Kaposvár – Gálvölgyinek nem Orbán, hanem a közönség fordított hátat

Ha azt mondjuk, hogy a kutya se volt kíváncsi a mai, október 24-ei ’A Gálvölgyi’ című önálló estre Kaposváron, akkor pontatlanok vagyunk. Az eseménynek a műsorterv szerint helyet adó Együd Árpád Kulturális Központ közleménye szerint mintegy tíz belépő kelt el. A ’mintegy’ jelző arra utal, hogy a tíz lehet nyolc vagy kilenc is akár, ahogy éppenséggel tizenkettő is. Ez azonban mindenképpen nagyon csekély mennyiség ahhoz képest, hogy korábban több alkalommal is telt házzal ment a Játékszínnel mindig közösen szervezett más produkciójuk. A művész önálló estje esetében viszont – a mérsékelt érdeklődés miatt – úgy döntött a kulturális központ, közösen a Játékszínnel, hogy lemondják az előadást.

Ki keverte meg a kakit? Annyi ugyanis biztos, hogy nem a kaposváriak, nem a „fideszes fellegvár” (Fotó: RAS Archívum)

Több is veszett Mohácsnál! – mondhatnánk erre, ha nem kell a kaposváriaknak a Gálvölgyi önálló estje, akkor nem kell, spongyát rá.

Igen ám, de tegnap érdekes információt tett közzé Gálvölgyi Judit, Gálvölgyi János felesége Facebook oldalán. Eszerint: „Pár perce érkezett a Játékszín közlése, miszerint az előadást a megrendelő művelődési ház váratlanul lemondta.”

Nosza, nekilódultak a kommentelők és szidni kezdték a fideszes Kaposvárt ezerrel. „Kaposvár a Fidesz vára”, írta az egyik, „ismet egy tuteljesito seggnyaloc”, tromfolt a másik, „Katasztrófa ami ebben az országban történik”, gyalázkodott a harmadik. A többi, hasonló tartalmú hozzászólástól megkímélem az olvasót.

Kérdés tehát, ki keverte meg a kakit? Annyi ugyanis biztos, hogy nem a kaposváriak, nem a „fideszes fellegvár”. Szalay Lilla központigazgató ugyanis a Blogstarnak elmondta, hogy a rendkívül gyér érdeklődés miatt ők 10 nappal korábban már közösen egyeztettek és döntöttek a Játékszínnel az előadás lemondásáról. A kaposvári központ hivatalos levélben is megerősítette a közös döntést a Játékszín számára. (A Játékszín áll ugyanis jogviszonyban Gálvölgyi Jánossal, neki kell hivatalosan értesíteni őt.)

A Játékszín a Blogstarnak csak írásos kérdésre volt hajlandó válaszolni, ezért emailen elküldtük neki a következőt: „Mikor értesítette a Játékszín Gálvölgyi Jánost vagy feleségét arról, hogy a mai kaposvári előadása elmarad. Tegnap, néhány perccel az előtt, hogy Gálvölgyi Judit ezt Facebook posztján felháborodva közzétette, vagy 10 nappal ezelőtt, amikor kiderült, hogy csak tíz jegy kelt el az előadásra és akkor közösen – a Játékszín és a kaposváriak – úgy döntöttek, hogy lemondják az előadást? Várom gyors válaszát.” Várkonyi Judit sajtófőnök a következőt válaszolta: „Azon túl, amit egyes orgánumok hivatalos válaszként már lehoztak, a Gálvölgyi Judit privát oldalán közzétett tartalommal kapcsolatban a Játékszínnek nincs további közlendője a sajtó felé.” A válasz, mint látják, elég talányos. A sajtófőnök telefonban a 24.hu-ra hivatkozott, hogy ott mindent megtalálni, hát megnéztük ott is. A Játékszíntől számukra azt válaszolták, hogy „megerősítik „a kaposvári partner nyilatkozatában elhangzottakat”, és tényleg az alacsony érdeklődés állt az előadás lefújása mögött.” A lényegi kérdésre azonban itt sincs felelet: Mikor értesítette erről a Játékszín Gálvölgyiéket? Már csak azért, hogy megtudjuk, kinek a mulasztása vagy hazudozása vezette félre az internetezőket, amiből ez durva hangú, az Orbán-rendszert szidalmazó kommentáradat kikerekedett? A Játékszíné vagy Gálvölgyi Judité?

A válasz a hangulatkeltők titka marad. Ki-ki döntse el, kinek hisz!

Arra viszont mégis jó volt Gálvölgyiné felháborodása, hogy tisztázódjon, aminek tisztázódnia kellett. Nevezetesen az, hogy egyáltalán nem Orbán Viktor rendszere tiltotta le Gálvölgyi János önálló estjét Kaposváron. Egyszerűen a közönség fordított hátat neki.

5
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/62732/pics/lead_800x600.jpg
Együd Árpád Kulturális Központ,Gálvölgyi János,Gálvölgyi Judit,Játékszín,Kaposvár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
éva 2018-10-25 20:24:33
Csoda, hogy politripáskodásra adta a fejét? Már akkor csúszott az anyja keble alá, amikor utánozni próbálta Beni Hillt! BRRRRRR! Színésznek is utolsó! Az a szerencséje sok primitív, igénytelen ember tapsol még a színvonaltalan grimaszain.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-10-25 11:34:12
Talán nem kellett volna hosszú éveken keresztül a "rendkívül népszerű" Teddyvel, meg a Verebessel, meg a Hernádival, meg az Alföldivel együtt ripacskodni a Heti Hetes című szennyműsorban, akkor esetleg megvettek volna több jegyet (mondjuk 30 darabot) ennek a ripőknek az önálló estjére.
Válaszolok
Konzervatív 2018-10-25 09:32:34
Én azért megtartottam volna azt az előadást, hadd szembesüljön a "művész úr" a valósággal. Valamikor, amikor a kaptafánál maradt és csak a színjátszással foglakozott, kedveltem, de amikor elkezdett "rettegni", a hetihetesben mocskolódni, már nem tudok felnézni rá, meg sem nézem. Ahogy a közmondás is mondja, "Aki qrvának áll, azt meg fogják b...ni! És ez igaz a Hernádira is, meg a többi kortársára, akik az ő idejükben uralták a tévét, a színpadot, a nem hozzájuk tartozókat a közelébe sem engedtek.
Válaszolok
kata 2018-10-24 16:50:23
Gálvölgyivel kapcsolatban ugyanaz a véleményem,mint hernádi juditról.Nem veszik tu-
domásul,hogy eljárt felettük az idő,nem akkora a kvalitásuk,hogy ez életük végéig ki-tartson.És szerintem az a sok gyalázkodás sem merült feledésbe,amit a politikai mű-
sorokban műveltek.Vegyék tudomásul,-gálvölgyiné is-hogy a nézőnek joga van arra
az előadásra nem venni jegyet,akire nem kíváncsi,vagy a fellépőt nem kedveli.Lehet
lassan hozzászokni,hogy a " művésznők-és urak "lassan elmehetnek nyugdíjba,mert
nem lehetetlen,hogy érdeklődés hiányában egyre több előadásuk fog elmaradni.
Én sem áldoznék erre a ripacsra egyetlen fillért sem.És hiába kennék ezt is a Fideszre,
nem a párt veszi a jegyet.Előbb magába kellene nézni,eldönteni,hogy akkor most
művész,vagy politikus,és aszerint viselkedni.
Válaszolok
LCK 2018-10-24 16:28:40
"durva hangú, az Orbán-rendszert szidalmazó kommentáradat"
Ilyen a kis ebség jelenlegi politikai kultúrája, sapkával és sapka nélkül.
TEHETETLEN DÜH.
Ezt váltja ki belőlük, hogy a demokráciában nem terrorizálhatják a többséget.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?