, a neandervölgyi nímand Müller, a kecós, ocsmány hazudozó Varnyú, és a lázító, uszító, anarchiát keltő, hazaáruló szarosszájú Molnár !! Soha sem fogjuk feledni ezeket a kommenista-fasiszta-náci......fejeket !!!
Válaszolok
Suarez jr. 2018-09-19 08:09:34
A vérszomjas vörös bolsi - komcsi Hitler - Gyurcsányi bezakkant agyából ismét kijött a borgőzős ocsmány okádék !! Ez a bonobó , pimpós - penészes fejű fehérjehalmaz tuti, hogy nem normális !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?