Lesz másik? – A Privátkopó megy a kukába

Megkönnyebbülve vehette tudomásul az olvasó a Blogstar minapi információját, miszerint kényszertörlés alatt áll a Privát Kopó nevű internetes portál kiadója a Yellow News Kiadó és Kommunikációs Kft. Megkönnyebbülése talán még kifejezett örömbe is átcsaphatott, amikor kiderült, hogy ennek a bizonyos – valószínűsíthetően adósság miatt – kukába dobott kiadónak az a Valencsik Ferenc áll a hátterében főszerkesztő-tulajdonosként, aki már a rendszerváltás utáni években is sokat tett azért, hogy az azóta sajnos világszabadalommá váló fake news-gyártás, tehát az üzemszerű álhírkészítés Magyarországon mielőbb megvalósuljon.

Valencsik (Fotó: Youtube)

Mit ad az ég, ha kissé közelebbről szemügyre vesszük Valencsik áldásos tevékenységét, akkor kiderül, hogy élete során közelei kapcsolatban állt baloldali politikusokkal. Egy bizonyos Társadalmi Kamara névre hallgató szervezet, amelynek Valencsik ügyvezető koordinátora is volt MSZP-s, SZDSZ-es, és agrárszövetséges jelölteket igyekezett a parlamentbe juttatni. Olyan érdekes személyeket támogattak, mint Bársony András, Filló Pál, Katona Béla, Kökény Mihály, Suchman Tamás, Lotz Károly, Mécs Imre és Török Ferenc. Ez persze önmagában nem elítélendő, ez mindenkinek szíve joga. Az viszont már érdekesebb következtetés, hogy az álhírgyártók hazai úttörője voltaképpen milyen szorosan kötődik a baloldali személyekhez. Sőt maga is politizált közvetlenül. Nemcsak azzal, hogy a Társadalmi Kamarát koordinálta, hanem azzal is, hogy a Létminimum Alatt Élők Társaságának vezetőjeként éhségsztrájkot szervezett az első szabadon választott parlament feloszlatásáért. Aztán hirtelen váltással már a rendszerváltozás utáni legordenárébb sajtótermék, a Szuper Pszt! magazin főszerkesztője lett.

Legemlékezetesebb aljasságára már a PrivátKopó.hu idejéből emlékezhetnek az olvasók. Az újságíró a tulajdonában álló hírportálon ugyanis a Teréz körúti robbantással kapcsolatban Valencsik arról írt, hogy a merényletnek nem P. László, hanem egy szerb férfi az elkövetője. S hogy az álhírek világa e téren is gazdagabb legyen, a főszerkesztő igyekezett azt sejtetni olvasóival, hogy a Fidesz áll a robbantás mögött, amiből persze szintén nem igaz egy szó sem. (Az eredeti írás itt elolvasható).

Szóval, valóban megkönnyebbülés, ha egy ilyen szörnyeteg portál kiadóját kényszertörléssel eltávolítják az „élők sorából”. Sajnos azonban semmi garancia nincs arra, hogy nem fognak össze a régi barátok, hogy alátoljanak Valencsiknek egy újabb félrevezető hazugsággyárat. Ellene csak egyet tehetünk: nyitva tartjuk a szemünket, s minden gyanús jelet nyilvánosságra hozunk.

De jó lenne, ha a privátkopó.hu lett volna az utolsó ilyen borzalom a magyar nyilvánosságban!

https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/63715/pics/lead_800x600.jpg
hazugsággyár,Privátkopó,Valencsik Ferenc
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?