A jó, a rossz és a csúf, avagy így vitáznak a liberálisok

Érvelnek vagy egyszerűen kiforgatják a tényeket a liberálisok, ha valamiről meg akarják győzni/félre akarják vezetni a közvéleményt? A technikájukat és/vagy elvetemültségüket nyilvános vita során lehet leginkább lemérni. Például az Echo Tv Angard című legutóbbi műsora alapállításának cincálása során.

Ugye Merkel kancellár a német parlamentben – „véletlenül” éppen azon a napon, amikor az Európai Parlament meg akarta bélyegezni hazánkat a Sargentini-jelentés csalás útján való elfogadásával – úgy vélte, eléggé megrogytak a magyarok ahhoz, hogy egy újabb övön aluli ütéstől majd gyorsan beadják a derekukat és végre migráns-befogadókká válnak. Akkor jött elő a gondolattal, hogy azoknak az államoknak, amelyeknek külső határuk van, nemzeti hatásköröket kellene átadniuk annak érdekében, hogy a Frontexet valóban átfogó hatalommal ruházzák fel. „És ez a szolidaritás mértékét is jelenti, ha arról van szó, hogy emberek jönnek hozzánk, vagy ha kötelezettségeink vannak arra, hogy lehetővé tegyük a legális migrációt".

Tóth Csaba (képünkön) és társa értelmezése azért különösen veszélyes, mert elbizonytalanítja a nézőket abban, hihet-e a saját szemének, fülének! (Fotó: Echo Tv)

Nem kérdés tehát, hogy Merkelnél a szolidaritás a migránsok befogadását jelenti, legújabb ötlete alapján a portaszolgálatos Frontex közreműködésével.

A műsor egyik liberális elemzője, Závecz Tibor szerint mindez a szolidaritás jegyében a következőképpen hangzik. „Az én olvasatomban nem a nemzeti szuverenitás megszüntetéséről van szó, hiszen a Frontexnek nincs ilyen lehetősége (…) Most van egy lépés, egy gesztus, a Frontex, erre meg azt mondjuk, hogy beavatkoznak a nemzeti szuverenitásunkba.” Nem szörnyű okfejtés? Tóth Csaba politológus pedig még meglepőbb dolgot dobott az asztalra. „Megdöbbentő nekem, ahogy ezt a helyzetet értelmezitek. Sőt, egy kicsit arra emlékeztet, ahogy az általatok sokszor joggal kritizált ellenzék viselkedik. Kap egy hatalmas pofont, és nem az van, hogy akkor most korrigáljunk, hanem még erőteljesebben hangsúlyozzátok ezt az egész bevándorláspártiságot versus bevándorlásellensséget.”

Ez az értelmezés azért különösen veszélyes, mert elbizonytalanítja a nézőket abban, hihet-e a saját szemének, fülének! Hihet-e annak, amit a tévéközvetítésben maga is megtapasztalt, hogy egy liberális elemzőpáros – akikről nem mindenki tudja, hogy hétpróbás félremagyarázók – ezt ennyire másképp látja, illetve másmilyennek akarja láttatni, mint ami a valóság. Még szerencse, hogy vitaműsorról lévén szó, a másik oldal szakértői vissza tudták terelni a nézőket a helyes útra. G. Fodor Gábor: „Merkel szerint a nemzeteknek fel kell adni szuverenitásuk egy részét. Ez micsoda? Az, ha nem tudom érvényesíteni az akaratomat, akkor beavatkozok a Te szuverenitás-jogkörödbe, én majd megmondom, hogy ki számít legális bevándorlónak és ki nem. Ki jöhet be és ki nem. Erről döntöttek a magyarok, hogy mi mondjuk meg, kikkel akarunk együtt élni és kikkel nem. Ez a nemzeti szuverenitás alapköve!” Gajdics Ottó a Merkel álláspontról és a Sargentini-jelentésről: „Ők is csak arra koncentráltak, hogy megfeleljenek annak az elvárásnak, amit diktál a központ, amely a népességcserét végre akarja hajtani. Amelynek egyetlen szempont fontos, hogy a migrációt, amelyet illegálisnak tartottunk, legálissá tegye. És ezért Magyarországot meg kellett leckéztetni. Erről szólt az egész. Ők is tudják. Már egyesek odamentek magyar képviselőkhöz és elmondták nekik, hogy bocs, ne haragudjatok!” Bizony, bizony. Orbán Viktor a miniszterelnökök salzburgi ülésén el is mondta a Sargentini-jelentésről, hogy „azon mindenki csak nevet.”

Egyébként Tóth Csaba – ’a Magyarországon nincs sajtószabadság’ mantra jegyében – a műsort valódi tájékoztatásnak nevezte, mert itt mindkét oldal álláspontja elhangzik. Kétségtelen. Azt már mi tesszük hozzá, hogy így könnyebben felismerhető a jó és a rossz, azaz a valóság és a valóságot brutálisan kiforgató, csúf liberális álláspont.

2
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/58797/pics/lead_800x600.jpg
A jó, a rossz és a csúf,Angard,Echo Tv,liberális,Tóth Csaba,Závecz Tibor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-09-22 16:33:25
Ennek a sok, megkergült ellenzéki senkiházinak a figyelmébe ajánlom Albert Einstein örökbecsű igazságát:
"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen."
Ennyi.
Válaszolok
éva 2018-09-21 10:33:20
Nekem az az érzésem, hogy azért mondanak ilyen konokul ellent, hogy szerepelhessenek. Ha egyetértés lenne a részükről ; - homályba vesznének, senki sem ismerhetné meg őket. Sajnos, KEVESEN FOGNAK EMLÉKEZNI A BAROMSÁGUK VELEJÉRE! ELÉG LESZ, CSAK A BAROMARCUKAT FELISMERNI! MONDVÁN; - " JAJ EZT ISMEREM, EZ A FAZON MÁR RÉGI SZEREPLŐ! ERRE SZAVAZOK!" (Sajnos, így van ez mi nálunk!)
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?