Blogolj!

Soros többfrontos támadása Orbán Viktor ellen

Észbontó cikket közölt a Magyar Idők a CEU (Central Europian University) valószínűsíthető amerikai székhelyéről, ahol egy kis faházban működik társbérletben. Ez lenne az a bizonyos intézmény, amely a budapesti Közép-Európai Egyetem amerikai kampusza volna. Amely miatt a kormány kénytelen azt mondani, hogy a budapesti CEU nem tesz eleget a törvényben foglalt, minden nemzetközi tevékenységet végző egyetemre érvényes követelménynek.

Fotó: (hidfo.hu)

A Soros-féle társaság ennek ellenére veri a tamtamot, amiért az Orbán-kormány be akarja tartani saját törvényeit. Amit csak a CEU nem tart be, az összes többi, a több mint húsz érintett egyetem pedig betart.

Az ominózus faház (Fotó: Magyar Idők Online)

De hogy a CEU miért éppen most adott ultimátumot a magyar kormánynak, amennyiben december 1-ig nem írja alá a CEU amerikai ágát is akkreditáló egyezményt, akkor az egyetem amerikai diplomát adó részét kiköltözteti Bécsbe? Az már önmagában bicskanyitogató, hogy egy jogkövetésben sáros egyetemnek áll feljebb, miközben neki volnának e téren kötelezettségei. Ilyenkor kussolni kéne és rövid úton megfelelni. Csakhogy akkor mi történne Soros György Európai Unió-beli érdekeivel? Hogyan lehetne legyőzni Orbán Viktort, a nemzetállami érdekek elszánt és milliók által támogatott védelmezőjét, hogy a szintén Soros vezette bevándorláspárti uniós elit érvényesíteni tudja dominanciáját a májusi parlamenti választások előtt?

Soros nyilván az általa generált CEU-konfliktust is fel akarja használni arra, hogy Orbánt a november 7-8-án Helsinkiben összeülő Európai Néppárt (EPP) kongresszusán meggyengítsék, esetleg a Fideszt ki is zárják a Néppártból. Ezért volt olyan sürgős az egyetemnek a múlt héten ismételten ultimátumot adni Orbán Viktornak, miközben ők a hunyók. Szintiszta politikai nyomásgyakorlás ez, mint ahogy az is, hogy „véletlenül” épp a Közép-Európai Egyetem hallgatói terveznek készíteni egy drónvideót egy, az egyetem épülete előtti flashmobról hétfőn, amit el akarnak juttatni az EPP szerdán kezdődő kongresszusára. A videón a hallgatók egyszerre kérdezik majd Manfred Webertől, az EPP elnökétől, hogy „Weber úr, ön szerint hol a határ?” A kérdés Weber korábbi nyilatkozatára utal, hogy a CEU és a civilek vegzálásával Orbán Viktor és kormánya „egyre közelebb kerül ahhoz, hogy átlépje a határt”. Soros tehát a Közép-Európai Egyetemet eszközként használja ahhoz, hogy bizonyítsa rágalmait: Magyarországon se tanszabadság nincs, se jogállam, hogy itt lábbal tiporják a demokráciát, miközben a migránsokról szó sem esik. Soros ezúttal is tudja, jó helyen dörömböl Orbán kikészítése ügyében, nem véletlenül csókolgatják egymást a kamerák előtt a Európai Bizottság elnökével. Egy finanszírozási trükk is ezt húzza alá. A CEU amerikai akkreditációjú diplomájához ugyanis nem lehet európai uniós támogatást nyerni, a Közép-Európai Egyetem működéséhez viszont igen. Nyertek is, méghozzá jóval többet, mint a magyar egyetemek. Ezt azonban nem a magyar akkreditációjú képzésre fordítják, hanem az amerikaira. Arra, amely ugye Amerikában nem is létezik, „kampusza” csak egy frissen festett kicsiny faház, amelyet társbérletben használ a CEU adminisztrációja egy másik intézménnyel.

A társbérlet bejárata (Fotó: Magyar Idők Online)

Soros György újabb nagyszabású, többfrontos akciójának lehetünk tehát tanúi ezekben a napokban. Egyik oldalon az egyeteme nem akarja betartani a magyar törvényeket és Orbánra mutogat. Helsinkiben pedig a CEU diákjai videójával igyekszik kiütni az EPP tagságából a Fideszt, élén a magyar miniszterelnökkel.

Aljas, ördögi terve azonban nem sikerülhet, hiszen Soros mögött nem áll egy szem választott vezető sem, ahogy ő sem az. Orbán Viktor mögött viszont milliók sorakoznak. Reméljük májusban Soros EU-elitje szintén Hillary Clinton bukott amerikai elnökjelölt sorsára jut.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/63342/pics/lead_800x600.jpg
CEU,Faház,Orbán Viktor,Soros György,társbérlet
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-02 17:05:35
Erről az "erdei egyetemről" jutott eszembe:
Valamikor - gyerekkoromban - a Madarak és Fák Napján az óráinkat az iskolánkhoz közeli kiserdőben tartották meg.
Mindenki imádta, szabad levegőn voltunk, jól éreztük magunkat mi is, és a tanárok is.
Ennek mintájára csinálhatna ez a gazember, spekuláns Soros, Amerika valamelyik erdejében, egy tisztáson "szabadtéri egyetemet" is. Az ott "lefolytatott" felsőszintű, egyetemi oktatás még hitelesebb lehetne az emberek szemében, és ugyanúgy hivatkozhatnának a CEU amerikai oktatási bázisának meglétére, esetleg még külön kiemelve az ott tevékenykedő gender-tanszék világhírű eredményeire is.
Ez az idióta tényleg azt hiszi, hogy a magyar kormány, és Orbán Viktor "beveszi" azt a maszlagot, amit ezek hintenek szét a világban, erre a faviskóra hivatkozva ?!
Ha ezt gondolják, akkor tényleg, végképp elment az a csöppnyi, maradék eszük is, ami eddig esetleg még megvolt !!!! Kétlem, hogy volt !!!!!
Válaszolok
éva 2018-11-02 12:37:05
Sajnos " VAN AZ A PÉNZ! " és nem mellékesen a vén G@Z csókja! (Makronnak = fr.)
Válaszolok
Vince 2018-11-01 21:35:27
Tartsuk be a sajat torvenyeinket ! Mint amerika magyar, amerikaba soha nem fogg "accreditation'' -t elerni egy kunyhoval es jova nem hagyott tantargyakkal, profeszorokkal es kampusszal.
Kamu az egesz probalkozassa. Menjen Ausztria-ba, ott se foggjak engedelyezni ! Egyetemhez tobb kell mint hamis propaganda !
Jobban tenne ha vissza terne es segitene Orban-t, kozossen tobbre mennenk a kozos megbecsulessel!


Jobban tenne, ha vissza terne es segiteni a befogado hazalyat !
Válaszolok
kata 2018-11-01 20:53:50
A vén mocsok nagyon erőlködik,de remélem pont Orbánba fog beletörni a bicskája.
Álmában nem gondolta ez a sátán,hogy egy ilyen kis ország vezetője tehet neki kereszt-
be,amikor már annyi gazemberséget elkövetett büntetlenül.Az EU vezetői,ha nem értik a problémát,-vagy nem akarják-,majd a májusi választáson megértetik velük.Remélem
Weber is észhez tér addig,látva a nagyasszony bukását.Egyébként azt is meg kellene
egy kicsit piszkálni,hogy annyi év után a jogerősen elítélt bajkeverő ellen Franciaor-
szág miért nem adott még ki elfogatóparancsot!Erről kellene beszélni,nem a magyar
jogállamiságról,meg mondvacsinált hülyeségekről!A CEU-nak pedig semmi értelme,
egy épelméjű munkaadó nem fizetne egy kanyit sem azért a "tudásért",amit ott sze-
rezhet a liberális ifjú bohócok kara.Menjenek Isten hírével,eleget rontották már itt a
levegőt.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?