Konrád-iskola – A Ceausescu-lelkű „szinonima” Orbánt diktátorozná

A primitív szónak sokféle megfelelőjét ismerjük. Olyanokat, mint csiszolatlan, modortalan, tahó, bunkó, vagy éppenséggel igénytelen, kiforratlan, hevenyészett. Értesülésünk szerint minapi parlamenti felszólalása óta Gréczy Zsolt neve is felkerülhet szinonimaként a listára, főképpen mint a primitívet, a bunkót autentikusan helyettesítő kifejezés. Ad egy különös bájt ennek a nyelvújítási leleménynek, hogy ez az új „szinonima” Gyurcsány Ferenc DK elnök tanítványa. S mint általában a tanítványok, ez a „szinonima” is túl akar tenni mesterén. S mit mondjak, nem is sikertelenül.

Gréczy Zsolt (képünkön). Azok erőlködnek diktátorozni Orbán Viktort, akiknek a lelkébe már régen beköltözött Ceausescu szelleme. (Fotó: Lokál)

Parlamenti felszólalásában ugyanis nemes egyszerűséggel betegnek minősítette Orbán Viktort. Azt a miniszterelnököt, aki szemlátomást jó egészségnek örvend, hál’ Istennek tetterős, szellemileg friss és biztos kézzel vezeti az országot. A „szinonima” szerint azonban nem így van.

Első helyen azért, mert miatta kell „elszenvedni” a CEU válságot, az egyetem esetleges távozását az országból. Utóbbi nyilvánvalóan blöff, a Közép-Európai Egyetem nem fog innen elmenni, mert minden feltétel adott a működéséhez. A CEU meg azért nem, mert nincs. Csak úgy beszélnek róla, mintha lenne. A tudatos megtévesztés miatt használja a libsi kommunikáció az egyetem magyar nevének angol tükörfordítását (Central European University, azaz CEU). Az meg külön érdekesség, hogy Magyarországon éppen a betegnek mondott miniszterelnök akarja betartatni a mindenkire érvényes jogszabályokat, nem az „egészséges” Gyurcsány-tanítvány.

„Szinonima” szerint az is betegség, hogy új helyre készül a Nagy Imre szobor a Vértanúk teréről. Az meg még nagyobb elmebaj szerinte, hogy visszakerül helyére az 1945-ben lerombolt Vértanúk emlékműve. Az a kompozíció, amiről a tér eredetileg is a nevét kapta, rajta az 1918-19-es forradalmak (Tanácsköztársaság) áldozatainak a nevével. Lehet, hogy attól irtózik a „szinonima”, hogy a szobor hátulján lévő szörnyalakban estleg magára ismer? A szörny ugyanis a bolsevizmust jelképezi, a vele küzdő férfi pedig a magyarságot.

S hogy a jogállam lábbal tiprása terén még egy kört fussunk, a magukat a legnagyobb demokraták között számon tartó „szinonima”, Gyurcsány „makkegészséges” tanítványa felrója továbbá a miniszterelnök beteges hálátlanságát Iványi Gáborral és Soros Györggyel szemben. „Szinonima” szerint ugyanis Iványi azért nem kaphat kiemelt egyházi státuszt, mert anno összeeskette Orbánt Lévai Anikóval s megkeresztelte első két gyermeküket. Soros egyeteme pedig azért nem kaphat kivételezett elbírálást, mert a spekuláns anno Angliában taníttatta Orbán Viktort.

Tudjuk jól, amit ez az elmeháborodott Gréczy számon kér a miniszterelnökön, az éppen az a jogszabályokat nem tisztelő, csókos állam, amit Gyurcsány vezetett be, s ami nagyon hasonló a Ceausescu által kiépített diktatúrához, amihez Orbánt próbálja hasonlítani. Nem is oly régen elvtársa, Konrád György szintén Ceausescut emlegette, a hozzá hasonló kivégzés lehetőségét rajzolva fel a magyar kormányfővel szemben. Akinek a nevét azóta mind gyakrabban szokták szintén szinonimaként alkalmazni a primitívek, a bunkók megjelölésére.  

A tapasztalatok alapján azok erőlködnek diktátorozni Orbán Viktort, akiknek a lelkébe már régen beköltözött Ceausescu szelleme. Ugye, a bagoly mondja verébnek… Ezért aztán nem is fognak sosem sikerülni a „szinonimák” kísérletei.

4
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/64479/pics/lead_800x600.jpg
Ceausescu,CEU,Demokratikus Koalíció,Gréczy Zsolt,Iványi Gábor,Konrád György,Közép-Európai Egyetem,Orbán Viktor,Soros György,szinonima
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 4 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-20 15:43:38
Ez a "szinonima" Gréczy Zsolt eredetileg komp akart lenni, DE NEM KOMPLETT !!!!
Válaszolok
éva 2018-11-20 10:25:18
Gréczy Zsolt nagyon is túl szeretne tenni a "tanítóján" , de nem politikailag többet, tökéletesebbet tudni, hanem vagyonosabb lenni, többet lopni, harácsolni mint mestere! Nem értem az őket támogató népséget, hogy nem látják meg ezek pofáján a sátáni vigyort. Azt a kárörvendő vicsorgást, ami a "LÁTÓK" számára megmutatja, hogy nagyon is bíznak abban, hogy tönkretehetik majd Magyarországot, népével együtt, amiért majd nagyon sok pénzt markolhatnak fel a megbízóiktól! ( Azt nem tudják, hogy egy feladatnak csak akkor van nagy értéke, amíg óriási kihívással, küzdéssel jár. Ha, a visszafordíthatatlanság megtörténne egy fillért sem kapnának a megbízóiktól! Nem csak buták, hanem ALJASOK IS!
Válaszolok
Varga 2018-11-20 10:12:08
Nemzetközi körözés!! https://ripost.hu/cikk-nemzetkozi-korozest-adtak-ki-gyurcsany-uzlettarsa-ellen?fbclid=IwAR12k56EMvBXEvKOtVjlzS8X6ODGSsfv2ZALh6sYnj-C9WxESZoJpBXA9SE
Válaszolok
kata 2018-11-19 21:17:50
Ennél a bagázsnál aljasabbat még nem hordott a hátán a föld!Minden megnyilatkozá-
sukkal bizonyítják,hogy utálják a hazájukat,a magyarokat.Az lenne a legjobb,ha testü-
letileg fognák magukat,és megfogadva hibbant alkoholista vezérük tanácsát,elhúzná-
nak innen.Vigyék magukkal a pereputtyukat,minden szimpatizánsukat.Mindjárt jobb
hely lenne az ország nélkülük.Ezek kerékkötői mindennek,ami az emberek jólétét
szolgálja,csak a maguk érdekeit nézik.Meggazdagodtak az országon,de úgy gondolják
még nem eléggé,foggal-körömmel akarnak a hatalomba visszajutni.De abból nem
esznek soha többé,még egyszer nem fogjuk kiszolgáltatni magunkat ennek a söpre-
déknek,akiknek a vezére régen megérett a börtönre néhány társával egyetemben.
Remélem a következő választáson a parlamenti küszöbnek még a közelébe sem ke-
rülnek.Remélem megérjük még,hogy ez a csürhe örökre eltűnik a közéletből,és nem
kell többé egy szót sem vesztegetni rájuk.Ha csak annyit nem,hogy melyikük hány év
börtönt kapott megérdemelten.Mocsok,hazaáruló szélkakas banda!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?