Leégett a terépcsecső

Igen, kedves Olvasó, úgy van, ahogy a címben olvassa, leégett a terépcsecső a Teréz körút és a Szondy utca sarkán álló irodaépületben, amely a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőinek és a DK pártalapítványának is helyet ad. Ami a legfontosabb, szombat lévén szerencsére senki sem tartózkodott az irodákban, személyi sérülés így nem történt. Az minden estre tény, hogy a Demokratikus Koalíció irodái teljesen megsemmisültek. A tűz okát hatósági vizsgálat deríti ki.

A jóslat olyan, hogy képes beteljesíteni önmagát. Akkor pedig könyörtelenül kigyullad a terépcsecső.

Természetesen a lángok sajnálatos pusztítása kapcsán soha nem használtuk volna a terépcsecső kifejezést, ha erre nem maga a párt elnöke hatalmazott volna fel bennünket egy jókedvű pillanatában, amikor azt mondta, „essen rám a terépcsecső”.

Jogos kérdés, ízléses-e ebben a kritikus és tragikus helyzetben, amikor a DK már bankszámlaszámát is közreadta szimpatizánsai segítségét várva, hogy ezt a mosolyfakasztó pillanatot felidézze az ember.

Ha például a párt elnökségi tagja Vágó István szombati Facebook-bejegyzésében nem kezdte volna el sugallani, hogy a kormány és természetesen Orbán Viktor felelős a tűzesetért, akkor valószínűleg nem kerül terítékre a terépcsecső. Annak fényében meg főleg nem, hogy Vágó, nyilván elszégyellve magát saját ormótlansága miatt, törölte is a bejegyzését. Nem úgy kedvencünk, Ujhelyi (Újhülye) István, aki szokásához híven ezúttal sem tudta megállni, hogy vágyait ne fogalmazza bele szolidaritási bejegyzésébe: „Nem Orbán irodája, hanem az ellenzéki Demokratikus Koalíció központja égett ki. DK-s kollégák, barátaim, a szolidaritásom a tiétek!” Moslék, ismételhetjük ezúttal is, de ha unásig mondogatjuk, akkor sem lehet sz@rból várat építeni. Nem kevésbé aljas azonban az azonnali.hu szavazási felhívása sem. A kormánnyal ellenséges, LMP-s kötödésű portál egyszerűen arra kéri olvasóit, tippeljék meg, hogy szerintük mi lehetett a tűz oka? Még javaslatokat is ad, hogy az olvasónak ne kelljen gondolkodni. Ezek között pedig kiemelt helyen ott virít a lehetséges felelősök között a Fidesz és Orbán Viktor neve.

Azért is visszautasítandók az ilyen mocskos inszinuációk, mert ahogy telik az idő, egyre inkább a Jereváni rádió közismert híre marad meg az emberek fejében, hogy Moszkvában Moszkvicsokat osztogattak. Aztán kiderült ugye, hogy nem Moszkvában, hanem Szentpéterváron, nem Moszkvicsokat, hanem Zsigulikat és nem osztogattak, hanem fosztogattak. Viszont a gyalázat rajta marad a miniszterelnökön, mint szamáron a fül.

Szóval, a magam részéről nagyon sajnálom a történteket s egyetértek az együttérzésüket kulturáltan kifejezőkkel, segítségüket felajánlókkal.

Érdekes módon a Jobbik a tűzeset kapcsán is úgy fejezte ki együttérzését a DK-val, ahogy az időközi választásokon szokta támogatni a DK-s jelölteket. Csendben, némán, szótlanul. Semmiféle nyilvános üzenetet nem lehetett olvasni tőlük, tehát az ember biztos lehet benne, hogy „valami van”.

A lényeg tehát az, hogy demokratikus deficitében, fantáziátlan tehetetlenségében nem kellene Gyurcsánynak az ördögöt a falra festeni. Szükségtelen erőszakról, utcai forrongásról delirálni, forradalomról vizionálni, se választás előtt szélsőséges szlovák csoportok esetleges robbantásáról beszélni, mert a jóslat olyan, hogy képes beteljesíteni önmagát.

Akkor pedig könyörtelenül kigyullad a terépcsecső.

5
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/64114/pics/lead_800x600.jpg
azonnali.hu,Demokratikus Koalíció,Gyurcsány Ferenc,jobbik,leégett,terépcsecső,Ujhelyi István,Vágó István
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 5 db hozzászólás érkezett!
éva 2018-11-20 10:38:47
A Jobbik tud valamit! Lehet, hogy már azon gondolkodnak; nekik sem ártana egy-két kompromittáló anyagot valami fineszes módon elégetni. Nem túl érdekes, de a DK-ban a nagyon pénzsóvár, kapzsi alakok gyülekeznek. (mire is?)
Válaszolok
kata válasza: Suarez jr. bejegyzésére 2018-11-18 20:27:13
Nagyon találó jelzők,főleg a vadait illetők tetszettek!Nem valószínű,de remélem
a tetvek is olvassák!
Válaszolok
kata 2018-11-18 20:17:49
Ha ez a sok féreg ennyire szolidáris a dk-s gazemberekkel,adják össze a zsét az újjáépítésre!Ez a gennyes hazaáruló banda pedig ne kolduljon a választóktól,azok
többsége ugyanis nem kíváncsi erre a tetű bandára,nemhogy még adakozzon is.
Egyébként úgy tudom,a dicső párt nem éppen szegény emberekből áll.Adják össze
a lóvét saját vagyonukból saját maguknak!Isten nem ver bottal,csak azt kapták amit
érdemeltek.
Válaszolok
baviki69 2018-11-18 17:16:44
Ezek a nyomorékok hányszor vádolták meg a Fideszt, hogy ők vannak a háttérben! Belövés a rendőrpalota épületébe, molotov-koktélos támadások egyes képviselők háza ellen, cigánygyilkosságok, stb. az ő idejükből (egyiket sem sikerült felderíteni), a Fidesz-kormány idejében a Teréz-körúti robbantás, most ez...
Undorító ballib gazemberek, ezekkel mindig a közvéleményt próbálták, próbálják a Fidesz ellen hangolni!!!
Válaszolok
Suarez jr. 2018-11-18 14:04:03
Az ember agya ledobja a gépszíjat....Ez az aljas - aljadék - mocskos...banda : D egenerált K retének : a hazudós, lopós, börtöntöltelék Gyurcsányi, a szarvasmarha fejű, útszéli prosti, lúzer lotyó Vadai, a csaló, mutyizó, villarabló Dobrev K. , a kőbunkó, csökött agyú, picsanyaló Vágó, az ős komcsi-bolsi tolvaj Varnyú., meg a csont idióta, hazaáruló, szaros pofájú Cs. Molnár. , és a többi férgek, piócák, lótetűk....felgyújtották a kecójukat szándékosan , hogy eltüntessék a súlyos bizonyítékokat mocsmodék munkájukról !!! És akkor még az oligarchák, a bukott országfosztogatók alamizsnát kéregetnek a tapsi - tapsi nyaloncaiktók, az ávós ivadékoktól, a mamelukoktól.....Ezekre a szemét, rohadék, gyilkosokra, rablókra, hazaárulókra nincsen szükség a Föld kerekségén !! Szolzsenyicin.........................
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?