Megvilágosodás? – Török Gábor nagyon megdicsérte Orbán Viktort

Török Gábor politológus, aki magát „mindenki elemzőjeként” határozza meg, jól meglepte az ATV nézőit. Úgy megdicsérte Orbán Viktort, hogy az ezzel a minősítéssel nagyon egyet nem értő műsorvezető, Krug Emília minden szakmai technikáját igyekezett latba vetni ahhoz, hogy Török kirívóan pozitív megfogalmazását legalább közömbösítse. De nem járt sikerrel.

Török Gábor (képünkön): Orbán Viktor „elképesztő tudatossággal és kommunikációs készséggel válogatta meg még a legutolsó szóhasználatot is ebben a beszédben (…) Szerintem nagyon jól csinálja”. (Fotó: Illyés Tibor, MTI)

A Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésén elhangzott kormányfői beszédről folyt a diskurzus, ahol a EP választás utáni változás várható irányát úgy fogalmazta meg a miniszterelnök, hogy „egy nemzetibb, jobboldalibb, keresztényibb, polgári kultúrájú európai politikai élet alakulhat ki 2019 májusa után.” Erre mondta Török, hogy Orbán Viktor „elképesztő tudatossággal és kommunikációs készséggel válogatta meg még a legutolsó szóhasználatot is ebben a beszédben (…) Szerintem nagyon jól csinálja”.

Ez volt az a pillanat, amikor a műsorvezető kétségbeesetten igyekezett „kiegyensúlyozni” a beszélgetést. Kényszeredetten nevetett, majd megpróbálta belerángatni Törököt a liberális narratívába, ahol Orbán minimum a patás ördög, de nagyon nem sikerült neki. Nem jött be az a próbálkozása sem, amikor azt akarta sugallani, hogy a 2030-ig tervező miniszterelnök nem a valósággal foglalkozik. Értsd, nem a fantáziátlan ellenzék jobb híján mantrázott vesszőparipáján lovagol, mint egészségügy vagy oktatás, hanem bátran szembe menve az ilyen „elvárásokkal”, a társadalmi szempontból hosszútávon valóban kiemelkedően fontos kérdésekkel foglalkozik, mint például a demográfiai helyzet. „Komoly hibát követünk el akkor, ha a saját valóságértékünket megpróbáljuk projektálni más szereplőkre, akár politikusokra” – ütötte le a magaslabdát Török, megerősítve, hogy nem véletlenül beszélt elismeréssel a miniszterelnökről.

Pedig ez a néző számára is meglepő lehetett, hiszen Török Gábor tudatosan mondta magát mindenki elemzőjének, hogy ő „fölötte áll” mind az ellenzéknek, mind a kormánypártoknak.

Csakhogy ez szinte soha nem jött össze számára, hiszen már pályafutása kezdetén az SZDSZ parlamenti képviselőcsoportja mellett működő Politikai Szakértői Intézet vezetője volt. Az SZDSZ programját pedig még a szocialista Bajnai Gordon is hasznosította a 2014-es választások idején. Azt sem lehet nagyon a politikusoktól való függetlenedésként felfogni, amikor Sólyom László volt köztársasági elnök munkáját segítette, mint ahogy az áprilisi választások előtti időszakot sem, amikor a Jobbik holdudvarában tűnt fel. Vona Gábor nem is rejtette véka alá, hogy „tiszteli Török Gábor alaposságát”, és szerinte a legfüggetlenebb és legjobb elemzéseket ő írja Magyarországon. Khm. Ezt épp az a Vona mondta róla, aki most Ady-verset szaval (szörnyen) internetes közönsége legnagyobb elképedésére. A költő szavaival hülyítve tovább az embereket, hogy „Másképpen lesz holnap, másképpen lesz végre, / Új arcok, új szemek kacagnak az égre.”

Orbánt viszont Török Gábor nagyon nem szokta dicsérni. Most sem kényszerítette rá senki. Lehet, hogy valami megvilágosult benne is, hogy a nemzeti fejlődés szempontjából annak van értelme, amit Orbán Viktor képvisel?  Hogy minél előbb meg kell valósítani „a hazaszeretet kultúrájának megerősítését és az öngyűlölet kultúrájának visszaszorítását”. Azaz a konzervatívizmusnak mielőbb le kell győznie a gyűlölködő liberalizmust?

Örülnék neki, ha Török Gábor számára ez a változás tartós megvilágosodást jelentene. Hiszen ő is pontosan tudja, hogy ez nem az elfogultság üzenete, hanem nagyon is a valóságé.

1
https://leander.blogstar.hu/./pages/leander/contents/blog/64516/pics/lead_800x600.jpg
ATV,Európai Parlament,Krug Emília,Magyar Diaszpóra Tanács,Orbán Viktor,patás ördög,Török Gábor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-11-21 16:15:47
Én óva intek mindenkit, hogy ennek a szélhámos Töröknek a hablatyolásától most, hirtelen felindulásból hasra essen.
Ez a percemberke is, - mint ahogyan a többi - egyszer így, másszor úgy forgatja a szót, lebbentgeti a köpönyeget. Hallottam én már ugyanilyen csalóka szöveget tőle is, a Kukorellytől is, és másoktól is.
Másnap meg teli "törökből" úgy szidták a FIDESZ-t, a kormányt, meg Orbán Viktort, mintha tegnap nem hadováltak volna semmit sem.
Az ATV nevezetű szennyadóról, meg erről a "teljesen elfogulatlan" Emíliáról meg jobb, ha nem ejtünk egy szót sem. Még azt sem érdemlik meg ezek a Soros-csicskák !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?