Hatmillió – Nem fideszes a duplán (vég)kielégített alpolgármester

Hatmilliós végkielégítést kapott egy vidéki alpolgármester – adta hírül meghökkentő címében a Nyugati Fény című blog.

Az írás beszámolt róla, hogy az egyik péceli városvezető, Fazekas Barna, aki 2014 óta volt pénzügyekért felelős alpolgármester, szeptemberi lemondásával 5,9 milliós végkielégítést kapott, ami járulékokkal együtt az önkormányzatnak 7,13 milliós kiadást jelent. Fazekas havi 628 200 forintért volt a város második embere.

Fazekas Barna

A törvény alapján három havi végkielégítés járt volna neki. Ám a képviselő-testület megtoldotta további három hónappal. Az októberi ülésen a városatyák ugyan még ellenálltak, de novemberben a többség már megszavazta az előterjesztést. Így jött össze a fent említett – a törvény szerint adható legmagasabb – összeg. Hivatalos indoklása nem volt az emelésnek. A Nyugati Fény ezt úgy kommentálta, hogy Pécelen jól megy a városatyák sora.

Az ügy nem is érdemelne ennél többet egy sorral sem. Az azonban mégis elgondolkoztató, hogy a Fidesz egyik legádázabb ellenfelének, a Demokratikus Koalíciónak a portálja hozta le az információt. S noha papíron független többségű testületről van szó, a Nyugati Fény érdeklődése mögött nyilván nem érdemes érdekmentességet feltételezni. Az emberek ugyanis azt gondolják, hogy bizony ebben a vidéki városban is fideszes a testület, ahogy az ország legtöbb településén, így a busás végkielégítés is csak arra jó, hogy újabb bizonyítékul szolgáljon más rágalmakra, miszerint a fideszes városatyák a budapesti agglomerációban is bőkezűek önmagukhoz.

Természetesen egy szó sem igaz a Nyugati Fény esetleges sugalmazásából. Sőt, inkább az ellenkezőjében lehet valami, hiszen a mostani „független” városvezetés két korifeusa 2010 előtt nagyon is balra húzott. A polgármester szocialista, (vég)kielégített alpolgármestere pedig SZDSZ-es körökben forgott otthonosan.  

Az viszont már érdekesebb, hogy Szöllősi Ferenc Attila polgármester által a Facebook-bejegyzésében agyondicsért alpolgármester teljesen mégsem válik meg az önkormányzattól, mert képviselőként továbbra is a testület tagja marad. Kellhet a szavazat, mert lám a végkielégítés elfogadtatása sem ment túl simán. Az azonban mégis csak furcsa, hogy az önkormányzati munkáért amúgy lelkesedő alpolgármesterben egyszer csak felgyullad az igazság minden részletét megvilágító lámpás s hipp-hopp, visszairányítja őt eredeti, informatikusi szakmájába.

Persze annak fényében is kialakulhatott ez a helyzet, hogy a zuhanyhíradó adása szerint a Fazekas által felügyelt pénzügyi területen nincs minden rendben, a város sok hónapnyi anyaga egyszerűen nincs lekönyvelve. A zuhanyhíradó másik híre szerint pedig sima sértődés is állhat a háttérben. Korábban ugyanis jelenlegi főnökével úgy állapodott meg, hogy 2019-től a polgármester visszavonul és Fazekas indul a választáson a városvezetői székért.  

Hogy ebből mennyi az igazság? Pont annyi, amennyi a zuhanyhíradó híreiből igaz szokott lenni. Annyit mindenesetre a zuhanyhíradó még közölt, hogy a jelenlegi állás szerint Szöllősi Ferenc Attila indul jövőre is a polgármesteri címért.

Egy biztos, a Fidesznek az utóbbi két ciklus óta sincs semmi köze a péceli városvezetéshez. Olyannyira nem, hogy az itteni fideszesek még akkor is elbukták a választást, amikor az országban másutt szinte csak a narancsosok nyertek. Így aztán a másik oldal kedvére rendezkedhet Pécelen a pénzügyek terén is.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/63978/pics/lead_800x600.jpg
alpolgármester,Fazekas Barna,Hatmillió,Nyugati fény,Pécel,Szöllősi Ferenc Attila,végkielégítés
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-16 18:21:32
Idézet:
"A törvény szerint három havi végkielégítés járt volna neki."
Csakhogy A TANÚ című film elhíresült mondatát idézzem:
"Virág elvtárs !
Lehet, hogy én egy hülye vagyok, de ezt töviről-hegyire nem értem !!!!"
Ha három havi, akkor miért, és mitől lehetett (törvénytelenül ???) mégis hat havi a végkielégítés ?!
Továbbá Virág elvtárs !
Azt sem értem, hogy az ilyen esetekre oly érzékeny liberálbolsevikok hogy-hogy nem üvöltöznek még, miért nem sírják tele a zsebkendőjüket a magyar dolgozó nép adóforintjainak elherdálása okán, és miért nem kürtölik tele a világsajtót ezzel a "vezető" hírrel ?!
Egészen véletlenül ezt úri körökben nem úgy hívják: KETTŐS MÉRCE ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?