Kéri László – Ekézni jöttem Orbánt, nem dicsérni

Ekézni jöttem Orbánt, nem dicsérni – szólhatott volna akár így is az antoniusi mondat parafrázisa Kéri László politológus ATV-s szereplésében péntek este. Az antikommunista Orbánt már kollégista kora óta nem szívlelő kommunista Kéri voltaképpen nem is érkezhetett más céllal az adásba, zsigerei utálata mindig is az ekézést diktálta. Annyira azonban képtelen volt megvívni mondandójával, hogy ez a belső gyűlölet ideig-óráig át ne üsse a szakmai szövegének védőburkát. Így aztán úgy járt, mint Antonius, aki gyászbeszédnek szánt gondolataiból inkább Caesar dicsérete kerekedett ki. Azzal a nem kis különbséggel, hogy Kéri azért alapvetően nem Orbán fényezésére készült.

Kéri azért ezúttal is gyalázta Orbánt (Fotó: Youtube)

A politológus ugyanis kénytelen volt elismerni, hogy Orbán egyenes, őszinte ember, aki nemcsak jó stratéga, de előre el is mondja a hallgatóságának, mit fog csinálni az előttünk álló időszakban. Mit ad Isten, ezek az előrejelzések pontról pontra be is következnek. Kéri a miniszterelnök tusványosi beszédét használta sorvezetőnek. Kiindulásként emlékeztetett, Orbán már akkor bejelentette, hogy a 2019-es európai parlamenti választást meg akarja nyerni. Kéri: „Azt föl sem tételezi, hogy bárki más is nyerhet, s azt hiszem, igaza is van.” Lám-lám, 1-0. Orbánnak Kéri szerint igaza van. Előhozta azt a sok bírálatot is, amit a kormányfő migráns- és kerítésügyben 2015 óta kapott „és bejött neki” (2-0), ismerte el. Hozzáfűzte: „szerintem van ebben sok igazság, hogy a 2018-as nagy, újbóli győzelme, az a migránsellenes politikának köszönhető.” (3-0). Indoklásában már persze erősebb a zsigeri elem, mint a realitás bemutatása, mert a meggyőzés szerinte úgy értendő: „sikerült rábeszélni a lakosság jelentős részét, hogy tényleg ezt tartsa a lefontosabbnak. Elhiggye, hogy Orbán Viktor és politikája megvédi az országot.” A zsigeri rosszindulat ott fedezhető föl, hogy a ballib ellenzékhez hasonlóan az embereket Kéri is hülyének nézi, akik nem képesek maguk dönteni arról, hogy mikor vannak biztonságban. Akkor-e, ha például Gyurcsány vagy Vona védi őket és az országot vagy ha Orbán Viktor. Itt már a posványban azért jócskán alámerülő Kéri szerint a döntést a nép csak akkor tudja meghozni, ha a kormányfő erről meggyőzi őket. A politológus egy gondolat erejéig még kidugja fejét a szennyléből, mely szerint Orbán eddigi sikereit megemelte és „európai összpolitikává tette”. „A Magyarországon sikeresnek vélt modellt kivetíti ötszáz millió emberre. És nem mondanám azt, hogy ez egy sült bolond dolog” (4-0) – magyarázza. Hiszen joggal számít arra, viszi tovább Kéri a fonalat, hogy a kontinensen továbbra is olyan zavaros viszonyok lesznek, mint most. Ha pedig az Európai Parlament és az Európai Bizottság megbukik, akkor komoly esélyek vannak a sikerre. Annak fényében pedig különösen, ahogy Tusványoson szintén elmondta, általános jobbratolódási folyamat figyelhető meg egész Európában.

Ezeket a tényeket kénytelen volt elismerni ahhoz, hogy állandó szándékát, Orbán gyalázását azért ezúttal is érvényre juttassa. Kijelentette ugyanis, hogy a kormányfő Európa vezetésére jelentkezett be! „Na és én? Hát én már megmutattam nektek Magyarországon a kiutat, akkor tessék Európa, gyertek utánam”. Ezzel csak az a baj, hogy az idézet nem Orbántól, hanem Kéri buggyant agyszüleményéből való. Orbán Viktor ilyet soha nem mondott, ilyen pozícióra soha be nem jelentkezett, bármennyire is élvezettel gúnyolódik Kéri, hogy kiskorában talán még a Naprendszer vezetőjének is elképzelte magát.

Nyilvánvaló, hogy a politológus tele gatyával vízionál. Attól fél, hogy Orbán következetes készülődése az EP választásra nagyon kevés teret hagy a bevándorlás- és európai elitpárti ellenzék számára. Ezért fel is menti rögtön a kedvenceit, s az emberek, főleg a budapesti értelmiség nyakába dobja a gyeplőt. „Nincs kire várni! Magunkra maradtunk!” Sötét lelke mélyén azonban lemondóan beletörődik, hogy a jelenleginél többen az emberek nem fognak sorompóba állni. Így ezután is Orbán lövi majd a gólokat.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/60021/pics/lead_800x600.png
Antonius,ATV,Caesar,ekézés,gyalázat,Kéri László,Orbán Viktor,Tusványos
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-09-30 12:16:28
Töredelmesen bevallom:
EKÉZNI JÖTTEM KÉRI LÁSZLÓT, NEM DICSÉRNI.
Először is szögezzük le, hogy senkinek nem kell hasra esnie attól, amit ez a Kéri mantyog, annál is inkább, mert világéletében egy kétszínű alak volt, és az is maradt !!!
Ez a "gyökkettő" soha nem tudta megbocsátani a világnak és személy szerint Orbán Viktornak, hogy a miniszterelnök úr - mint Kéri egykori tanítványa - többek között az egyenessége, az őszintesége, a tehetsége, a szorgalma révén sokkal többre vitte, mint ő maga.
Az soha a büdös életben meg sem fordult abban az elborult, libsi agyában, hogy talán meg lehet annak a magyarázata, hogy mára már miként vált Orbán Viktor nemcsak Magyarország, hanem egész Európa számottevő politikai tényezőjévé.
Őt korábban is, és most is kizárólag a mérhetetlen gyűlölete vezérli minden Orbán Viktorral és a jobboldali kormánnyal kapcsolatos megnyilatkozásában.
Tulajdonképpen egy végtelenül szánalmas ember nyilatkozgat marhaságokat némelyik komcsi adón !!!!
Ennyi !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?