Fegyverbe! – A celebügyvédet felbőszítette Orbán Viktor

Már egy hete csak a mamára gondolok, pontosabban Magyar György celebügyvéd mindenhez értő, vérliberális megmondó ember jó édes anyjára, aki helyett akár édes kisfia is felmehetne a padlásra vagy ahová akar, csak ott meleg legyen az éghajlat. Amikor ugyanis épp egy hete eldőlt, hogy Tarlós István elvállalja a főpolgármester-jelöltséget, akkor a celebügyvéd nyomban beszaladt az ATV stúdiójába, hogy félreverje a harangokat a szerinte vészjósló információk alapján. „Odavan a főváros! Nincs önállósága! Nincs autonómiája!” – magyarázta indulattól vöröslő fejjel, mintha a Tanácsköztársaság ismert Fegyverbe! Fegyverbe! plakátján személyesen lobogtatná a vörös zászlót.

„Odavan a főváros! Nincs önállósága! Nincs autonómiája!” – magyarázta indulattól vöröslő fejjel Magyar György, mintha a Tanácsköztársaság ismert Fegyverbe! Fegyverbe! plakátján személyesen lobogtatná a vörös zászlót (Fotó: olkt.hu)

Nyilván mérhetetlenül felbőszítette Orbán Viktor ajánlása, aki azt mondta, hogy a főváros előtt álló, illetve folyamatban lévő beruházások megvalósításához, amelyek összértéke nem kevesebb, mint 1300 milliárd forint, nélkülözhetetlen egy erős, magabiztos és közkedvelt főpolgármester. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a kormány eddig is kiemelt támogatásban részesítette a fővárost. A közel 218 milliárdos adósságátvállalása mellett 288 milliárd forint értékű a megvalósult beruházás, ami összesen mintegy 500 milliárd, amiből így is látványos fejlődésen ment keresztül Budapest. A következő időszakban pedig ennek az összegnek majd háromszorosa áll fejlesztésre rendelkezésre. Ez még a korábbihoz képest is rengeteg pénz! Hát persze, hogy eltorzult a dühtől a feje Magyarnak, lelki szemei előtt látva a robbanásszerű fejlődést, ami az ellenzék gyászos politikai jövőjét is jelentheti egyben. Annak fényében meg különösen savanyú a szőlő, hogy ő is szeretett volna már kétszer is főpolgármester lenni.  Ám 1994-ben csak 1,3 százalékra futotta erejéből, 2014-ben pedig önként lépett vissza a jelöltségtől, amikor látta, hogy Tarlósnak nem egy, hanem tíz kihívója van, tehát újfent biztos a bukása. A celebügyvéd választási kudarcait egyébként az áprilisi parlamenti választások is gazdagították, ahol a siófoki központú körzetben győztes fideszes kétszer annyi szavazatot kapott, mint az egyébként nagyon okos, mindent mindenkinél jobban tudó „választási szakértő”, Magyar György.

De tegyük gyorsan helyre a fent idézett „kétségbe esett” segélykiáltás „okát” is, ami ezúttal sem volt más, mint hideg fejjel elkövetett, tudatos politikai hangulatkeltés, előre megfontolt szándékú lázítás. A főváros önállósága ugyanis egyáltalán nem veszett el. Sosem volt titok ugyanis, hogy a fejlesztési tanács elé kerülő kiemelt állami és fővárosi projektekre nemcsak a kormánynak, hanem a Fővárosi Közgyűlésnek is rá kell bólintania. Ezzel nemhogy csökken a főváros önállósága, hanem éppen hogy bővül, és a fővárosi nagyprojektek finanszírozása sokkal biztosabbá válik.                  

Szerencsétlen Magyar még arról is hadovált a tévénézőknek, hogy kifejezetten káros, ha ugyanabból a politikai családból származik a kormányfő és a főpolgármester. Ő az ’alom’ kifejezést használta, ami ugye nagyobb állatok istállóbeli, szalmával borított, ürüléket felfogó fekvőhelye. De ezen kár fennakadni, hiszen tudjuk, a stílus maga az ember. Tarlós István egyébiránt egy ma megjelent Index interjúban erre azt válaszolta, hogy „nincs a világon olyan kormány és miniszterelnök, aki egy állandóan támadó, a valóságot eltorzító ellenzékkel szemben ugyanakkora bizalmat táplálna, mint egy politikai szövetségessel szemben.”

Egyébiránt az ügyvéd úr ismeri Tarlós Istvánt és saját bevallása szerint jó véleménnyel van róla. Képzeljék el, ha ellensége lenne, akkor miket mondana vele kapcsolatban!

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/62026/pics/lead_800x600.jpg
alom,celebügyvéd,Fegyverbe! Fegyverbe!,Fővárosi Közgyűlés,Magyar György,Orbán Viktor,Tanácsköztársaság,Tarlós István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
éva 2018-10-18 23:25:31
Egyenlőre a gumiszobában ütögeti őket a guta a falhoz, hogy meg ne sántuljanak! De, ha Tarlós úr újra megnyeri a választást elkerülhetetlen lesz számukra a földbe döngölés. A sárga irigység rozsdás fogú mardosásáról nem is szólva.
Válaszolok
kata válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2018-10-18 20:15:11
Ahogy a székely bácsi mondta," a disznóólomat sem bíznám rá!"
Válaszolok
József 2018-10-18 20:14:42
Azon már meg sem lepődök, hogy ezek után is akad olyan aki erre az ellenzékre szavaz!
Olyanok ők, mint a hosszú ideje hajléktalanságban élők - már nem képesek felismerni saját érdekeiket.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-10-18 16:37:33
ODAVAN A FŐVÁROS !
VAN EGY ÖKÖRKÖR ELLENZÉKE ÉS VAN EGY ROSSZINDULATÚ PATTANÁS FORMÁTUMÚ "SZTÁRÜGYVÉDECSKÉJE" !!!!!
AKI A HATALMAS KVALITÁSÁVAL - MELLESLEG - AKKORÁT BUKOTT A LEGUTÓBBI VÁLASZTÁSON, MINT EGY DISZNÓÓLAJTÓ !!!!!
Innen üzenem ennek a kalácsképű senkinek, hogy a Tarlós István és az Orbán Viktor lába nyomát sem csókolhatja meg.
Viszont tudok ajánlani neki számtalan más dolgot, amit boldogan megcsókolhat !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?