Szopófantom – Az MSZP a fantom helyére vágyik?

Előre is elnézést kérek a Kedves Olvasótól, hogy illetlen szavakat is használni fogok a következő sorokban. Mentségemre legyen mondva, nem én ragaszkodom hozzá, hanem Burány Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő, aki most a Párbeszéd frakcióját színesítve ült be ebbe a vegyes társaságba. S ebből az épphogy összetákolt frakcióból kiemelkedve fordult az azonnali kérdések órájában Kontrát Károly belügyi államtitkárhoz a Hős utcai áldatlan drogos helyzettel kapcsoltban.

Burány Sándor a szopófantomhoz menekült némi közfigyelemért

Az ember azt gondolta volna, hogy valóban a prevenció nélküli dizájner drogok fogyasztóinak problematikája és az ezzel kapcsolatos kormányzati fellépés érdekli. Ami működik is, hiszen továbbra is zéró tolerancia van érvényben a drogfogyasztással kapcsolatban és a választókerületében, Kőbányán is határozottan fellép a rendőrség a drogos bűncselekményekkel szemben is. De hogy az utolsó szó ne az államtitkáré legyen, Burány a viszonválaszra tartogatta a show-t. Felvezetésképpen, a kormány szerinte rossz munkájának következtében szóba hozta, hogy az egyes villamoson egy drogos injekciós tűvel combon szúrt egy hölgyet. Ám a piros ász csak ezután került elő. Burány ugyanis szintén a kormány nyakába varrta, hogy „korábban nem kísértettek éjszaka szopófantomok, mint napjainkban.” Ezt a megjegyzést nyilván az olvasó is éppoly nagy értetlenséggel fogadta, mint a parlament plenáris ülésének résztvevői, lévén az embereknek általában csekély ismerete lehet a fantomokról, merthogy éppen ezért fantomok. A szopófantomokról pedig különösen. Utóbb aztán kiderült, hogy ezt az elmés megjegyzést a zoom.hu bő egy hónappal korábbi cikkecskéjéből emelte a képviselő a parlament plenáris ülésének szintjére. A történet veleje arról szólt, hogy egy biztonsági kamera valahogy kiszivárgott videófelvételén egy fiatal fiú orálisan kielégít egy, az esemény előtt békésen szunyókáló hajléktalant Kőbányán, a Liget tér környéki utcán. A történet főhőse tehát nem fantom, hanem egy fiatalember. Ilyen – a nyilvánosságot egyáltalán nem igénylő – sajnos vagy sem, ezt ne firtassuk, nyilván többször előfordul a mindennapokban, de hogy ezért a kormány lenne a felelős, azt valószínűleg Burány sem gondolta komolyan. A képviselő azonban időközben annyira belejött a szopófantomozásba, hogy szombatra külön sajtótájékoztatót is hirdetett a témában. Idézet a közröhej tárgyát is képezhető meghívóból. „Tisztelt Szerkesztőség! Burány Sándor az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség országgyűlési képviselője Mi az a szopófantom? – Mit tehetünk ellene? címmel sajtótájékoztatót tart.” Újabb információk nem láttak az ügyben napvilágot, amiből arra lehet következtetni, hogy Burány csak nyomatékosítani akarta ostobaságát és szánalmas figyelemfelkeltésre alkalmas, egyébként undorító szopófantom kifejezésbe csimpaszkodva akarta szapulni a kormányt, utalva rá, hogy korábban – nyilván a szoci időkre gondolt – ilyesmi nem fordult elő. Erre azért ne vegyen mérget, képviselő úr! – tehetjük hozzá, legfeljebb a biztonsági kamera felvételei nem szivárogtak ki ördögi közreműködéssel. (A zoom.hu tulajdonosa egyébként az ismert biztonságpolitikai szakember, a baloldaliságát nyíltan vállaló Tarjányi Péter.)

Jellemző egyébként az MSZP-re az a sekélyes gondolkodás, hogy a fontos drog- és abuzációs témát ilyen primitív módon csomagolva hozza be a nyilvánosság asztalára. Különösen annak fényében, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció idején az urak mindent megtettek a drogliberalizáció megvalósítása érdekében.

Egyébiránt megfigyelhető, hogy érdemi mondanivaló híján a szocik szívesen nyúlnak erotikus témákhoz, hogy valaki figyeljen már rájuk végre. Nemrég Kunhalmi Ágnes hivatkozott arra, hogy amiért neki két cicije van, ezért nőként alacsonyabb a fizetése. Ami persze sem konkrétan rá nézve, sem a közszférában valamennyi nő vonatkozásában valótlan, téves állítás. Most pedig Burány Sándor – nagy valószínűséggel teljes mértékben – nélkülözte volna a nyilvánosság figyelmét, ha nem szopófantomozza tele a világot.

Nem tudom, gondolt-e arra az MSZP jeles vezetősége, ha ezt továbbra is így folytatják, akkor a jövőben a durva összetett szó második tagja helyére könnyen az MSZP három betűjét biggyesztheti oda állandó jelzőként a köznyelv? Igaz, tettek már eddig is eleget szánalmas mélyrepülésük érdekében!    

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/60487/pics/lead_800x600.jpg
Burány Sándor,Kunhalmi Ágnes,MSZP,szopófantom,zoom.hu
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-10-02 17:38:46
Ugye, ez az a Burány Sándor, aki "hótrészegen" vezette az autóját, mikor igazoltatták 2018. január 19-én ?!
Ha igen, akkor az mindenképpen jó ajánlólevél a parlamenti felszólaláshoz, az biztos !!!!
Ez a manus - gondolom ezzel nem mondok újat - komplett hülye volt világéletében, és az is maradt. A pia ezen az állapoton már csak rontani tud !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?