Gémesi – Szemétbe fullasztaná az Orbán-kormányt

Ha az állam nem lép közbe, akkor napokon belül akár közegészségügyi vészhelyzetet is előidézhetett volna a hulladékbegyűjtés elszabotálása miatti botrány, amelyet Gémesi György gödöllői polgármester és korábbi alpolgármestere, Gyenes Szilárd, a begyűjtést szabotáló Zöld Híd Kft. ügyvezető igazgatója robbantott ki.

Gémesinek nem városvezetői munkája, hanem politikai átitatottságú környezetvédelmi tevékenysége van útban, de az nagyon. Egyelőre.

Nevezett urak Pest megye érintett részének mintegy 350 ezer lakosát aljas módon eszközül használták ahhoz, hogy megpróbálják a szemétbe fullasztani az Orbán-kormányt. Ismert, hogy a gödöllői polgármester az ellenzéki Új Kezdet nevű párt elnöke, amely választási szövetséget kötött az LMP-vel az áprilisi választásokra. Gyenes Szilárd pedig az LMP országgyűlési képviselőjelöltjeként indult ezen a választáson. Mindketten nyilvánvaló politikai ellenfélként tekintenek a kormányra, nem pedig szolgáltatói alázattal a szemétszállítási feladatra.

Gémesi Orbánnak árkot ásó munkáját az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnökeként végezte, amely közbeszerzés nélkül, nyolc éve alapította a Zöld Híd Kft-t. A cég bivalydrágán működött, ráadásul a rossz gazdálkodást – adatszolgáltatási kötelezettsége ellenére – nem jelentette a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő számára. Ez azzal járt, hogy az adatközlés hiányában nem kapta, nem kaphatta meg az állami cégtől a működéshez szükséges forrásokat.

A lakosságot persze tehermentesíthette volna Gémesi saját „szociális” problémájától azzal, ha az általa tulajdonolt és harcostársa, Gyenes Szilárd vezette cég visszaadja a megbízási szerződést, ami törvényi kötelezettség lett volna ilyen helyzetben. Ám ők úgy bújtak ki a jogszabályi előírás betartása alól, hogy tevékenységük szüneteltetésre hivatkoztak.

Közegészségügyi vészhelyzet csak azért nem alakulhatott ki, mert a katasztrófavédelem közreműködése révén már az ünnepek alatt megindulhatott a szemétszállítás, fellélegezhetett a 116 érintett település lakossága.

Egyáltalán nem lenne tehát baj, ha a Gémesi leváltását kezdeményező polgármesterek sikerrel járnának. A politikai kötélhúzásnak ezen a fronton ugyanis egyáltalán nincs helye, nem lehet 350 ezer embert túszként szemétben hagyni fuldokolni csak azért, mert Gémesi Györgynek nincs ínyére, hogy a hiteles és milliók által szeretett Orbán Viktort választották már harmadszor a kormány élére.

A polgármester ezek után még sajnáltatja magát, azt mondogatva, hogy „Gödöllőn vagyok útban”. Pedig nem városvezetői munkája, hanem politikai átitatottságú környezetvédelmi tevékenysége van útban, de az nagyon. Egyelőre.

Azt majd a jövő évi választáson a helyiek eldöntik, hogy ez a szemétügyről elhíresült személy, aki önös érdekből használta túszként az embereket, megérdemli-e a választók bizalmát.

3
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/63504/pics/lead_800x600.jpg
Gémesi György,Gödöllő,Orbán Viktor,szemétszálltás,túszként szemétben fogva tartott százezrek
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 3 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-06 17:41:45
Ez a Gémesi világéletében egy sunyi, alattomos, senkiházi alak volt.
Biztosan nem volt véletlen az sem, hogy a tavaszi országgyűlési választáson akkorát bukott, mint Rottenbiller a síneken !!!!
Éppen itt volna az ideje, hogy elzavarják a még meglévő pozíciójából is, és véglegesen eltakarodjon a magyar politikai térképről.
Válaszolok
éva 2018-11-06 10:01:09
Azt is ki kellene vizsgálni, hogy minek, milyen alapon vették meg a méregdrága LUXUS mikrobuszt? Olcsóbb nem lett volna megfelelő? ( ' És ki tudja mennyi vaj jutott a "fejükre" !?) Még bő három év van a választásig;- szeretném, ha nem felejtenék el ezt a csalárdságot! Hangosan, sokszor NAGYDOBRA KELL VERNI A MOCSOKSÁGUKAT! (Ahogy ők tennék ellenkező esetben!)
Válaszolok
László Tibor 2018-11-05 18:56:09
Remélem kirúgják a széket a feneke alól!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?